Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je zdravé jíst sojové maso to co se prodává v těch sáčcích? a jak často se muže jíst? jíme normální maso taky.
Já myslím, že jako každé jídlo, které si člověk dopřeje občas, nemůže vadit ničemu, i když se určitě najdou hlasy pro i proti. ![]()
Já myslím, že je určitě zdravé. Obsahuje spoustu bílkovin a vlákniny a naopak málo tuku a cholesterolu. A navíc je sójové maso bezlepkové ![]()
@Mar80 Ahoj, pokud jíte i normální maso, tak na tom nevidím nic špatného. Manžel si ho dopřává celkem pravidelně - kostičky nebo nudličky dávám do číny, drť dávám do mletého masa na sekanou nebo karbanátky nebo tím plním papriky k rajské omáčce a nebo z toho dělám směs na špagety, a občas seženu plátky na řízky
Jemu to chutná, tak my s klukem máme normální maso, a manžel má sojové ![]()
Akorát se to musí velmi dobře ochutit a předpřipravit ![]()
@zoubky nemas nejake recepty? vyzkousene? ja ho mam docela rada, ale nikdy se mi ho nedari dobre ochutit, tak jak bych si predstavovala ![]()
dekuju
@SayaSt píše:
@zoubky nemas nejake recepty? vyzkousene? ja ho mam docela rada, ale nikdy se mi ho nedari dobre ochutit, tak jak bych si predstavovala
dekuju
Já s ním zacházím jako s jakýmkoliv jiným masem, akorát předem dělám delší zpracování - vařím v masovém vývaru(pokud zrovna ten den dělám polévku), někdy v „jedovatém“ masoxu a nebo v osolené vodě, kterou scedím, maso vymačkám a nechám 2-3hodinky namočené v oleji a koření, někdy sojové omáčce(koření dle toho, jak chcii dál maso připravit)…pak už normálně dávám do číny, mletého masa na tu sekanou, obaluji na řízky, dělám gulášek nebo tu směs na špagety ![]()
My taky často vaříme ze sojového masa-máme ho všichni rádi a dělám z něj buď guláš, soju na paprice(jako kuře na paprice),čínu, směs na topinky bo špagety, v trojobalu…
@Mar80 nefermentovana soja je skodliva, jedina jedla, bezne dostupna zdrava soja je v sojovej omacke.
tu je to velmi pekne vysvetlene: http://www.vladozlatos.com/…-vyzivy.html
soja je totiz geneticky modifikovana a bez ohladu na jej propagovanie vo svete, je to fakt hnus.
@soldi píše:
@Mar80 nefermentovana soja je skodliva, jedina jedla, bezne dostupna zdrava soja je v sojovej omacke.tu je to velmi pekne vysvetlene: http://www.vladozlatos.com/…-vyzivy.html
soja je totiz geneticky modifikovana a bez ohladu na jej propagovanie vo svete, je to fakt hnus.
Hnus, který některým lidem chutná ![]()
No, že bych s nadšením si dala raději řízek ze soji než z krkovice to tedy ne, ale na nastavení číny, mlétého či guláše v kombinaci s masem to mi vubec nevadí.
Sója má dost bílkoviny, která je pro tělo potřebná. Navíc v rostlinné podobě. Sojový granulát mě nechutná, ale asi ho neumím dobře upravit. Občas si dáme vařenou soju jako přílohu, ta mě chutná moc.
Granulát bych nedávala, sojový tofu nebo boby jíme. Ale jen občas, přece jenom je to častý alergen a geneticky modifikovaný suroviny se u nás zrovna na obalu neoznačují. Bohužel.
@soldi Tak to jsi mě teda trochu vyděsila. Já žiju v omylu, jak je sója hrozně zdravá a teď toto
Tak se půjdu asi pást, protože jsem vegetarián
Člověk si nevybere - buď maso plné antibiotik, hormonů a podobných sra*ek nebo zmutovaná sója
Aspoň, že ta sója za života netrpí ![]()
@Petiik no, aj ja som zila v tom omyle
ale sojova omacka je ok, aj miso syr ![]()
ale ta nefermentovana soja fakt nie je prospesna ![]()
lepsie su mungo klicky ![]()