Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Mam často studený nohy i když je venku 30 stupňů. Pokaždý co si je přikreju dekou tak mě každej řiká že sem na hlavu že se ve vedru přikrejvám… a nevěrěj mi. V zimě to chápu, když je zima. Ale v létě? Nevíte někdo proč? Špatný prokrvovaní nebo?
EDIT : Studené pouze chodila. Už sem s tim byla asi ve 13ti u doktora a nic nezjistil.
Já mám taky studené nohy i ted v těch vedrech. Až mě bolí, jak mě zebou. Vydržím jen chvíli bez ponožek, musím v nich i spát.
Taky to tak mám, myslím si, že je to horším prokrvováním. Dokud mi není vyloženě vedro, mám často i studené ruce. ![]()
Ahoj, může to být způsobené nedostatkem železa. Nech si vzít krev. ![]()
@Vajka04 já to mám způsobené sníženou funkcí štítné žlázy… jsem schopná sedět obalená dekou i ve 30 stupních, ale ten problém mám už roky předtím než se mi štítka projevila na krevním testu
ale co jsem četla, tak to tak má dost lidí s hashimotovou tyreoiditidou. Ale může to být i čímkoliv jiným.
Mám nízký tlak a taky mi je zima na nohy i v létě. Aktuálně tu sedím v teplých ponožkách a přes sebe mám deku ![]()
@Vajka04 píše: Více
tys byla u doktora kvůli studeným nohám?? ![]()
Studené ruce a nohy mohou mít spojitost se štítnou žlázou a také s hladinou estrogenu a dalších steroidních hormonů. Máte k tomu ještě nějaké jiné, případně gynekologické potíže?
Studené nohy mohou být způsobeny špatným prokrvením nebo nízkým krevním tlakem. Zkus pravidelně cvičit, masírovat chodidla a nosit volnější obuv pro lepší cirkulaci. Pokud se problém nezlepší, zvaž konzultaci s lékařem znovu.
@Karamba2020 Ano? Když sem je měla úplně ledový furt ve 13ti?