Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den maminky, poradíte jak dnes obleci na ven na prochazku 10mes.mimi?nejak nevim, fusak ano ne? staci deka? uz rukavičky?
@žofinkaF Tak ono je 10 měsíční a 10 měsíční… některé už chodí a jiné leží jak placka… třeba syn v tomhle věku v zimním fusaku bez rukavic a bez bundy - lehnul a vystrkoval pouze nos - on nemá od mala zimu rád, tak neměl tendence do ni lízt. Holka bunda, rukavice a na spodek tedy taky fusak, ještě nechodila, ale musea sedět a čučet.
Ráno když jsme odcházeli tak jsme tu měli minus2,5,takže fusak a zimní bundu (malé bude rok)rukavičky měla ale sundavá je tak nevydržely. Ted už je 4 stupně nad nulou, až půjdem do školky, tak uvidím, fusak určitě nechám, ale bud dám podzimní bundu nebo slabší zimní.
Určitě fusak, my do fusaku punčocháče a džíny, botičky, nahoru body s dl. rukávem a zimní bunda, teplejší čepice a rukavice, ty si dřív taky sundavala. tak jsme koupili v kiku se šňůrkou za krkem, jako byly za nás
10,5 měsíce
@Blanka89 píše:
Určitě fusak, my do fusaku punčocháče a džíny, botičky, nahoru body s dl. rukávem a zimní bunda, teplejší čepice a rukavice, ty si dřív taky sundavala. tak jsme koupili v kiku se šňůrkou za krkem, jako byly za nás10,5 měsíce
naše si sundavá i ty se šnůrkou ![]()
Dneska jedem ještě bez fusaku, jen nánožník a deka, punčocháče, kalhoty, teplá chlupatá mikina s kapucí a lehká větrovka, bavlněná čepice, půjdeme ven kolem druhé a bude svítit sluníčko. Horší to bude ve středu, ještě s tím deštěm, to půjdem na nákup oba nabalení jak pumpy.
Tak my byli ráno venku, teplota lehce pod nulou a dcerka (6m) měla body s dlouhým rukávem a punčochy pod chlupatou kombinézkou plus čepice a byla zpocená. A to byla nepřikrytá na bříšku v kočáru. Takže za mě je fusak ještě zbytečnej.
@Crystal87 tak zauzlíkovat za krkem víc
a přetáhnout gumu u rukávů přez
![]()
Já mám jedenáctiměsíční dítě. Včera ráno na pod nulou - body, punčochy, mikina, kalhoty, capáčky, bunda, čepice, rukavice, nánožník. Odpoledne kolem 10 stupňů - spodek stejný, navrch body, triko s dlouhým, svetr a zateplená vesta, čepice. Dnes ráno lehce nad nulou, body, punčochy, triko s dlouhým, kalhoty, bunda, capáčky, čepice, rukavice, nánožník, chodidla jsem tentokrát ještě zabalila do deky. Ještě nechodí, ale nic by to neměnilo, jen by měl klasické boty.