Student a brigáda, kolik si může vydělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7312
5.6.14 15:15

student a brigáda

Ahojky. syn je student 1 ročníku SŠ. o prázdninách by si chtěl jít vydělat nějakou tu korunku na brigádu. nevíte kolik si jako student může vydělat? a jak se to pak nahlašuje ohledně daní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
5.6.14 15:22

@hankamisa ségra každé prázdniny měla nějakou brigádu, přes rok normálně studovala a nikdy nic nehlásila, většinou měla nějakou brigádnickou smlouvu a nic víc neřešila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.6.14 15:26

Taky jsem na střední škole brigády nikam nehlásila. Popravdě tenkrát mě to ani nenapadlo. :?
Danil mi to zaměstnavatel. Pokud jsem vůbec nějakou smlouvu dostala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.6.14 15:34

@hankamisa hlásit to nikde nemusí - pokud na něj nebereš např přídavky, nebo příspěvky na bydlení atd. Jinak výdělek není omezen, jen ať podepíše v práci papír kvůli daním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
5.6.14 15:47

Hlásit to nikde nemusí a co se týče toho kolik si může vydělat, tak to je různé podle toho co bude dělat, já dělám taky sš a jako „brigádu“ hlídám děti - už asi rok a myslím že třeba konkrétně to hlídání děti se nedá srovnávat s točením zmrzliny - myslím po té fin. stránce. Je to různé, chce se to ptát, bohužel ale musím říct že jako 15ti, 16tiletý bude shánět asi těžko. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
7312
5.6.14 18:35

@martina.se - mě právě všichni tvrdí, že jako student do necelých 10 000kč. :nevim: jj vím, že pokud bych brala přídavky nebo sociál tak to musím hlásit a taky vím, že bych o ně přišla.
@MarkétkaBeruška - on tu brigádu má od zaměstnavatele pro kterého se bude od září učit-praxi. jenže nevím právě jak s těmi penězi pokud je to brigáda mimo školní praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
5.6.14 18:51

@hankamisa aha, no myslím že se to hlásit nemusí…prostě to bude jen na dohodu, beze smlouvy…

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.14 19:26

@hankamisa že by zase nějaká novela? o žádném omezení nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.6.14 22:39

@MarkétkaBeruška
„Beze smlouvy“ - hm, radit práci na černo - to je hezké, doporučuji se podívat na smlouvy

@hankamisa
Jsou změny - doporučuji nastudovat http://www.jakpodnikat.cz/brigady.php, jinak nevím odkud seš, ale ono to s hledáním brigád není růžový, ale pokud je syn fyzicky zdatný, problém mít nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
8.6.14 08:57

@zvidavajanca - díky za info. to jsem měla namysli těch 10.000kč. já vím, že je to těžké ale on už tu brigádu má jistou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.6.14 10:20

@hankamisa
Tak to může být docela šťastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...