1,5 roku - jak obléct?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
13.10.15 09:50

Je kosa jak v zimě, fuj. My máme tři stupně ještě teď. Zimní bunda, zimní boty, punčocháče pod kalhoty, tenčí mikina, rukavice, čepice. Nevím, v zimě už o moc víc zima nebude, v mínus deseti na hodinovou procházku asi nevyrazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.15 09:52
@Anonymní píše:
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba. Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…

já to vůbec neřeším. Mazlovi je skoro 14 m, ještě nechodí. Normálně už jsem dala fusak, má tepláčky a na vrch mikinu, zimní bundu, rukavice, čepici. Když byl přikrytý jen dekou, tak měl strašně ledové nohy. Vůbec neřeš, co si kdo myslí. Důležitý je konfort pro dítě. V zimě bude mít nejspíš kombinézu a cosi pod to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.15 09:57

To máš kus od kusu. Mladší když padlo pod 5st, tak jsem jí mohla navlíct cokoli a stejnak jí byla zima.
Staršího jsem zas musela oblíkat mín než sebe.
Rok a půl, to už by snad alespon kvičel, kdyby mu byla klendra, tak bych se řídila tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
13.10.15 09:59

Nikdo se zlobit nebude, že nevíš a ptáš se, tápem i matky od dětí starších, kolikrát i vícečetné matky :lol: Akorát je těžko poradit (nevidíme ti z okna ani netušíme, jakýho zmrzlíka máš doma).

Jinak takové to „co bude nosit v zimě“ mi taky občas prolétne hlavou, na druhou stranu, dnes bylo u nás mínus dva a hnusnej studenej větřík, loňskou zimu bylo stabilně 12 stupňů nad nulou…

Náš mladej měl včera na dvouhodinovou procházku po lese triko s dlouhým, mikinu, punčocháče, a bundu i kalhoty softshellový (ano ženy, už mám doma kalhoty od Kockiny :dance: ) podšitý fleesem. Bavlněnou čepici a klasický látkový šátek na krk. A bylo mu fajn, pak když vylezlo sluníčko, mírně tepleji.

Na zimní bundu to ještě nevidím - ale jen proto, že se snažím vrstvit a navíc ten podšitý softshell hodně izoluje, a ten můj pacholek se potí jak blázen, jak pořád poletuje.
Já spíš teď řeším boty. Na zimní brzo, ty vytáhnu fakt až na mrazy, v nízkých mám pocit, aby mu nohavicemi neprofukovalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
13.10.15 10:12

Zimni bunda, pod to treba tricko s dlouhym nebo slaba mikina. pod kalhoty davam podkolenky nebo puncosky. a cepici nebo celenku.je zima jak v Rusku…fuj 3C°

• Citovat
  • Upravit
3486
13.10.15 10:14

Holky my tu měli ráno -3 a teď jsme na nule.To je o mnoho větší zima, než celou minulou zimu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
13.10.15 10:23

@veronika67 včera ve 4°C jsem mladšímu (8 týdnů) oblékla bavlněný overal, ponožky, svetřík s kapucí, fusak s beranem a nánožník - bylo mu i po hodině a půl teplo. Starší (2 roky) měl triko s dlouhým rukávem, džíny s podšívkou, zimní bundu s kapucí a bavlněnou čepičku. Měl akorát lehce chladnější prsty - sbírali jsme kaštany, ale jinak mu bylo taky teplo.
Edit: až budou mrazy, tak malej vyfasuje ještě beranici a přes fusak deku a starší dostane punčocháče a svetr navíc, pro případ apokalypsy má nachystanou kombinézu, která má deklarovanou minimální teplotu -25°C (next) a zimní boty do -32°C (Columbia).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.15 10:32
@veronika67 píše:
To stjný ted řeším já, ale my máme 3týdenní mimčo, takže pořád řeším co jí oblíct, aby jí nebyla zima :( Myslí, že na zimní bundu už to určo je. 4 stupně jsou málo. Až bude větší kosa, tak holt dáš ještě teplejší mikču pod budnu. A nestyd se, je to uplně normální ;) A od chlapa si nenechej radit, můj by malé nedal ani čepičku :zed:

takovému mrněti byhc zimní bundu nedávala -neumim si představit ho do ní nasyslit. Ale fleece overal a šup do fusaku :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
13.10.15 10:43

Nevim proč se stydět…malé dávám teplé punčocháče a na to takové softshel tepláky..nahoře má bodyno s dlouhým, mikinu a bundu (podzimní). Až bude zima, budu kombinovat zimní bundu, třeba svetr.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
13.10.15 10:45

@martina.se jj dávám právě ty teplý plyšový overaly :) a fusak a snad je jí teplo :) většinou spí, takže myslím, že by se ozvala, kdyby ji byla zima nebo vedro :mrgreen: ted spíš mrznu já, protože na sebe jsem si jaksi ompomněla koupit oblečení :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
13.10.15 11:08
@Anonymní píše:
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba. Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…

Mám dvojky rok a půl, včera měly zimní bundy, oteplováky, zimní čepice a chtělo by to i rukavice, kdybych je našla. Neřeš, co budete nosit v zimě, teď prudce klesla teplota a je „vlezlo“, reálně v zimě, i když bude stupňů míň, budeš oblíkat stejně (nebo přidáš jednu vrstvu), protože tělo už bude adaptované na chladnější počasí a taky nebude to podzimní vlezlé vlhko. Hlavně se netrap blbostma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.15 11:19
@veronika67 píše:
@martina.se jj dávám právě ty teplý plyšový overaly :) a fusak a snad je jí teplo :) většinou spí, takže myslím, že by se ozvala, kdyby ji byla zima nebo vedro :mrgreen: ted spíš mrznu já, protože na sebe jsem si jaksi ompomněla koupit oblečení :D :D
:mrgreen: :lol: ta klusat s kočárkem. Já taky trpim :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.10.15 17:03

@Mar__tanka1983 Fakt? Tak to byla rychlost. Jsi spokojená s kalhotami? Já chci objednávat příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.10.15 17:55

No takže dítě má sice vyšší koženkové tenisky, ale nohy měla totálně zmrzlý a po cestě domů chtěla rukavice. Byl jeden stupeň. Kdybych měla, klidně už dám i zimní boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
14.10.15 13:49

@Samy jsou skvělý :palec: Krásně sedí, jsou moc pěkný. Já teda nemám zkušenost na porovnání s jinou značkou, ale zdají se super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková