Studený ve spaním pytli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
28.9.22 07:17

Studený ve spaním pytli

Ahojte, tak si jdu k vám opět pro radu :)

Moji kluci (7 měsíců) spí momentálně na bříšku, ve spaním pytli bez rukávu, tog 2. Dávám do něj pyžamo s dlouhým rukávem. V místnosti máme kolem 23 stupňů, nad ránem o stupeň dva méně.

Když dávám kluky spát jsou hezky teploučcí, problém nastává zhruba v půlce noci, jsou studení, ne jen ruce, ale i tělíčko, zátylek, obličej. Ale oblast kolem bříška, na které leží, mají trošku propocenou. Nutno podotknout, že jsme stejný problém měli i v létě když bylo v noci 30 stupňů, spávali jen v plence a opět, v půlce noci úplně studeni, když jsem přes ně přehodila látkovou plenu tak byli propocení.
Je možný, že jsou studení a přitom jim není zima a jsou v pohodě? V létě jsem to tolik neřešila, ale teď jak už začíná být chladněji a chladněji bych nerada aby mi ještě prochladli. Nestalo se to někomu taky?

Hezkou sváteční středu a děkuju za všechny odpovědi! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64835
28.9.22 07:19
@Dancae píše:
Ahojte, tak si jdu k vám opět pro radu :)

Moji kluci (7 měsíců) spí momentálně na bříšku, ve spaním pytli bez rukávu, tog 2. Dávám do něj pyžamo s dlouhým rukávem. V místnosti máme kolem 23 stupňů, nad ránem o stupeň dva méně.

Když dávám kluky spát jsou hezky teploučcí, problém nastává zhruba v půlce noci, jsou studení, ne jen ruce, ale i tělíčko, zátylek, obličej. Ale oblast kolem bříška, na které leží, mají trošku propocenou. Nutno podotknout, že jsme stejný problém měli i v létě když bylo v noci 30 stupňů, spávali jen v plence a opět, v půlce noci úplně studeni, když jsem přes ně přehodila látkovou plenu tak byli propocení.
Je možný, že jsou studení a přitom jim není zima a jsou v pohodě? V létě jsem to tolik neřešila, ale teď jak už začíná být chladněji a chladněji bych nerada aby mi ještě prochladli. Nestalo se to někomu taky?

Hezkou sváteční středu a děkuju za všechny odpovědi! :srdce:

Minule jsem hlidala vnuka a taky byl cely studeny, i kdyz bylo teplo. Pry to tak v noci ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.9.22 07:19

@Dancae bych řekla, že je jim spíš vedro.. jako fakt ve 23 st mají dlouhé pyžamo a ještě spací pytel? :think: náš mladý spí jen v body a ponozkach, z 99 % bez deky.. aktuálně tu máme 16 st :think: při 23 by nesnesl na sobě vůbec nic. Jsi si fakt jistá, že jsou studeni? Není to spíš zpocení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
28.9.22 07:27

Dcera 8m spí aktuálně jen v pyžámku - overalu. V ložnici máme taky těch 22-23C, když ji zakryju alespoň dekou, tak do chvilky je odkopaná. V pytli nevydrží ani minutu, hodně se převaluje..
Myslím, že jim je spíše vedro. Já mám ráno taky studené tváře, ale pod peřinou mi je celkem dost teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
28.9.22 07:28

Kdyby jim bylo zima, byli by neklidní, nespali by, vrteli by se, dali by najevo diskomfort. Takže pokud spí, buď klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
28.9.22 07:37

Při téhle teplotě spala dcera jen v plence..teď spi pyžamu v pokojíku má 17-18st

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.9.22 07:50

@martina.se Ano jsem si jistá, že jsou studení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.9.22 07:53

@Markéta188 To jsem si právě říkala taky, že pod peřinou jsem teplá a tváře mám studené, ale oni nejsou teplí ani v té oblasti pod pytlem. No ale zkusím teda ubrat oblečení a uvidím co to udělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
28.9.22 07:55

Já bych spíš řekla, že jsou přehrátí, spotí se a pak jsou studení. Protože ve 23 st. v dlouhém pyžamu a ještě pytli? 8o Nepěstuj si z nich skleníkové květinky. Děti je třeba otužovat, ať tu za pár let nezakládáš diskusi, že jsou nonstop nemocní :nevim: Moje dvojčata spala taky jako mimina v zimě v pytlích, protože se odkopávala, ale my máme na spaní 18-19.

Příspěvek upraven 28.09.22 v 07:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.9.22 07:58

Děkuji všem za odpovědi. Vím, že na tu teplotu jsou oblečení víc než jiné děti. Ale byli nedonoseni, s nízkou váhou, takže už od porodnice mi bylo řečeno ať oblékám víc a postupně ubírám a snažím se otužovat jenže pak bylo léto, vedro jako prase a teď když začala být kosa a já se na to chystala mě prostě jen zarazilo, že jsou studení :think:. Každopádně zkusím teda v tom oblékání ještě ubrat a uvidím, co to udělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
28.9.22 08:02

@Dancae už je jim 7 měsíců a nedonošenost jistě dohnali. Ti moji byli o skoro 2 měs předčasně měli kolem 1,7 kg při narození a s ”otužováním” jsem začala hned, jak se alespoň trochu obalili tukem :mrgreen: teď jsou už školáci a nemocní bývají minimálně. Takže z mojí zkušenosti fakt uber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.9.22 08:05

@vedma007 kluci jsou o měsíc, ale váhu měli podobnou jak tvoji :) Mně právě řekla doktorka, ať začnu otužovat nejdřív v 6 měsících :think:. Zkusím ubrat, děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.9.22 08:28
@Dancae píše:
Děkuji všem za odpovědi. Vím, že na tu teplotu jsou oblečení víc než jiné děti. Ale byli nedonoseni, s nízkou váhou, takže už od porodnice mi bylo řečeno ať oblékám víc a postupně ubírám a snažím se otužovat jenže pak bylo léto, vedro jako prase a teď když začala být kosa a já se na to chystala mě prostě jen zarazilo, že jsou studení :think:. Každopádně zkusím teda v tom oblékání ještě ubrat a uvidím, co to udělá :)

Jsou moc navleceni.
Deti mi v tomhle veku spaly uplne odkopane, v normalnim bavlnenem overalu, pri 22 st.

Je normalni, ze jsou deti v noci studene.
Vsak pokud furt nemarodi, tak prochladle nejsou, ne?

Mam zkusenost, ze dite, kteremu je zima, si lehne na brisko a da kolinka pod to brisko, takze spi jakoby schoulene se zadeckem vystrcenym nahoru.
Pokud spi jako placky, tam jim zima neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41680
28.9.22 08:32

Já jsem studená doteď a zima mi není, naopak často horko - jen manžel brblá, když se chce přitulit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
28.9.22 08:34
@Lucie_Sx píše:
Jsou moc navleceni.
Deti mi v tomhle veku spaly uplne odkopane, v normalnim bavlnenem overalu, pri 22 st.

Je normalni, ze jsou deti v noci studene.
Vsak pokud furt nemarodi, tak prochladle nejsou, ne?

Mam zkusenost, ze dite, kteremu je zima, si lehne na brisko a da kolinka pod to brisko, takze spi jakoby schoulene se zadeckem vystrcenym nahoru.
Pokud spi jako placky, tam jim zima neni.
Podle toho by tě asi bylo teda pořád zima protože takhle spí klidně celou noc..resp. skoro pokaždé když na ni během noci juknu tak je v téhle pozici… Často v ní i usina
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková