Co obléci třítýdennímu miminku

266
9.10.15 21:55

Co obléci třítýdennímu miminku

Zdravím holky,
prosím o radu, co by jste oblékli třítýdennímu prckovi, když bude zítra kolem 8 - 10stupňů? Mám na mysli, jestli by jste daly už zimní fusak? Dneska jsme byli na prochajdě a měl bodyčko, dupačky, ponožky, čepičku, na to overálek a byl v zavinovačce od emitexu..ale byli jsme venku hodinu..zítra jdeme na svatbu a budeme venku déle..v kočárku pěkně spinká, tak bych ho nechala hajat venku.
Děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
9.10.15 21:57

Ahoj zimni fusak bych jeste nedavala..co pak budes davat az bude opravdu zima, pridala bych nejakoy kabatek a zateplene kalhoty, a navic jeste nejakou deku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
9.10.15 21:57

@RadkazBrna tak ho méně obleč a dej klidně do fusaku…ber to podle sebe. Co máš ty plus jedna vrstva navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.10.15 21:58

@RadkazBrna Ano, já bych ho dala, prudilo mi zbytečné oblíkání, takže můj model byl v domácím oblečení do zimního fusaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.10.15 22:01

@RadkazBrna Šestiměsíční je už týden ve fusaku-body, kalhoty, mikina. Nesnáším vrstevník obleceni a motani do dek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
9.10.15 22:06

Ja se rozhoduju podle sebe. Kdybych se mela rozhodovat jestli chi venku lezet navlecena pod tenkou dekou nebo malo oblecena v teplem spacaku, chci rozhodne dvojku. Je to prijemnejsi, pohodlnejsi pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
9.10.15 22:46

Taky mám 3týdenní. Má body, dupačky, ponožky, pak má kombinézu fleesovou, čepici a v kočárku je v dece.

má tuhle http://www.vperince.cz/?… a je naprosto super :palec: je fakt teploučká.

Fusak nebo teplou kombinezu dostane fakt v zimě.

• Citovat
  • Upravit
3753
9.10.15 22:59

Já nevím, ale já mám 8mi měsíční a dneska byl ráno v Brně totální humus počasí, zima cca 10stupnů a mrholilo a já musela skočit cca 2km na poštu s malou

malá měla body s dlouhým, polodupačky, fleesový overal s kapucí a ohrnovacíma rukávama, čepičku, fusak od bugabee (celkem teplý) a nánožník na sporťáku, pod ní úplně vespod ještě složená deka - neušly jsme ani 500m a malá byla tuhá, myslím, že jsem to trefila, když je jí horko nebo zima tak je nevrlá

když jsem jí pak doma rozbalovala, tak rozhodně spocená nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
9.10.15 23:03

Jinak prostě sáhni na zátylek a uvidíš. Deku uvezeš vždycky

• Citovat
  • Upravit
3753
9.10.15 23:05

Moje pediatrička říká na špičku nosu, že prý zátylek je studený až když je dítě opravdu více prochladlé, kdežto nos když je studený, tak mu prý začíná být zima :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
9.10.15 23:45

@Conulka s tím nosem taky opatrně, já mám studený nos i doma, když nám klesne teplota k 21st. a to mi zima fakt není.

Ono to chce ohmatat celkově, zátylek, já ještě malýmu šahala na stehna.

Zakladatelko, záleží na počasí, jakou máte předpověď? Pokud vyleze sluníčko, tak se v zimním fusaku upeče…
Takže já bych těch věcí vzala radši víc, když to bude na delší dobu. Normálně oblečenýho bych ho šupla do zimního fusaku a v případě, že vyleze slunce, tak vyndáš z fusaku, přihodíš třeba fleesovou kombinézu a ten emitex. Vzala bych obojí, kočár to uveze, ať pak neřešíš za pochodu, že je dítěti horko/zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.10.15 23:50
@j.a.n.i1 píše:
@RadkazBrna Ano, já bych ho dala, prudilo mi zbytečné oblíkání, takže můj model byl v domácím oblečení do zimního fusaku.

Přesně tak, dělám to stejně. Zbytečné oblékání je pruda jak pro matku, tak pro dítě. Takže nejjednodušší způsob - k domácímu oblečení přidám jen svetřík s kapucou a šup do teplého fusaku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
10.10.15 01:22

Za me taky teply fusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.10.15 05:20

Taky záleží, jestli bude venku jen spinkat a když bude vzhůru, budete někde uvnitř, jestli budeš dítě chovat a kojit venku nebo uvnitř. Podle toho bych volila fusak nebo vrstvení oblečení.
Fusak bych nedávala zimní, je hodně druhů fusaků - od bavlněných, přes fleesové po teplejší, ale bez fleesové podšívky, až po ty nejteplejší.

U spícího miminka, které venku nebudu vytahovat, bych taky volila co nejméně oblečení a nějaký rozumný fusak.Ale u své osmiměsíční už ne, v kočárku stojí :mrgreen:.Fusak zatím nemá ani když jdeme ráno.

Co se týče oblečení tak malého miminka, svrchní vrsty jsem volila overaly, žádné zateplené kalhoty, mikinky, ponožky :roll: To je nepraktické a při manipulaci s dítětem se to vyhrnuje, kde může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
10.10.15 11:08

Holky, děkuju za rady! Fusak už mám v autě a uvidím na místě, jak to bude vypadat. Venku je teď 7 stupňů a zataženo. Raděj toho budu mít sebou víc než a když tak uberu, než by mu byla zima. Tak snad to nějak zvládneme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková