Studené za krčkem ve spánku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
16.10.15 16:03

Studené za krčkem ve

Ahojte holky,
Můj syn 10 m se hodně potí na hlavičce a za krčkem. Hlavně při kojení, nebo když ho bolí bříško, to se vždycky úplně orosi. To je prý normální. Ale když spinka, tak ma potom (podle mne kvůli tomu potu) studený za krčkem. Všichni říkají, ze se podle toho pozná, jestli je miminku teplo nebo zima. Já ale když ho v noci kontroluji, tak je cely teplý, i ručky, tvaricky, jen za tím krčkem a na raminkach je studený. Spí v bavlnenem overalu přikrytý tenkou wellsoftovou dekou a máma mi tvrdí, ze mu musí byt zima. Máme tu tak 22-23 stupňů. Když jsem ho víc přikryla, tak to nepomohlo, jen byl vice spoceny a to už pak na celém těle a za krkem stejně studený. Prevlict ho není pro mne řešení, pac se budí tak 6× za noc a usne jen u prsa :nevim: Nemáte někdo podobnou zkušenost? Myslíte, ze mu je opravdu zima? Jaké návrhy co bych mohla vyzkoušet? Když ho kojim tak neprikryvam aby se spotil co nejmíň, zakryju ho az spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3767
16.10.15 16:10

Studený krk může být paradoxně způsobený přehřátíma a pocením. Z mého pohledu je na spaní 22 - 23 stupňů moc, spát v tak teplém vzduchu není zdravé, to nemáme v bytě ani přes den. Já bych volila chladnější ložnici (max. do 20 st.) a nějaký spací pytel, ve kterém bude mít v teple ramena. Já používám s odepínacími rukávy a je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
16.10.15 16:19

@cannelle Syn taky 10 m je na tom stejne, ale mame v noci 21,pres den tech 23.Jinak je taky cely teply, jen za tim krckem, taky se poti pri kojeni. V lete byl mokry komplet, asi to ma po otci :mrgreen:,ten je zpoceny i v zime, kdyz ja mrznu. Zkousim mu telicko, zada, hrudnik, i ty rucky, kdyz ma studene zada ma i rucky, tak prioblecu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
16.10.15 16:37

@Adrasteia ty jo u vas bych zmrzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.10.15 17:11

@Adrasteia no to já s Tebou souhlasim, ale my máme vyple radiátory a celou noc otevřené okno a na min stupňů to nevyvetram. To bych musela udělat průvan a to zase nechci aby byl malý v průvanu, protože mi hodně cestuje po posteli a mota se tak nejsem schopna zajistit, aby byl porad řádně přikrytý. To by teda vyřešil ten spací pytel. Už jsem zkoušela, ale malymu moc nejde se v tom otáčet a tak když se v noci nemůže motat kam chce tak se vzbudí a řve :roll: ale dík za radu, určitě to ještě vyzkousim. Mám jeden super tenký do pretopenych místnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
16.10.15 17:31

Dcera spala v tomhle věku (až do 3 let, pak v něm i normálně chodila do postele :mrgreen:) ve spacím pytli, měla jsem jistotu, že se neodkope a má teplo i na ramena i hrudník. Ale neleží tvůj syn jen na matraci? Sice nemá mít polštář, ale matrace většinou studí a je dost nepříjemná, dcera spala celým tělem na rozložené zavinovačce, měla tedy malinko zabořené tělo, hlavičku (aby si jí nesplácla) a krk. My tedy spíme taky ve 22 stupních a jsme normálně přikrytí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.10.15 17:37

@paandatko taky je asi po tatovi, já jsem přikrytá az po bradu perinou a je mi dobře. V létě jsme tu měli 28 stupňů nonstop tak to byla hrůza pro všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.10.15 19:46

@ZuzaM když byl malý, tak spaval na te polovysypane péřové perince a je pravda, že tolik spoceny nebyl. Ale od te doby co se mota a rotuje a cestuje tak, ze mám co dělat, abych mela kde spát já (spí se mnou na letišti), tak spí na matraci bez niceho. Zkusim tedy na prostěradla dat jakou mekkou deku aspon, protože polštářek, ten by byl zbytečný. Navíc nejčastěji zakotví na brise :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
18.10.15 16:28
@cannelle píše:
@Adrasteia no to já s Tebou souhlasim, ale my máme vyple radiátory a celou noc otevřené okno a na min stupňů to nevyvetram. To bych musela udělat průvan a to zase nechci aby byl malý v průvanu, protože mi hodně cestuje po posteli a mota se tak nejsem schopna zajistit, aby byl porad řádně přikrytý. To by teda vyřešil ten spací pytel. Už jsem zkoušela, ale malymu moc nejde se v tom otáčet a tak když se v noci nemůže motat kam chce tak se vzbudí a řve :roll: ale dík za radu, určitě to ještě vyzkousim. Mám jeden super tenký do pretopenych místnosti ;)

Ten spací pytel je jen o zvyk. Syn ho dostal asi v sedmi měsících a nejdřív se mu to takdy nelíbilo, ale rychle si zvykl. V posteli cestoval taky hodně. Je to sice O. T., ale zajímalo by mě, kde bydlíte, když máte v noci 22 stupňů při vypnutém topení a otevřeném okně. 8o To je asi sen všech lidí, co utratí majlant za teplo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková