Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ja jsem podstoupila studii, myslim, ze jsem byla mezi prvnima - stimulovala jsem uz loni prelom rijen/listopad a jsem uz 29.tt
konkretne to byla studie Rainbow, dlouhy protokol.
Jo, vsechno bylo zdarma, rocni uchovani embryi je zdarma a vsechny kety, ktery stihnes do roka, jsou taky zdarma.
Blby na tyhle studii bylo, ze behem samotny stimulace tam musis kazdej den na pichnuti testovaci injekce a pak kdyz maji folikuly nejakou velikost /myslim 15mm nebo 17mm??/ tak musis denne na ultrazvuk. A jsou k tomu neskutecny cekacky..klidne i dve hodiny nez te vezmou..
Jestli je problem pco tedy nevim.
Mimino se nijak fyzicky nesleduje, kdyz se zadari, tak byly myslim 2 kontrolni utz a po porodu chteji jen bezny info - datum a zpusob narozeni, vaha, miry.. ale nerikali nic o tom, ze by chteli dite konkretne videt, to si nemyslim..
Jestli mas nejakou konkretni otazku ptej se ![]()
Ahoj moc ti dekuji za obsáhlou odpověd
zní to dost dobře a zajimave a jak to je co se tyce partnera? delaly nejake spec. vystetreni nebo jen spermiogram? a jak casto tam musel partner? a ty ultrazvuky a to vsechno si asi chteji delat primo na klinice ze? nejde to absolvovat u sveho gyndare? jde o to že nemáme poblíž nic než prahu (od nás asi 150km) ale samozrejme pokud by to jinak neslo tak by jsme to nejak daly i s tím dojíždením..a o jaky car primo slo pokud to neni tajne?
otázek se človeku honí v hlavě spoustu psala jsem jim ale odpoved byla takova že si máme domluvit konzultaci a ja chci nejdriv vedet nejake realne zkusenosti prave takze ti moc dekuji.. máme za sebou 2 pokusy iui u nas, já laparku a snažíme se skoro 2 roky a nic takže pro nas je todle ta možnost a doktorka nas uz stejne chce posílat do caru pomalu.. človek se chytá každé šance a přiznám se že přebytečných 30 tisic proste aktuálne nemáme takže todle nám prislo jako fajn možnost jen sem nevedela zda se toho nebát ![]()
Manzelovi zadny vysetreni nedelali, proste prisel az v den odberu vajicek se mnou, „dal“ spermie a pockal na me. Ale je mozny, ze my jsme u nich jedno ivf uz podstoupili driv ( placeny ) a jeho vysledky uz tam meli z drivejska, tak nic nechteli. Takze vlastne manzel tam musel prijit jednou ![]()
Vsechny vysetreni musi probehnout u nich, to nejde jinak ![]()
Byl to car ivf cube
Za konzultaci nic nedas, urcite bych tam sla a vyptala se na vsechno, co te zajima a podle toho se muzes rozhodnout
@Anonymní píše:
Zdravím..máte někdo aktuální zkušenosti se studii? vím že probíhá v nekolika centrech co jsem koukala..zajímalo by mě realné zkusenosti..a taky zda opravdu je vše zdarma, jestli by nebylo překážkou moje pco apod.. v podmínkách uvadeji ze chteji sledovat i mimco pak tak by me zajimalo jestli tu je nekdo kdo takto otehotnel a zda to neovlivnilo nejak díte..
Ahoj ja byla ve studii v gynemu v Praze platila sem jen za první odběry krve cca 500 kč injekce na stimulaci mi dali domu a cestovné mi proplatili těhotenství sem mela hned na poprvé úspěšně a v dubnu se nam narodil syn lukášek udaje o synovi jsem posilala pri narození pak v 6 mesicich a v 1 roce
@Daniela27 jéé tak to jsou super zprávy, my už jsme více méně rozhodnutý že do toho pujdeme tak snad nas tam zařadí
je to pro nás velká šance.. na ultrazvuky jsi jezdila tam tedy nejak casteji nebo lze i sveho gyndare pokud to má člověk dál? to s těma injekcema je super nedovedu si predstavit každá den absolovovat cestu asi 300km jenom kvuli injekci
moc dekuji za odpovedi
Ahojte. Prosim o radu, zjistuji kde prave probiha anebo bude probihat studie IVF. Vim o Praze, ale jde mi spise o moravu. Do Prahy to mam fakt daleko. Dekuji za info
Holky, máte některá přehled, v jakých CAR aktuálně probíhají klinické studie? V Praze? Moc díky za případné zprávy! Já vím o Gynemu a v IVF Cube je to snad ukončeno.
@Mahulenka90 píše:
Holky, máte některá přehled, v jakých CAR aktuálně probíhají klinické studie? V Praze? Moc díky za případné zprávy! Já vím o Gynemu a v IVF Cube je to snad ukončeno.
V Gynemu stále běží Rainbow, Implant byla už ukončena.
@Nina.Praha To je zvláštní…z centra Gynem i IVF Cube mi odepsali, že je studie ukončena ![]()
@Mahulenka90 píše:
@Nina.Praha To je zvláštní…z centra Gynem i IVF Cube mi odepsali, že je studie ukončena
Hele tak je to možné, ono se jim to podle mě mění doslova z minuty na minutu - jedná se o to, že mají určitý počet “subjektů” není to omezeno časově, ale počtově… ![]()
Dobrý den nevíte jestli to někde ještě bývá ty studie ivf děkuji a co se proto musí udělat
Prosím kde seženu aktualni informace kde v nejbližší době budou probíhat studie? 😊
Vždy je psane primo na stránkách jednotlivych caru ale pokud vim tak aktualne nic neprobiha
Zdravím děvčata, ptám se za kamarádku, protože se nám ani jedné nedaří najít, nevite jestli teď někde aktuálně probíhá klinická studie na IVF? Děkuji za odpovědi 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Zdravím..máte někdo aktuální zkušenosti se studii? vím že probíhá v nekolika centrech co jsem koukala..zajímalo by mě realné zkusenosti..a taky zda opravdu je vše zdarma, jestli by nebylo překážkou moje pco apod.. v podmínkách uvadeji ze chteji sledovat i mimco pak tak by me zajimalo jestli tu je nekdo kdo takto otehotnel a zda to neovlivnilo nejak díte..