Studijní stáže - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Stáž Tě jistě obohatí..ale na SK bych nejela z důvodu domackosti, podobnosti. Jela bych někam jinam…já byla v US a stalo to za to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@delicacyy píše: Více
Já bych právě dál než do okolních zemí nejela a i měsíc je pro mě dost
Tady to zvažuju kvůli tomu, že bych mohla třeba na víkend domů a nebyl by to pro mě takový stres. Jinak věřím, že v Americe to muselo být něco ![]()
- Citovat
- Upravit
Slovensko neberu jako zahraničí
Nemyslím si, že se tam obohatíš víc, než na např. na jiné škole v ČR. Pokud bych chtěla zahraniční stáž, která něco přinese, tak někam, kde minimálně budu muset mluvit cizím jazykem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
Máte pravdu, je to pořád tak nějak „doma“
Mám teď na výběr jen tohle a další nejspíš nebude, takže zvažuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Pokud tam nejedeš za nějakým konkrétním účelem (např. nějaký výzkum, který se dělá jen tam nebo speciální výuková metoda nebo něco dalšího, co „doma“ nenajdeš), tak bych nejela. Obzvlášť, kdyby hrozilo, že se kvůli tomu prodlouží doba studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jela jsem na Erasmus do Francie a na meziuniverzitní výměnu do Kanady a byly to jedny z nejlepších zážitků mého života. Mám z té doby kamarády, se kterými jsem v kontaktu i po spoustě let. Hodilo se to, když jsme třeba jeli na dovču do jejich země, poradili kde co, ve Španělsku jsem se potkala s celou španělskou partou. I v ČR jsem se s některými z nich viděla, když přijeli oni. Co se týká školy, tak kromě výrazného zlepšení francouzštiny a možnosti poznat jiné výukové metody mi to docela rozšířilo obzory v tom, jak mi víc sedí mezinárodní a víc “západně” smýšlející prostředí, než to konzervativní české, proto jsem si po škole našla práci v mezinárodní firmě. No a taky ráda cestuju, takže jsem každou volnou chvíli věnovala poznávání kultury, gastronomie, památek, přírody a ne že bych byla nějaký velký vymetač večírků, ale zapařili jsme taky, to jo.
Ano, něco mě to stálo, ano, prodlužovala jsem studium, ale rozhodne to stálo za to. Kdybych mohla, jela bych zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SVK je „doma“
stáž má smysl dál, kde je jiná kultura, jazyk, systém, kde je dost co jiného poznat…
a fakt to může být velmi obohacující, být mladá a studentka vš, tak rajzuju furt ![]()
(což ostatně dělám i jako ne-mladá 30let pracující
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla dvakrát na stazi v Německu. Byla to cenná zkušenost, posunulo mě to v jazyce, posunulo mě to profesně. Určitě bych možnost stáže využila, ale teda na Slovdnsko ne, to nepovažuju za zahraničí. Nenaucis se tam jazyk, nenatahnes jinou kulturu, a profesně…těžko říct, ale v té pedagogice to asi taky bude velmi podobné jako u nás. To už bych spíš odjížděli školy s různým zaměřením u nás. Aktuálně studuju taky pedagogický obor a hodně mi daly praxe ve školkách s různým zaměřením, různých alternativ, programů… podívat se do rodiště těch programů by bylo taky super, ale ta příležitost nejspíš nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla na stáži v Rakousku a musím říct, že mi to fakt otevřelo oči, i když jsem zpočátku váhala. Každá země má svůj unikátní přístup, a i když je Slovensko blízko, pořád to může být jiná zkušenost, hlavně co se týče kultury a pracovního stylu. Pokud máš možnost a čas, šla bych do toho, ale jen pokud se cítíš připravená na tu změnu.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti se stážemi? Mám možnost jet na Slovensko, ale říkám si, že to bude asi stejné jako v Česku, studuju pedagogiku.
Všichni říkají, jak je to úžasná zkušenost jet do zahraničí, ale je tam trochu riziko, že bych musela kvůli tomu prodlužovat studium. Navíc nejsem ten typický cestovatelský typ
Zajímá mě, jestli vám to opravdu dalo tolik a změnilo vám to pohled na svět, jak všude píšou?
Děkuji
Prosím anonym