Student a brigáda, kolik si může vydělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
student a brigáda
Ahojky. syn je student 1 ročníku SŠ. o prázdninách by si chtěl jít vydělat nějakou tu korunku na brigádu. nevíte kolik si jako student může vydělat? a jak se to pak nahlašuje ohledně daní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@hankamisa ségra každé prázdniny měla nějakou brigádu, přes rok normálně studovala a nikdy nic nehlásila, většinou měla nějakou brigádnickou smlouvu a nic víc neřešila… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem na střední škole brigády nikam nehlásila. Popravdě tenkrát mě to ani nenapadlo. ![]()
Danil mi to zaměstnavatel. Pokud jsem vůbec nějakou smlouvu dostala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hankamisa hlásit to nikde nemusí - pokud na něj nebereš např přídavky, nebo příspěvky na bydlení atd. Jinak výdělek není omezen, jen ať podepíše v práci papír kvůli daním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlásit to nikde nemusí a co se týče toho kolik si může vydělat, tak to je různé podle toho co bude dělat, já dělám taky sš a jako „brigádu“ hlídám děti - už asi rok a myslím že třeba konkrétně to hlídání děti se nedá srovnávat s točením zmrzliny - myslím po té fin. stránce. Je to různé, chce se to ptát, bohužel ale musím říct že jako 15ti, 16tiletý bude shánět asi těžko. Držím palce
- Citovat
- Upravit
@martina.se - mě právě všichni tvrdí, že jako student do necelých 10 000kč.
jj vím, že pokud bych brala přídavky nebo sociál tak to musím hlásit a taky vím, že bych o ně přišla.
@MarkétkaBeruška - on tu brigádu má od zaměstnavatele pro kterého se bude od září učit-praxi. jenže nevím právě jak s těmi penězi pokud je to brigáda mimo školní praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hankamisa aha, no myslím že se to hlásit nemusí…prostě to bude jen na dohodu, beze smlouvy…
- Citovat
- Upravit
@MarkétkaBeruška
„Beze smlouvy“ - hm, radit práci na černo - to je hezké, doporučuji se podívat na smlouvy
@hankamisa
Jsou změny - doporučuji nastudovat http://www.jakpodnikat.cz/brigady.php, jinak nevím odkud seš, ale ono to s hledáním brigád není růžový, ale pokud je syn fyzicky zdatný, problém mít nemusí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca - díky za info. to jsem měla namysli těch 10.000kč. já vím, že je to těžké ale on už tu brigádu má jistou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit