Sojové maso - je vhodné a zdravé?

602
11.8.12 12:37

sojové maso - je vhodné a zdravé?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je zdravé jíst sojové maso to co se prodává v těch sáčcích? a jak často se muže jíst? jíme normální maso taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
11.8.12 12:51

Já myslím, že jako každé jídlo, které si člověk dopřeje občas, nemůže vadit ničemu, i když se určitě najdou hlasy pro i proti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
11.8.12 12:54

Já myslím, že je určitě zdravé. Obsahuje spoustu bílkovin a vlákniny a naopak málo tuku a cholesterolu. A navíc je sójové maso bezlepkové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.8.12 13:03

@Mar80 Ahoj, pokud jíte i normální maso, tak na tom nevidím nic špatného. Manžel si ho dopřává celkem pravidelně - kostičky nebo nudličky dávám do číny, drť dávám do mletého masa na sekanou nebo karbanátky nebo tím plním papriky k rajské omáčce a nebo z toho dělám směs na špagety, a občas seženu plátky na řízky ;) Jemu to chutná, tak my s klukem máme normální maso, a manžel má sojové ;)
Akorát se to musí velmi dobře ochutit a předpřipravit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
11.8.12 13:10

@zoubky nemas nejake recepty? vyzkousene? ja ho mam docela rada, ale nikdy se mi ho nedari dobre ochutit, tak jak bych si predstavovala :roll:
 dekuju

• Citovat
  • Upravit
5483
11.8.12 13:15

@SayaSt vařím ho v bujonu, pak je ochucené dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.8.12 13:17
@SayaSt píše:
@zoubky nemas nejake recepty? vyzkousene? ja ho mam docela rada, ale nikdy se mi ho nedari dobre ochutit, tak jak bych si predstavovala :roll:
dekuju

Já s ním zacházím jako s jakýmkoliv jiným masem, akorát předem dělám delší zpracování - vařím v masovém vývaru(pokud zrovna ten den dělám polévku), někdy v „jedovatém“ masoxu a nebo v osolené vodě, kterou scedím, maso vymačkám a nechám 2-3hodinky namočené v oleji a koření, někdy sojové omáčce(koření dle toho, jak chcii dál maso připravit)…pak už normálně dávám do číny, mletého masa na tu sekanou, obaluji na řízky, dělám gulášek nebo tu směs na špagety ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
11.8.12 17:43

My taky často vaříme ze sojového masa-máme ho všichni rádi a dělám z něj buď guláš, soju na paprice(jako kuře na paprice),čínu, směs na topinky bo špagety, v trojobalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
11.8.12 22:32

@Mar80 nefermentovana soja je skodliva, jedina jedla, bezne dostupna zdrava soja je v sojovej omacke.

tu je to velmi pekne vysvetlene: http://www.vladozlatos.com/…-vyzivy.html

soja je totiz geneticky modifikovana a bez ohladu na jej propagovanie vo svete, je to fakt hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
12.8.12 09:18
@soldi píše:
@Mar80 nefermentovana soja je skodliva, jedina jedla, bezne dostupna zdrava soja je v sojovej omacke.

tu je to velmi pekne vysvetlene: http://www.vladozlatos.com/…-vyzivy.html

soja je totiz geneticky modifikovana a bez ohladu na jej propagovanie vo svete, je to fakt hnus.

Hnus, který některým lidem chutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
12.8.12 09:40

No, že bych s nadšením si dala raději řízek ze soji než z krkovice to tedy ne, ale na nastavení číny, mlétého či guláše v kombinaci s masem to mi vubec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.8.12 09:53

Sója má dost bílkoviny, která je pro tělo potřebná. Navíc v rostlinné podobě. Sojový granulát mě nechutná, ale asi ho neumím dobře upravit. Občas si dáme vařenou soju jako přílohu, ta mě chutná moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.8.12 09:55

Granulát bych nedávala, sojový tofu nebo boby jíme. Ale jen občas, přece jenom je to častý alergen a geneticky modifikovaný suroviny se u nás zrovna na obalu neoznačují. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
12.8.12 11:31

@soldi Tak to jsi mě teda trochu vyděsila. Já žiju v omylu, jak je sója hrozně zdravá a teď toto 8o Tak se půjdu asi pást, protože jsem vegetarián :lol: :zed: Člověk si nevybere - buď maso plné antibiotik, hormonů a podobných sra*ek nebo zmutovaná sója :zed: Aspoň, že ta sója za života netrpí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.8.12 11:49

@Petiik no, aj ja som zila v tom omyle :? ale sojova omacka je ok, aj miso syr :lol:

ale ta nefermentovana soja fakt nie je prospesna :(
lepsie su mungo klicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí