Jak mám zavařit maso na dovolenou?

668
7.8.12 07:59

Jak mám zavařit maso na dovolenou?

Mám doma větší sklenice se šroubovacím víčkem, zajdu koupit vepř. plecko nebo kýtu a ráda bych udělala jako bonus i plněné papriky. Jak mám postupovat, pokud to chci nějak uvařit a zavařit do těchto sklenic a vzít na dovolenou? Fakt nevím, jak na to. díky moc za podrobnější rady nebo postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
7.8.12 08:11

Maso nakrájej, dej do sklenky, a na hodinu do hrnce, nevím co budeš mít za maso, ale já jsem zavařovala krůtu, a zavařovala jsem je 2×. Papriky zavař tak aby chytlo víčko. Cca 15min.

• Citovat
  • Upravit
668
7.8.12 08:13

A dává se to do hrnce s utěrkou nebo máš jiný způsob?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
7.8.12 08:15

Tak já na dovolenou nejdřív maso upeču a pak až zavařuji cca 1 - 1,5 h. v normálním hrnci, sklenice pak nechám vychladnout a dám do lednice, vždy je to :palec:
Ještě doplním na dno hrnce dám utěrku a vody tak do cca 1/2 sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.8.12 08:17
@Katrinka píše:
Tak já na dovolenou nejdřív maso upeču a pak až zavařuji cca 1 - 1,5 h. v normálním hrnci, sklenice pak nechám vychladnout a dám do lednice, vždy je to :palec:
Ještě doplním na dno hrnce dám utěrku a vody tak do cca 1/2 sklenice.

A normálně solíš + cibuli, tak jako by jsi klasicky vařila? Někdo píše bez cibule, ale mně to přijde jako hloupost.
A kolik masa do sklenice - plná nebo do třičtvrtě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.8.12 08:17

Já uvařím klasicky maso jako normálně - guláš, na hříbkách, na přírodno, jen samozřejmě nezahušťuju moukou, nacpu do sklenek tak do 3/4 a dám zavařit do hrnce na utěrku, voda musí sahat taky tak do 3/4 sklenky. Je lepší převařit dva dny po sobě po necelé hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.8.12 08:18
@Ivana_xxx píše:
A dává se to do hrnce s utěrkou nebo máš jiný způsob?

Jak s utěrkou? To neznám. Dám na dno vodu a přivedu k varu, nebo mám zavařovací hrnec.

• Citovat
  • Upravit
668
7.8.12 08:19
@Iffka píše:
Já uvařím klasicky maso jako normálně - guláš, na hříbkách, na přírodno, jen samozřejmě nezahušťuju moukou, nacpu do sklenek tak do 3/4 a dám zavařit do hrnce na utěrku, voda musí sahat taky tak do 3/4 sklenky. Je lepší převařit dva dny po sobě po necelé hodině.

A když maso uvařím - kalsicky a pak ještě 2 x po cca hodině zavařuji, není to pak úplně rozvařené při konzumaci? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.8.12 08:19

Já teda maso nezavářela, ale doma jsme ho na dovolenou zavařovali vždycky a je to největší hit, vepřovka.-) Stejně jako Katrinka, nejdřív upéct, s kmínem, bez cibule. Musí být hodně šťávy, případně myslím sádlo, ale to už jenom dedukuju:-)

Příspěvek upraven 07.08.12 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.8.12 08:20
@Ivana_xxx píše:
A normálně solíš + cibuli, tak jako by jsi klasicky vařila? Někdo píše bez cibule, ale mně to přijde jako hloupost.

Dávám cibuli, jestli se mi za mnoho let zkazila jedna, dvě sklinky, tak proto, že špatně chytlo víčko, nebylo to cibulí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
@levmah28 píše:
Jak s utěrkou? To neznám. Dám na dno vodu a přivedu k varu, nebo mám zavařovací hrnec.

Utěrka se dává, aby sklenice nepraskly, ale já jsem zavařovací amatér..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
@Ivana_xxx píše:

Ano, normálně kořením, cibuli i česnek, prostě jako když normálně připravuji jídlo :kytka: Nikdy za celé roky se masu nic nestalo.
Do sklenice dávám 3/4 masa a šťávu z masa tak do půlku. Té šťávy si dělám vždy více.
Pokud nemáš zavařovací hrnec, tak tu utěrku použij :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.8.12 08:22

A když mám šroubovací sklínky, nevadí to? Používáte je taky? zajímá mě, jestli taky drží dobře a nekazí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.8.12 08:22

Nee, je krásně měkoučké, ale je fakt, že ho dělám kratší dobu, máš pravdu. takže vepřové např. ne 3/4hod v papináku, ale půl, hovězí 3/4, kuřecí jen převařit 10min - vše dělám v papináku. ale papriky jsem ještě nedělala, tak ty nevím, jak by vypadaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
7.8.12 08:24
@Ivana_xxx píše:
A když mám šroubovací sklínky, nevadí to? Používáte je taky? zajímá mě, jestli taky drží dobře a nekazí se.

Používám jen šroubovací skleničky, tchýně používá ty narážecí a maso se jí vícekrát zkazilo :nevim: jestli to bylo víčky. Samozřejmě pořádné dotáhnout + kontrola po zavaření, zda se víčko neprotáčí nebo neteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí