Studentský účet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studentský účet
Hledám vhodný účet pro studenta, ideálně s minimálními nebo žádnými poplatky, s možností platební karty, se kterou bude moci vybírat z bankomatu i platit. Doteď měla dcera dětský účet, ten byl kompletní zdarma. Jde mi o účet od 15. let do doby ukončení studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Doporučuji Studentské konto plus od ČSOB! Embosovaná karta, internetové bankovnictví, výběry z bankomatů ČSOB, Poštovní spořitelny a Volksbank zdarma, veškeré transakce taky zdarma. Konto využívá do 28 let, přičemž po dobu studia neplatí nic za vedení, po ukončení studia do těch ukončených 28 let platí 50 nebo 40Kč měsíčně za všechny tyto služby dle toho, zda si výpisy zvolí elektronicky nebo poštou. Využívá to hodně studentů.
- Citovat
- Upravit
Z vlastní zkušenosti bych dítěti studentský účet nezakládala - zapomněla jsem několikrát donýst potvrzení o studiu a pak tam byly nehorázný poplatky. Takže bych založila normální účet např. u fio banky, která je bez poplatků.
- Citovat
- Upravit
Já jsem měla po celou dobu studia účet u čsob - studentský a byla jsem moc spokojená
Potvrzení o studiu nechtěli každý rok, tuším jen když jsem přecházela z bakaláře na magistra a pak na postgraduál, ale to už mi stejně bylo brzo 26 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Z vlastní zkušenosti bych dítěti studentský účet nezakládala - zapomněla jsem několikrát donýst potvrzení o studiu a pak tam byly nehorázný poplatky. Takže bych založila normální účet např. u fio banky, která je bez poplatků.
Tak u toho ČSOB stačí přinést jedno potvrzení a oni chtějí další až v době předpokládaného ukončení studia (tzn. v 15 budou další potvrzení chtít na konci střední, pokud půjde na výšku, potom na konci výšky, pokud půjde někam dál…) Já zrovna teď nesla další potvrzení o studiu po ukončení jedné VŠ ![]()
vŠECHNO JE ZADARMO - VÝBĚRY, PŘEVODY, (sorry za caps) platby, já platím jen za nějaký extra služby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tripetri píše:
Tak u toho ČSOB stačí přinést jedno potvrzení a oni chtějí další až v době předpokládaného ukončení studia (tzn. v 15 budou další potvrzení chtít na konci střední, pokud půjde na výšku, potom na konci výšky, pokud půjde někam dál…) Já zrovna teď nesla další potvrzení o studiu po ukončení jedné VŠ
vŠECHNO JE ZADARMO - VÝBĚRY, PŘEVODY, (sorry za caps) platby, já platím jen za nějaký extra služby…
přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tripetri píše:
Tak u toho ČSOB stačí přinést jedno potvrzení a oni chtějí další až v době předpokládaného ukončení studia (tzn. v 15 budou další potvrzení chtít na konci střední, pokud půjde na výšku, potom na konci výšky, pokud půjde někam dál…) Já zrovna teď nesla další potvrzení o studiu po ukončení jedné VŠ
no ale to všechno je u fio taky zadarmo ale protože je to běžný účet, tak tam nemusí nikdy přinést žádný potvrzení. Navíc po skončení studia nemusí hledat nový bezpoplatkový účet a všude uvádět změnu účtu.
- Citovat
- Upravit
Jsem pro klasický účet u Mbank (Fio, Zuno). Limit tam můžeš dát taky (jestli jde o tohle) jinak nechápu k čemu studentský účet ![]()
Pokud bude chtít platit přes net, tak třeba Maestro karta je mu na nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žirafátko píše:
Jsem pro klasický účet u Mbank (Fio, Zuno). Limit tam můžeš dát taky (jestli jde o tohle) jinak nechápu k čemu studentský účetPokud bude chtít platit přes net, tak třeba Maestro karta je mu na nic
jenže třeba u mBank je výběr z bankomatu zdarma až od určitého obratu platby kartou, což třeba student splnit nemusí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenka84 tam jde o bezhotovstní transakce, ale chápu. Třeba Zuno je má zdarma jak jsem pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žirafátko píše:
@alenka84 tam jde o bezhotovstní transakce, ale chápu. Třeba Zuno je má zdarma jak jsem pochopila.
s tím nemám zkušenost
Jen tím chci říct, že je spousta bank, kterí mají vše zdarma, ale můžou tam být nějaké podmínky a omezení, které nemusí každý splnit…ty studentské účty tyhle omezení nemívají…a změnit banku je otázka několika minut zrušení trvalých příkazů a jedné návštěvy na pobočce
Dobře, ještě jsem v práci musela nahlásit zěmnu účtu, kam mi chodí výplata, ale to jsem stihla za pět minut cestou z oběda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenka84 já mám normální u Mbanky, ale nic platím (asi mám ten dostatečný obnos), potom mám klasický u KB (to je děs, ale je potřeba) a potom podnikatelský u Unicerdit a tam jsou ty poplatky masakrální ![]()
takže mi z toho ta mbank vycházela nejlíp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit