Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, poradíte typ na studené večeře (manžel nechce v teple jist nic teplého) +? Dělám hodně kuskusové saláty na všechny způsoby a budu ráda za další tipy na osvědčené studené večeře.
Moc děkuji
Chleba s něčím. Těstovinový salát. Obložená mísa. Studená polévka. Googli.
Saláty asi nejlepší varianta. Občas dělám i tortily, ty jsou za studena taky dobré. Jinak asi chleba s máslem no.
V těchto vedrech jsou na večeři fajn různé vychlazené studené saláty, hodně zeleniny, nějaký ten dresing (např. jogurtový), přidat vychlazené těstoviny nebo sezonní produkty, chlazené saláty s čočkou/fazolí, obložené pečivo, klidně i ovocný salát se zakysankou, net je určitě plný receptů studené kuchyně ![]()
Pečivo, pomazánka a zelenina. Pomazánka se da udelat z čehokoli, pečivo muze byt pita, dobrý kvaskovy chleba, celozrnný rohlik nebo treba croissant a zelenina je variabilní jeste vic:) prihod vejce natvrdo a je to:)
@Petrs9 no a konkrétně jaké saláty?
budu ráda za inspiraci. Tortily jako předem a pak se jí studené nebo je i nějaká verze, kde se nemusí dělat na pánvi?
Uvař pohanku. Nech vystydnout. Nakrajej cibuli, papriky, avokádo, uvařená vajíčka, zamichej, opepri, nastrouhej na to nivu, parmazán, cokoli. Studené to je strašně dobré.
@jkra píše: Více
To vypadá dobře. Musí to být pohanka? Tu já moc nemám ráda.
Já třeba dělám salát z ledového salátu, cherry rajčátek, kapie, manga, máty, zakysané smetany a krevet (můžou být i krabí tyčinky). Nebo ledový salát s cherry rajčátky, mozzarelou, bazalkou a olivami. Případně můžeš třeba upéci quiché a nechat ho vychladit. Nebo různé sendviče.
@jkra šla by pohanka nahradit například bulgurem? Moje mamka nám ji ob den vařila jako dětem a nemůžu ji ani cítit 😃
@bigl mám úplně ten samý problém s pohankou, ja to zkusím s bulgurem asi ![]()