Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Je kosa jak v zimě, fuj. My máme tři stupně ještě teď. Zimní bunda, zimní boty, punčocháče pod kalhoty, tenčí mikina, rukavice, čepice. Nevím, v zimě už o moc víc zima nebude, v mínus deseti na hodinovou procházku asi nevyrazíte.
@Anonymní píše:
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba. Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…
já to vůbec neřeším. Mazlovi je skoro 14 m, ještě nechodí. Normálně už jsem dala fusak, má tepláčky a na vrch mikinu, zimní bundu, rukavice, čepici. Když byl přikrytý jen dekou, tak měl strašně ledové nohy. Vůbec neřeš, co si kdo myslí. Důležitý je konfort pro dítě. V zimě bude mít nejspíš kombinézu a cosi pod to ![]()
To máš kus od kusu. Mladší když padlo pod 5st, tak jsem jí mohla navlíct cokoli a stejnak jí byla zima.
Staršího jsem zas musela oblíkat mín než sebe.
Rok a půl, to už by snad alespon kvičel, kdyby mu byla klendra, tak bych se řídila tím.
Nikdo se zlobit nebude, že nevíš a ptáš se, tápem i matky od dětí starších, kolikrát i vícečetné matky
Akorát je těžko poradit (nevidíme ti z okna ani netušíme, jakýho zmrzlíka máš doma).
Jinak takové to „co bude nosit v zimě“ mi taky občas prolétne hlavou, na druhou stranu, dnes bylo u nás mínus dva a hnusnej studenej větřík, loňskou zimu bylo stabilně 12 stupňů nad nulou…
Náš mladej měl včera na dvouhodinovou procházku po lese triko s dlouhým, mikinu, punčocháče, a bundu i kalhoty softshellový (ano ženy, už mám doma kalhoty od Kockiny
) podšitý fleesem. Bavlněnou čepici a klasický látkový šátek na krk. A bylo mu fajn, pak když vylezlo sluníčko, mírně tepleji.
Na zimní bundu to ještě nevidím - ale jen proto, že se snažím vrstvit a navíc ten podšitý softshell hodně izoluje, a ten můj pacholek se potí jak blázen, jak pořád poletuje.
Já spíš teď řeším boty. Na zimní brzo, ty vytáhnu fakt až na mrazy, v nízkých mám pocit, aby mu nohavicemi neprofukovalo ![]()
Zimni bunda, pod to treba tricko s dlouhym nebo slaba mikina. pod kalhoty davam podkolenky nebo puncosky. a cepici nebo celenku.je zima jak v Rusku…fuj 3C°
Holky my tu měli ráno -3 a teď jsme na nule.To je o mnoho větší zima, než celou minulou zimu ![]()
@veronika67 včera ve 4°C jsem mladšímu (8 týdnů) oblékla bavlněný overal, ponožky, svetřík s kapucí, fusak s beranem a nánožník - bylo mu i po hodině a půl teplo. Starší (2 roky) měl triko s dlouhým rukávem, džíny s podšívkou, zimní bundu s kapucí a bavlněnou čepičku. Měl akorát lehce chladnější prsty - sbírali jsme kaštany, ale jinak mu bylo taky teplo.
Edit: až budou mrazy, tak malej vyfasuje ještě beranici a přes fusak deku a starší dostane punčocháče a svetr navíc, pro případ apokalypsy má nachystanou kombinézu, která má deklarovanou minimální teplotu -25°C (next) a zimní boty do -32°C (Columbia).
@veronika67 píše:
To stjný ted řeším já, ale my máme 3týdenní mimčo, takže pořád řeším co jí oblíct, aby jí nebyla zimaMyslí, že na zimní bundu už to určo je. 4 stupně jsou málo. Až bude větší kosa, tak holt dáš ještě teplejší mikču pod budnu. A nestyd se, je to uplně normální
A od chlapa si nenechej radit, můj by malé nedal ani čepičku
takovému mrněti byhc zimní bundu nedávala -neumim si představit ho do ní nasyslit. Ale fleece overal a šup do fusaku
.
Nevim proč se stydět…malé dávám teplé punčocháče a na to takové softshel tepláky..nahoře má bodyno s dlouhým, mikinu a bundu (podzimní). Až bude zima, budu kombinovat zimní bundu, třeba svetr.. ![]()
@martina.se jj dávám právě ty teplý plyšový overaly
a fusak a snad je jí teplo
většinou spí, takže myslím, že by se ozvala, kdyby ji byla zima nebo vedro
ted spíš mrznu já, protože na sebe jsem si jaksi ompomněla koupit oblečení
![]()
@Anonymní píše:
Dobry den. Nevim jak ted oblekat maleho.. malej uz chodi. Jde o to jak jej oblect na prochazkz na hodinku treba. Aktualne jsou tu 4 stupne. Vcera mel uz zimni bindu a pod tim mikinu a manzel se ptal co bide nosit v zime…jak oblekaze vy? Prosim anonym stydim se ze neumim oblect sve dite…
Mám dvojky rok a půl, včera měly zimní bundy, oteplováky, zimní čepice a chtělo by to i rukavice, kdybych je našla. Neřeš, co budete nosit v zimě, teď prudce klesla teplota a je „vlezlo“, reálně v zimě, i když bude stupňů míň, budeš oblíkat stejně (nebo přidáš jednu vrstvu), protože tělo už bude adaptované na chladnější počasí a taky nebude to podzimní vlezlé vlhko. Hlavně se netrap blbostma ![]()
@veronika67 píše:
@martina.se jj dávám právě ty teplý plyšový overalya fusak a snad je jí teplo
většinou spí, takže myslím, že by se ozvala, kdyby ji byla zima nebo vedro
ted spíš mrznu já, protože na sebe jsem si jaksi ompomněla koupit oblečení
![]()
@Mar__tanka1983 Fakt? Tak to byla rychlost. Jsi spokojená s kalhotami? Já chci objednávat příští týden.
No takže dítě má sice vyšší koženkové tenisky, ale nohy měla totálně zmrzlý a po cestě domů chtěla rukavice. Byl jeden stupeň. Kdybych měla, klidně už dám i zimní boty.
@Samy jsou skvělý
Krásně sedí, jsou moc pěkný. Já teda nemám zkušenost na porovnání s jinou značkou, ale zdají se super.