Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
To stjný ted řeším já, ale my máme 3týdenní mimčo, takže pořád řeším co jí oblíct, aby jí nebyla zima
Myslí, že na zimní bundu už to určo je. 4 stupně jsou málo. Až bude větší kosa, tak holt dáš ještě teplejší mikču pod budnu. A nestyd se, je to uplně normální
A od chlapa si nenechej radit, můj by malé nedal ani čepičku ![]()
Hele ja taky tapu. Vis co kdyby byl leden a 4 stupne tak mu ti zimni bundu taky das. Koukej na teplomer a ne na to, ze je rijen. Ja do 4 stupnu urcite zimni bundu, ale kdyz odpo vykoukne slunko tak je spocena
takze davam body s dlouhym rukavem a na to teplou bundu, cepici, rukavice, teplejsi kalhoty, teplejsi capacky
Příspěvek upraven 13.10.15 v 08:56
Tak u nás je poslední dny rano pod nulou, takže to bych klidně zimní bundu dala. Jinak holky (4roky) nosí do školky softshellové kalhoty s fleesem a Soft. bundu, pod tím mikinu. Rano je vozíme autem, tak to vydrží a na procházku jdou po 10.hodine, když uz je tepleji (kolem 7mi stupňů).
Zimní bunda určitě. V zimě jenom dám místo slabé mikinky pod bundu teplejší
Odpoledne je to na vestu a teplou mikinu.
Příspěvek upraven 13.10.15 v 08:56
Malej ma rok a kousek, taky chodi. Ted chodi v dlouhym bodycku, mikce a podzimni bunde. Ma vyndavaci vlozku, takze se da nosit jaro, leto, podzim. Ted jsem mu tam vlozku pripla. Na nohy teplacky a puncochace nebo zatepleny kalhoty.. V zime bude nosit zimni bundu a puncochace se zateplenyma kalhotama nebo oteplovacky.
Taky nevim jestli je to idealni, ale nestydim se za to ![]()
Taky mám 18 měsíčního. Punčocháče, body, tepla mikina a tepla cesta, rifle, rukavice a zimní čepice. Nechám ho chvilku proběhnout se venku a jinak se fi v kočáru, kde má zimní fusak. Objednávala jsem mu zimní kombinézu, má zítra přijít a kdyby ji už měl, tak mu ji určitě oblecu.
když si to tak vezmeš, tak v zimě bývá třeba jen o pár stupňů méně než je ted. Třeba loni u nás nebylo méně než 0. Takže ono už v podstatě zima je. Podzim počasí jaksi vynechalo ![]()
Vubec neni duvod ke stydeni se ![]()
Mam syna taky 1,5let a taje uz chodi. Takze za me ho oblekas spravne, ja mam takovou prechodovou bundu, ale klidne uz je to na zimni.Pod ni ma mikinu a body s dl. rukavem. Vcera (3°C) mel puncochace a vyteplene bavlnene kalhoty.Na rukou pletene lehke rukavicky (jezdi na odrazedle),slabsi pletenou cepicku a na krku bavkneny nakrcnik.
Vsak ono v zime taky neni porad pod nulou a toto jsou uz opavdu zimni teploty. V zime dam kombinezu nebo oteplovacky, teplejsi boty, lepsi rukavice a cepici.
Každé dítě je jiné a pokud nebylo pod mikinou a zimní bundou uřícené, tak mu to tak asi vyhovuje a klidně zimní bundu dávej. V zimě prostě dáš ještě teplejší mikinu pod bundu, nebo dvě slabší.
Malé v tomhle počasí třeba vyhovuje nosit slabé punčocháče a slabší šusťákové kalhoty, na vrch mikinu a slabou bundu, když nefouká, stačí vesta
Je to otužilec.
@veronika67 Miminko jsem nijak zvlášť neoblíkala, čepici, rukavice, svetřík a do kočáru teplý fusak. Měla jsem kožešinový, ten sám o sobě do nějakých 5°C stačil, ve větším chladnu bych přes něj dala ještě deku.
@Anonymní píše:
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba.
Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…
Stydět se nemusíš. Včera měl přítel stejnou otázku, tak jsem mu řekla ať se nechá překvapit
dcerka s ním šla včera jezdit na Tatře a měla zimní zateplenou mikču, vestu zimní péřovou, čepici a rukavice lehčí, punčocháče, tepláky teplejší, boty kotníčkové podzimní.
No, to samé jsem si říkala taky. Co budou nosit v lednu, když teď chodí děcka v zimním. Jenže ona je fakt kosa a tak prdím na to, že je teprve podzim. Mám tedy 2-letého, oblékám stejně jako staršího 4-letého. Ráno jsme šli do školky, byly tu 3 stupně. Včera k tmu třeba ještě ledový vítr, takže pocitovka nic moc.
Obě děti jsem měla oblečené stejně. Nahoře tričko s dlouhým rukávem, flessová mikina, zimní bunda. Dole zimní kalhoty od Loapu. Je to takový dvojitý nepromokavý šusťák podšitý fleesem. Punčochy pod to nedávám, jen ponožky. Boty normálně celoročky. Na hlavách bavlněné jarní/podzimní čepice, na krku bavlněný nákrčník. Rukavice taky nedávám.
EDIT: překlep
Příspěvek upraven 13.10.15 v 09:10
V zimě? Jako loňské, kdy bylo 10 stupňů? Zima je teď. Na víkend se má zas oteplit, tak zas zimní věci schovám. Čert aby se v tom vyznal. Ale včera k večeru jsem měla svetr a softshelku, bez rukavic a byla mi zima. A to jsem neseděla hodinu v kočáru. A jak nesvítí slunko, tak ani přes den tepleji není.
Mám starší dítko, ale po nemoci se taky ještě rád povozí. A zimní bundy a rukavic a čepky bych se fakt nebála. Když chodí, má zateplené kalhoty (bavlnou nebo flísem), podkolenky, mikinu a bundu softshel nebo podšitou bavlnou. KDyby seděl, dala bych pod kalhoty punčocháče nebo leginy, nebo deku přes něj.
Taky mam dceru rok a půl. V neděli na procházce měla podzimní bundu a mikinu na nohách tepláky. A byla chudinka moje úplně zmrzlá, bych si nafackovala. Takže jsem vytáhla kombinezu a už ji nosí. Má body s dlouhým, puncochace, svetr s rolakem a na to kombinezu
@Suzuveverka děkuju
fusak zimní máme, vypadá teple. Dávám ji bodyčko s dlouhým rukávem na to dupačky a dám ji doteplýho overalu
rukavičky a čepku, jen msím koupit zimní, tu jsem jaksi opoměla koupit ![]()
Podle mě je větší zima než loňskou zimu
Moje dítě nosí vatovaný kabátek, uvnitř fleese, zvenku látka. Takže na zimu je naprd, teď je super. Pod to fleesovku a ráno měla tepláky s tlustým chlupem uvnitř. Odpoledne se uvidí. Ve školce má spoustu jiných kalhot. Softshellky, tenčí tepláky a tak. Na hlavě nosí buď bavlněnou tenkou nebo teď už pletenou, ale ne moc teplou s mašlí. Když jdeme na kolo, dostane nahoru jen softshellku. Ale to jen, když vím, že se bude fakt hýbat.
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba. Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…