Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím holky,
prosím o radu, co by jste oblékli třítýdennímu prckovi, když bude zítra kolem 8 - 10stupňů? Mám na mysli, jestli by jste daly už zimní fusak? Dneska jsme byli na prochajdě a měl bodyčko, dupačky, ponožky, čepičku, na to overálek a byl v zavinovačce od emitexu..ale byli jsme venku hodinu..zítra jdeme na svatbu a budeme venku déle..v kočárku pěkně spinká, tak bych ho nechala hajat venku.
Děkuji za rady ![]()
Ahoj zimni fusak bych jeste nedavala..co pak budes davat az bude opravdu zima, pridala bych nejakoy kabatek a zateplene kalhoty, a navic jeste nejakou deku..
@RadkazBrna tak ho méně obleč a dej klidně do fusaku…ber to podle sebe. Co máš ty plus jedna vrstva navíc ![]()
@RadkazBrna Ano, já bych ho dala, prudilo mi zbytečné oblíkání, takže můj model byl v domácím oblečení do zimního fusaku.
@RadkazBrna Šestiměsíční je už týden ve fusaku-body, kalhoty, mikina. Nesnáším vrstevník obleceni a motani do dek.
Ja se rozhoduju podle sebe. Kdybych se mela rozhodovat jestli chi venku lezet navlecena pod tenkou dekou nebo malo oblecena v teplem spacaku, chci rozhodne dvojku. Je to prijemnejsi, pohodlnejsi pro oba.
Taky mám 3týdenní. Má body, dupačky, ponožky, pak má kombinézu fleesovou, čepici a v kočárku je v dece.
má tuhle http://www.vperince.cz/?… a je naprosto super
je fakt teploučká.
Fusak nebo teplou kombinezu dostane fakt v zimě.
Já nevím, ale já mám 8mi měsíční a dneska byl ráno v Brně totální humus počasí, zima cca 10stupnů a mrholilo a já musela skočit cca 2km na poštu s malou
malá měla body s dlouhým, polodupačky, fleesový overal s kapucí a ohrnovacíma rukávama, čepičku, fusak od bugabee (celkem teplý) a nánožník na sporťáku, pod ní úplně vespod ještě složená deka - neušly jsme ani 500m a malá byla tuhá, myslím, že jsem to trefila, když je jí horko nebo zima tak je nevrlá
když jsem jí pak doma rozbalovala, tak rozhodně spocená nebyla ![]()
Jinak prostě sáhni na zátylek a uvidíš. Deku uvezeš vždycky
Moje pediatrička říká na špičku nosu, že prý zátylek je studený až když je dítě opravdu více prochladlé, kdežto nos když je studený, tak mu prý začíná být zima ![]()
@Conulka s tím nosem taky opatrně, já mám studený nos i doma, když nám klesne teplota k 21st. a to mi zima fakt není.
Ono to chce ohmatat celkově, zátylek, já ještě malýmu šahala na stehna.
Zakladatelko, záleží na počasí, jakou máte předpověď? Pokud vyleze sluníčko, tak se v zimním fusaku upeče…
Takže já bych těch věcí vzala radši víc, když to bude na delší dobu. Normálně oblečenýho bych ho šupla do zimního fusaku a v případě, že vyleze slunce, tak vyndáš z fusaku, přihodíš třeba fleesovou kombinézu a ten emitex. Vzala bych obojí, kočár to uveze, ať pak neřešíš za pochodu, že je dítěti horko/zima.
@j.a.n.i1 píše:
@RadkazBrna Ano, já bych ho dala, prudilo mi zbytečné oblíkání, takže můj model byl v domácím oblečení do zimního fusaku.
Přesně tak, dělám to stejně. Zbytečné oblékání je pruda jak pro matku, tak pro dítě. Takže nejjednodušší způsob - k domácímu oblečení přidám jen svetřík s kapucou a šup do teplého fusaku ![]()
Taky záleží, jestli bude venku jen spinkat a když bude vzhůru, budete někde uvnitř, jestli budeš dítě chovat a kojit venku nebo uvnitř. Podle toho bych volila fusak nebo vrstvení oblečení.
Fusak bych nedávala zimní, je hodně druhů fusaků - od bavlněných, přes fleesové po teplejší, ale bez fleesové podšívky, až po ty nejteplejší.
U spícího miminka, které venku nebudu vytahovat, bych taky volila co nejméně oblečení a nějaký rozumný fusak.Ale u své osmiměsíční už ne, v kočárku stojí
.Fusak zatím nemá ani když jdeme ráno.
Co se týče oblečení tak malého miminka, svrchní vrsty jsem volila overaly, žádné zateplené kalhoty, mikinky, ponožky
To je nepraktické a při manipulaci s dítětem se to vyhrnuje, kde může.
Holky, děkuju za rady! Fusak už mám v autě a uvidím na místě, jak to bude vypadat. Venku je teď 7 stupňů a zataženo. Raděj toho budu mít sebou víc než a když tak uberu, než by mu byla zima. Tak snad to nějak zvládneme ![]()