Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
jsem (v rámci IVF) součástí studie Implant 4… tedy…pokud máš na mysli toto ![]()
@Freya10 Ahoj ano ano přesně to myslím
já jdu teprve příští týden ve čtvrtek na první konzultaci, tak by mě zajímalo jak to probíhá? v jaké fázi jsi ty?
@Margit. Tomanova
No u mě to probíhalo tak, že jsme měli v CARu absolvovaná všechna vyšetření a byli domluveni na IVF, na které (z rodinných důvodů) došlo ale až o několik měsíců později. O studii v té době nepadlo ani slovo a zřejmě v té době ani neprobíhala.
Když došlo k IVF, byla mi nabídnuta účast ve studii a jelikož se jedná o přípravek, který má zahnízdění pomoci, tak jsem chtěla být určitě součástí ![]()
Nu a pak už nic zvláštního - několik odběrů krve a kontrol navíc ve vcelku přesných termínech. V den ET jsem vypila roztok přípravku (nebo placeba-to nikdo neví
), po nějaké době v ten samý den byl odběr krve, pak ET, pak odběr krve a ještě jeden asi 4 hodiny po ET. Tedy za mě jediný rozdíl oproti IVF bez studie byl ten, že v den ET jsem byla na klinice od cca 7 ráno do cca 15 hodin (ostatní jen přijdou, půlhodinku poleží a odejdou) a že jsem absolvovala pár kontrol prosperity těhotenství navíc (za což jsem jedině ráda - např. test na hcg v krvi byl už asi 9. den po ET
).
Tedy vlastně nevím, co by tě zajímalo ![]()
Zatím jsem ve fázi čekání na kontrolu ve 13.tt
![]()
@Freya10 tak to moc gratuluju! to je super! takže to hned vyšlo? a máš něco i zamraženo?
@Margit. Tomanova Moc díky. ![]()
V pondělí mám jít na další kontrolu v rámci studie a ve středu na prvotrimestrální screening. Tak už jen odpočítávám hodiny, protože naposled jsem byla na ultrazvuku v 9+6tt, tak už bych zase ráda kontrolu
.
Takto tedy vyšlo první IVF, první ET. Paní doktorka z CARu měla radost, že ze tří, co jsme u nich nyní ve studii jsme 2 těhotné… ![]()
Na zamražení nemáme nic - do dne transferu (prodloužená kultivace) to dalo jen jedno embryo z původně 6 oplozených…ale zato vypadá, že je moc šikovné
![]()
@Freya10 tak to je skvělý! já teď volala do CAR a včera ta studie skončila
takže mám smůlu…Příští týden se mi mají ozvat, jestli by mě vzali do studie Rainbow… jestli jsem na to vůbec vhodná… tak uvidíme… tobě přeju hodně sil a štěstí ať všechno dobře dopadne ![]()
@Freya10 ahoj, já jdu na transfer v rámci studie Implant v pondělí, pokud teda bude dobré emryjko, oplodnilo se jich 6
moc gratuluju k těhotenství!
snad to vyjde i u nás
můžu se zeptat, jak jste na tom byli se spg? Chtěla jsem si připlatit za PISCI, ale nešlo to
ten transfer se dělá na sále, kde dělali OPU?
@Kris1tyna
Ahojky,
děkuju moc ke gratulaci - máme za sebou už i screening…nicméně paradoxně se teď začínám bát mnohem víc, protože teď už je to takový „hmatatelný“…ty první týdny jsem byla schopná brát víc v klidu jakože buď a nebo
![]()
Jojo - na sále jsem byla na tom samém, co se dělá OPU.
Spg byl u nás právě důvod celého IVF - mizerný - jen 1 % morfologicky v pořádku…s rychlým progresivním pohybem snad 0 %… já si zase chtěla připlatit takový ten kontinuální monitoring embryí, ale nebylo tam volné místo pod kamerami ![]()
Tak moc, moc držím palce, ať je třebas i něco na zmražení a ať to klapne ![]()
@Freya10 děkuji moc. No nám bylo řečeno, že si nic připlatit nejde. Taky jsme na tom bídně, manžel má morfologii 3% a progresivní pohyb 27%. Doktorka (Kosobudová) se právě tvářila docela skepticky. No budem se modlit na pondělí ![]()
@Kris1tyna Nu ja bych to u vas urcite nijak tragicky nevidela… embryolozka nam k tomu spermiogramu rekla, ze to neni absolutne nic, s cim by si neporadila, ze v tech milionech divnejch tech par, co potrebujou pro oplodneni vajicek, vystouraj… ![]()
Nu a my s timto spermiogramem mame dokonce prvni dceru pocatou prirozene a minuly rok po spontannim otehotneni sice ZT, ale proste se i tam nektera z nich dobelhala… ![]()
@Freya10 tak máme embryjko, děkuju ta podporu
ještě nevím kolik, k dr jdu až na 12…mám hroznou radost!! vypila jsem ten lék a málem se ![]()
@Freya10 děkuju moc, už jsem po transferu a je to hrozně zvláštní pocit
ještě máme dva kousky do mrazáku
na krev jdu 5.6., testila jsi předtim?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.