Student na praxi nechodí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@RadkaCh píše:
No ale tak ono většina děcek má teď odklad a to by ZŠ skončila v 16, klidně necelých 17 a pak už by to vycházelo.
jo, vše je možné, uznávám, že asi fabuluji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaCh píše:
No ale tak ono většina děcek má teď odklad a to by ZŠ skončila v 16, klidně necelých 17 a pak už by to vycházelo.
ZŠ dokončila jako premiantka v termínu bez problémů i na SŠ je jinak premiantka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
ZŠ dokončila jako premiantka v termínu bez problémů i na SŠ je jinak premiantka.
tak si s ní promluv co blbne a proč si myslí že jí napíšeš praxi na kterou nechodí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to si myslím, že by se s ní dalo dobře domluvit, ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ta s ní promluv a řekni ji, že jestli si to nenahradí, tak ji to potvrzení nedas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na druhou stranu, já jsem teď byla na praxi a bylo mě řečeno, ať si chodim jak chci. Že jim je to jedno, je to pro mě jestli se chci něco přiučit. Pokud chodit nebudu tak mi razítko dají a oni nebudou mít se mnou práci. Ja jsem chodila ráda a moc mě to bavilo. S takovým přístupem těžko něčeho dokáže. Možná bych se pobavila s rodičemi pokud není plnoletá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav píše:
@sagina Ale ta holka je ve druhaku, to ji ještě asi 18 není. Navíc se teď dává většinou studentům podepsat papír, že souhlasí s informováním rodičů.
tak zakladatelka psala, že je dospělá, takže předpokládám, že jí 18 už bylo. a ten papír o informování či neinformování rodičů, to je přesně ta věc mezi školou a studentem.
ví zakladatelka, jestli dotyčná studentka má takový papír sepsaný? zná jeho obsah? ví, jestli je s jeho souladem, aby předávala rodičům o průběhu praxe? co když si studentka informování rodičů nepřeje a školitelka ty ifnormace přesto předá a studentce se to logicky nebude líbit a bude to se školou řešit? jaký reálný dopad to může/nemůže mít na školitelku, pokud by to škola začala řešit s ní/jejím zaměstnavatelem jako porušení povinností?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaCh píše:
S tím souhlasím pouze za předpokladu, že si dotyčná praktikantka, resp. ty před 20 lety, cáluje školu a živobytí sama.
no, to už je ale zase věc mezi dospělým dítětem a jeho rodičem, jak to mezi sebou mají zařízené
jako přiznám se, že nemám nastudovaný zákon, ale pochybuji, že by omezení svéprávnosti (a rozhodovat ve věcech školy nebo informací, které instuce o mé osobě budou jiným lidem podávat, je součástí svéprávnosti) bylo vázané na to, jestli plnoletou osobu živí nebo neživí její rodiče. to by se pak musela svéprávnost omezovat například i osamělým matkám s malými dětmi, které jsou materiálně či finančně podporovány svými rodiči ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neuznala bych a promluvila bych si s jejíma rodičema.
Nemůže za tím být nějaký kluk, že to tak fláká, když je jinak premiantka?
- Citovat
- Upravit
Ja bych neuznala
Momentalne sem ve tretaku a mam praxe, kam musim poctive dochazet, i kdyz je spatne pocasi (praxe venku) tak to proste musim odsedet
a teda nevim jak jinde, ale u nas muzu zameskat jeden den z deseti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupto píše:
Student SS Ma mit jako stredobod vesmiru sve studium. Chapu, ze u VSje to casto jine, ale u SS nikoli. Neuznala bych.Bude mit problem v budoucnu s jakoukoli zodpovednosti, kdyz ji to ted bude prochazet.Mimo jine je studium SS o vuli a zodpovednosti
naprosty souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem potvora a neuznala bych jí to. Jako vymlouvat se na kroužky v době, kdy má mít praxi…my si museli praxi vynahrazovat o prázdninách, pokud to přesáhlo nějaký čas. Nebylo by to fér vůči ostatním spolužákům, kteří třeba poctivě na praxi chodili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu číct, že má dcera chodila, doufám
, celkem i ráda, musela chodit měsíc v prváku o LETNÍCH PRÁZDNINÁCH" A VE DRUHÁKU O LETNCH PRÁZDNINÁCH! Musela, ale i chtěla se přiučit, i když říkala a říká, že toto povolání dělat nechce (servírka), musela chodit měsíc, zvládla to, brala to s nadhledem, i když jí nebaviilo dělat pomocné práce v kuchyni, ale zvládla to, neco se přiučila, dokonce musela i odcestovat, zůstala tam pak sama přes týden, a jsem pyšná na ní, že to dala, bez své spolužačky
A toto bych nepodepsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si hned vzpomněla na naše praxe na SŠ. Já, vzorňačka vyjukaná, jsem poctivě chodila na praxe, přesně jak bylo předepsáno - každý den a zadarmo. Když jsme se všichni vrátili, tak půlka spolužáků byla po praxi najednou opálená od moře, nebo si alespoň místo předepsané zadarmové praxe vyjednali normální brigádu
. Radit nebudu, jednej podle svýho svědomí a vědomí. Ale tohle je těžce normální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna přípomínáš mi mou dceru, ta taky zadara
(ber to prosím jako vtip)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit