Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Termooblečení pod běžné oblečení, ideálně merino. Když nám rekonstruovali v práci a v pondělí ráno bývalo v kanceláři sotva 17 stupňů v zimě, nosila jsem ho a bylo to snesitelné (taky mám nízký tlak a jsem zimomřivý typ) a ani to nebylo vidět, že ho mám.
Příspěvek upraven 21.09.22 v 12:34
Tak když ted jsi měla triko, kratasy…tak dáš dlouhé legíny, triko s dlouhým rukávem a mikinu… nebudu nakupovat oblečení speciální na doma… ale my jsme na domě, a topíme si jak potřebujeme… aktuální teplota doma 23stupnu ![]()
Já mam takové leginy s chlupem vevnitř, k nim svetr a bačkory a je to.
V lidlu naji termo leginy, nosím je teda s mikinosaty, ale ven, zima mi totiž nebývá. Pořiď si merino ponožky, ty jsou taky super
Já už jsem vytáhla svou oblíbenou košilku od Treatwear se zateplenými zády.
Jinak nejčastěji mám legíny a dlouhou, teplejší sukni. Když je větší zima, tak ještě teplé ponožky, teplá chlupatá mikina.
Já přemýšlím o teplé vestě, protože v mikine se mi blbě dělají domácí práce - překážejí mi rukávy např. když dělám něco s vodou. Nějaký tip na něco příjemného? ![]()
Za mě je nejlepší věc plyšový župánek s kapucí. To je prostě boží věc. Podle potřeby se do toho dá zachumlat.
Nohy mi taky mrznou, ale to řeším horkou lahví.
@Tomie píše:
Za mě je nejlepší věc plyšový župánek s kapucí. To je prostě boží věc. Podle potřeby se do toho dá zachumlat.Nohy mi taky mrznou, ale to řeším horkou lahví.
Odkud? ![]()
Já miluju takové ty plyšové měkké věci, ale jak jsem lakomá, tak vždy koupím něco pro mě cenově přijatelného a člověk to jednou vypere a je to samý žmolek. ![]()
Doma v zimě běžné topime na 20 a já chodím v šatech. Je mi věčně horko. A mít na sobě několik vrstev by mi bylo nepohodlný. Takze pro tebe třeba nějaké mikinove šaty. Jsou fajn.
Zateplené legíny (klidně Lidl), triko s dlouhým rukávem a delší svetr, chlupaté ponožky a při vaření atd., prostě ve stoje, zateplené papuče. To nosím doma já při 23 stupních.
@Bandii ty brďo to bych se uvarila společně s jídlem na plotně ![]()
My máme v zimě doma na termostatu nastaveno 19,5 (večer v době koupání tedy 20) a chodím v teplákách, obyč mikině a ponožkách ![]()
Jako jestli jsi extra zmrzlík, tak bych si pořídila takový ten chlupatý overal
protože za mě je nejhorší, když táhne na záda
@Bandii píše:
Zateplené legíny (klidně Lidl), triko s dlouhým rukávem a delší svetr, chlupaté ponožky a při vaření atd., prostě ve stoje, zateplené papuče. To nosím doma já při 23 stupních.
ve 23stu??? ufff potím a peču se za tebe
My máme teď doma 23st otvírám okna… a mám na sobě triko kr. rukáv a legíny tenké 3/4 pod kolena. Tenké ponožky..
Ahoj
Letos jsme se rozhodli, že trochu utáhneme opasky a nebudeme topit tolik co obvykle. Do teď jsme byli zvyklí mít doma třeba 23 stupňů (bydlíme v bytě), takže jsme tu i v zimě bývali v tričku a kraťasech.
No ale s tím se váže ten problém, že letos budeme topit o dost míň, ale nemám absolutně žádné teplé oblečení na doma a vyloženě v oblečení na ven se mi tu celý den sedět nechce.
Jsem na homeoffice, takže celý den sedím a nehýbu se a o to je to horší.
Dnes jsem udělala objednávku termopapučí. Nohy mě mrznou celoročně skrz nízký tlak, takže v aktuální situaci už mám pomalu fialové prsty.
Budete si domů taky takhle něco pořizovat? Případně máte něco na co nedáte dopustit? Sem s tím!
PS: Fakt nechci řešit politiku, to mě nezajímá.
Jen teplé oblečení a další vychytávky, je to diskuze na odlehčení. Díky.