Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lenka1985 ahoj ![]()
No neco podobneho jsme ted meli take. Presla jsem z Repromedy do Reprogenesis a zvolili mi tu kratky protokol. Folikulu jsem mela mit kolem 13. Odebrali mi jen 10 s tim ze 3 jsem mela moc vysoko a ze se k nim proste nedostal. Nikdy jsem tedy o tom neslysela, ze by to tak mel nekdo taky.
No a z tech 10 folikulu bylo jen 5 vajec ale vhodna k oplodneni jen 3 a oplodneni zvladli jen dve ale druhe to druhy den vzdalo. Diky bohu to jedno doslo az do pateho dne kdy byl et. Ted jsem 3.den po et.
Ale asi stoji za zminku ze behem stimulace jsem byla temer 14.dnu docela dost nemocna.
V repromede jsem mela dlouhy protokol
31 folikulu
24 vajec. Oplodnili jsme jich 20
5.den volali ze jich je porad 20 a ze to proberou na ta nej
Nechali jich 14.
8 se jich dalo vysetrit na PGS a zbytek tech 6 nam rekli ze se zamrazit neda kdyz budeme mit neco vysetreno
Ale to byl nesmysl ale nez nam to doslo tak bylo pozde
No kazdopadne z tech 8vysetrenych 6 proslo. Ale uspesny KET byl az u toho posledniho 6.embrya. Mame doma 2.letou Adelku
1.ket negativni
2., 3.,4.,5.,byly vsechny slabe pozitivni, biochemicke tehotenstvi. 6.ket Ada
Kde jsi byla na klinice?
Preji hodne stesti!
My jsem byli v Reprofitu a ted přecházíme do Heliosu.
Dělali ti i odběry krve nebo jen UZ?
Mě vzali krev na hormony v listopadu a pak jsem bez jakýchkoliv dalších odběrů v březnu začali píchat. Kontrola jen UZ. Před OPU jen formulář a zase bez odběru krve.
Achjo se mi vymazal text co jsem ted psala. Tak ve zkratce
Odbery mi tu nedelali. Stacilo mu udajne to co jsem mela z reptomedy pet let zpet.
No a delal i ultrazvuk
Kazdopadne příště bych si ta jormonalnim profilem stala!
Co jsem tak cetla tak ke mne se kratky profil nehodi.
Ted nezbývá nic jineho nez verit ze se tam to embryo zavrtalo a ze to vse nebudu muset podstupovat po 3.
Určitě to bude dobré. Držím palečky.
Vím, že na Heliosu berou během stimulace i krev aby kontrolovali hladiny hormonů a dle toho upravili dávky.
Jsem z toho na nervy. Ono to poslední se drželo do posledního dne.
Ani mi nezavolali a já se chystala na ET.
Pak jsem se podívala pozorněji a zjistila jsem že mi posunuli datum ET na druhý den. tak jsem tam volala a oni mi řekli že se zdá že se zastavilo ve vývoji a že počkáme do zítra.
Vubec jsem nespala a druhý den potvrdili že nic.
A pak se nikdo neozval až jsem ji sama po několika dnech vyžádala o konzultaci ke které došlo asi až po 1,5 týdne a s tím že prý na to bude stačit max. 30 min.
Prý bychom měli uvažovat od dárcovství spermií nebo dokonce vajíček…
Byla jsem z toho úplně zdrcená…
Gonal prý neobsahuje LH hormon a ten by mohl pomoct na kvalitu vajíček prý…já nevím no
@Lenka1985 ahoj, mrzí mě, že jste neměli aspoň jedno schopné embryo na zavedeni, ale hlavu vzhůru, první ivf je často bráno jako sázka do loterie. Teď už budou vědět, zkusí jiné léky a případně jiný stimulacni protokol. Já brala na kvalitu vajíček před ivf koenzym Q10 a Fertipronu. Nevím, zda to mělo nějaký účinek, ale je to to nejmenší co člověk může udelat. A jak jste oplodnovali? Jestli isci, zkusila bych jinou metodu. Jestli „lepší“ metodou, tak bych zkusila jen isci. Někdy to funguje lépe, než jiné dražší metody. Každopádně všechny možnosti důkladně zkonzultujte na nové klinice.
No my měli MACS na spermie a ICSI oplodnění. Jaké lepší varianty jsou?
My měníme kliniku. Nelíbil se nám přístup a komunikace.
Příště asi budeme mít zase ICSI a na výběr spermiií bych chtěla MACS i PICSI a příplatek za speciální inkubátor.
Na nové klinice mi hned dělali hormony snad na všechno a k SPG také DNA.
Podle výsledků nám asi navrhnou možnosti.
Ted musíme čekat 3 měsíce…ted už vlastně 2 ale i tak mi to přijde nekonečné…
Na vajíčka jím jak píšeš Q10, nosifol a fertilcare a omega 3. K tomu piju kontryhem a nějaký čas na IVF. Jo a ted jsem přidala med s mateří kašičkou
… jsem asi blázen… ![]()
Holky, četla jsem na stránkách reprogenesis, že na kvalitu vajíček je dobrá i akupunktura, že údajně zlepšuje kvalitu vajíček.
@kratjana píše:
@Lenka1985 ahoj![]()
No neco podobneho jsme ted meli take. Presla jsem z Repromedy do Reprogenesis a zvolili mi tu kratky protokol. Folikulu jsem mela mit kolem 13. Odebrali mi jen 10 s tim ze 3 jsem mela moc vysoko a ze se k nim proste nedostal. Nikdy jsem tedy o tom neslysela, ze by to tak mel nekdo taky.
No a z tech 10 folikulu bylo jen 5 vajec ale vhodna k oplodneni jen 3 a oplodneni zvladli jen dve ale druhe to druhy den vzdalo. Diky bohu to jedno doslo az do pateho dne kdy byl et. Ted jsem 3.den po et.
Ale asi stoji za zminku ze behem stimulace jsem byla temer 14.dnu docela dost nemocna.V repromede jsem mela dlouhy protokol
Kde jsi byla na klinice?
31 folikulu
24 vajec. Oplodnili jsme jich 20
5.den volali ze jich je porad 20 a ze to proberou na ta nej
Nechali jich 14.
8 se jich dalo vysetrit na PGS a zbytek tech 6 nam rekli ze se zamrazit neda kdyz budeme mit neco vysetreno
Ale to byl nesmysl ale nez nam to doslo tak bylo pozde
No kazdopadne z tech 8vysetrenych 6 proslo. Ale uspesny KET byl az u toho posledniho 6.embrya. Mame doma 2.letou Adelku
1.ket negativni
2., 3.,4.,5.,byly vsechny slabe pozitivni, biochemicke tehotenstvi. 6.ket Ada
Preji hodne stesti!
Hele a kde jsi teda nakonec byla spokojenější v Repromedě nebo v Reprogenesis?
Byla jsem v podobné situaci, ale nakonec to jeden opožděnečej dotáhl. Já bych zařadila ještě hormonální jógu. Doktorka mi řekla, že s vajíčky se nic udělat nedá, ale aspoň pro pocit, že jsem udělala, co šlo…
@Ba-stet doktor mi říká, že na vajíčka mám brát inositol… ale už si myslím, že to bude jen komerční záležitost. Hormonální jogu jsem cvičila rok a naprosto bez úspěchu, cvičila jsem to každý den těch 45 min, 7 dní v týdnu. Ale neumím se vypnout a meditovat. To už mi přišla lepší ta Mojžíšová. Po té teda taky nic, ale přišlo mi to aspoň zábavnější ![]()
Ahojky děvčata.
Moc děkuji za vaše příspěvky…
No já taky zkouším co jde ale mám tušení že to moc efektu nedá…beru vitamíny už někdy od března a obě IVF proběhly uplně stejně.
ted jsem přidala tradiční čínskou medicínu a mojžišovku spolu s fyzioterapeutkou.
Možná si zkusí zařídit ty lázně přes pojištovnu ale mám obavu, že pokud jdou vajička geneticky špatná tak s nimi nic nepohne…
@Anonymní píše:
@Ba-stet doktor mi říká, že na vajíčka mám brát inositol… ale už si myslím, že to bude jen komerční záležitost. Hormonální jogu jsem cvičila rok a naprosto bez úspěchu, cvičila jsem to každý den těch 45 min, 7 dní v týdnu. Ale neumím se vypnout a meditovat. To už mi přišla lepší ta Mojžíšová. Po té teda taky nic, ale přišlo mi to aspoň zábavnější
Máš muj obdiv, že jsi to tak dlouho vydržela
to je sakra pevná vůle ![]()
Cvičím ted tu mojžišovku a mám obavu že to nevydržím tak dlouho ![]()
@Anonymní píše:
@Ba-stet doktor mi říká, že na vajíčka mám brát inositol… ale už si myslím, že to bude jen komerční záležitost. Hormonální jogu jsem cvičila rok a naprosto bez úspěchu, cvičila jsem to každý den těch 45 min, 7 dní v týdnu. Ale neumím se vypnout a meditovat. To už mi přišla lepší ta Mojžíšová. Po té teda taky nic, ale přišlo mi to aspoň zábavnější
Fakt? Většina lidí si to chválí. Já se nikdy nedokopala ![]()
@Lenka1985 píše:
Ahojky děvčata.
Moc děkuji za vaše příspěvky…No já taky zkouším co jde ale mám tušení že to moc efektu nedá…beru vitamíny už někdy od března a obě IVF proběhly uplně stejně.
ted jsem přidala tradiční čínskou medicínu a mojžišovku spolu s fyzioterapeutkou.
Možná si zkusí zařídit ty lázně přes pojištovnu ale mám obavu, že pokud jdou vajička geneticky špatná tak s nimi nic nepohne…
Hele, nehazej flintu do žita. Ona je to trochu loterie, musíš mít i štěstí, aby vytáhly dobře kousky. Kamarádka měla špatnou kvalitu, vajíček málo, embrya neprosla genetikou. A v dalsim cyklu najednou hromada vajec, hodně embryí, polovina schválena genetikem… Fakt potřebuješ i štěstí…
Neházím, a snažím se…taky to stojí spoustu času a peněz ![]()
Ale jsem realista a nevím jestli jsem schopna zvládnout třeba 5 nebo 10 IVF…mám za sebou 2 a budou určitě 3 nebo 4 a mám pocit že mi to dává celkem zabrat jak fyzicky tak psychicky…takže nevím
A spíš okolí mě z toho zrazuje…doktoři, kamošky co o tom ví nebo i partner se mi někdy směje nebo mám „blbé“ poznámky. I když to všichni myslí dobře tak ono to není moc motivační… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.