Práce z domu pro OBCHODY-LEVNĚ - podvod?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce z domu pro OBCHODY-LEVNĚ-podvod???
Holky zítra jdu na pohovor na administraci eshopu (z domu + 1× týdně docházka do firmy)pro tuto firmu „obchody-levně“.
Inzerát jsem našla na prace.cz a jobs.cz.
Tady sem to našla: http://www.prace.cz/pd/836397484/?…
a tady je stránka firmy: http://www.obchody-levne.shop1.cz/
a tady je pak přímo firemní inzerát: http://www.pracedoma.shop1.cz/
Práci potřebuju jako sůl a práce z domova by byla ideální při mích nočních atd…zítra jdu na pohovor, paní na tel zněla věrohodně mají i firmu-řádně označenou na baráku atd. Co mě zaráží je to, že je to práce na živnostenský list nebo ičo.
Moc se v tomhle nevyznám. Bojím se abych nenaletěla. Nemáte zkušenosti s tímhle? Hlavně se bojím, že aby to nebylo o tom „budete spravovat svůj e-shop a budete mít provizi…“… abych nemakala x hodin a pak neměla pár stovek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tady je další info:
http://www.e-shop-bohemia.shop1.cz/menu/prace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady se o tom píše, tak to snad nebude šmelo…
http://spotrebitel.net/…ymi-vyrobciq
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No abych řekla pravdu, tak to vypadá tak, že budeš mít svůj e-shop a ten si spravovat, ale je to jen můj pocit. Na pohovor bych určitě zašla a dopodrobna bych se ptala. Pak dej vědět, jak to dopadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to i na spotřebiteli. net tam o nich psaný atd…znělo to věrohodně po tel a i i to dává smysl, dost se o nich píše…
mě není jasný to, že za a) nechtěli životopis, paní mi řekla, že mám zítra přijít 12 na pohovor a za b) jak je člověk placený na živnostenský list…možná sem debil, ale nechápu jak můžu dělat na ičo? když nejsem podnikatel atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si založíš živnost tak už podnikatel budeš
já obsluhuji jeden eshop (zvedám telefony a odpovídám emaily) a každý měsíc jím za to vystavím fakturu. No a každý rok podávám daňové přiznání.
- Citovat
- Upravit
@Grey Sky píše:
Je to i na spotřebiteli. net tam o nich psaný atd…znělo to věrohodně po tel a i i to dává smysl, dost se o nich píše…
mě není jasný to, že za a) nechtěli životopis, paní mi řekla, že mám zítra přijít 12 na pohovor a za b) jak je člověk placený na živnostenský list…možná sem debil, ale nechápu jak můžu dělat na ičo? když nejsem podnikatel atd…
co na tom nechápeš? budeš si to ičo muset zařídit, tzn se staneš osvč a i když u nich nevydláš ani korunu, budeš si muset platit soc a zdra. poj.
je otázkou, jak mají řešené platby, kde je zajištěno, že od nich prachy opravdu uvidíš a jestli se Tvoje Ičo neprojeví někde - pokud by nejednali solidně se zákazníky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočička Evička píše:
@Grey Skyvšak oni by podle mě chtěli, aby jsi si ŽL zřídila.
chtějí žl nebo ič
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
co na tom nechápeš? budeš si to ičo muset zařídit, tzn se staneš osvč a i když u nich nevydláš ani korunu, budeš si muset platit soc a zdra. poj.je otázkou, jak mají řešené platby, kde je zajištěno, že od nich prachy opravdu uvidíš a jestli se Tvoje Ičo neprojeví někde - pokud by nejednali solidně se zákazníky
já sem zaměstnaná na dobu neurčitou takže zaměstnavatel to za mě odvádí…tohle bych měla jako brigádu, to by vadilo?
nechápu to jak mám jistotu že dostanu zaplaceno atd…nevím na co si mám dát pozor abych zítra eventuelně nepoepsala nákou píč…rnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky píše:
já sem zaměstnaná na dobu neurčitou takže zaměstnavatel to za mě odvádí…tohle bych měla jako brigádu, to by vadilo?nechápu to jak mám jistotu že dostanu zaplaceno atd…nevím na co si mám dát pozor abych zítra eventuelně nepoepsala nákou píč…rnu
měla bys to jako vedlejší činnost, takže bys platila jen něco a sníženou sazbu. Jinak zítra? nepodepisovala bych nic - nabrala bych info, co se týče záruky placení, zda se Tvé jméno někde objeví atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky píše:
chtějí žl nebo ič
však to je to samé - na ič musíš mít zřízený žl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
měla bys to jako vedlejší činnost, takže bys platila jen něco a sníženou sazbu. Jinak zítra? nepodepisovala bych nic - nabrala bych info, co se týče záruky placení, zda se Tvé jméno někde objeví atd..
jasné, pokud si řeknu že si chci vzít papíry domů na přečtení a oni se budou cukat tak je jasný že je to podvod…
pokud to podvod je tak mi zase taky neřeknou že plánují zneužít mé jméno atd a pokud to podvod není tak to bude blbý se ptát svého eventuálního zaměstnavatele atd…
zatím gůglím nějaký info o tom projektu, ale měla bych spát, mám noční, budu zítra na tom pohovoru vypadat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky píše:
já sem zaměstnaná na dobu neurčitou takže zaměstnavatel to za mě odvádí…tohle bych měla jako brigádu, to by vadilo?
Měla bys to jako vedlejší činnost, takže bys neměla minimální odvody (v tom upřesňuju to, co píše @martina.se ). A do určité částky by ses myslím nemusela ani registrovat na ČSSZ (jestli by ses tam vůbec musela registrovat, to nevím, to by ses tam třeba zeptala).
Takže pokud bys nic nevydělala, tak bys ani nic nemusela platit na daních a odvodech.
@Grey Sky píše:
nechápu to jak mám jistotu že dostanu zaplaceno atd…nevím na co si mám dát pozor abych zítra eventuelně nepoepsala nákou píč…rnu
No, to záleží na smlouvě. Nech si předložit smlouvu, nepodepisuj ji na místě, řekni, že potřebuješ konzultovat s právníkem.
Když ti to neumožní a budou na tebe tlačit „hned a na místě nebo nic“, tak radši nic. Zrovna tak, kdyby ti návrh smlouvy nedali k promyšlení a konzultacím domů.
Solidní smluvní partner to umožní, hochštapler ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit