Studim Brno
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studim Brno
Zdravím vás. Když mi bylo 15 let tak se uplně nepovedl výběr střední školy a po vyučení jsem zjistil že být vyučený pekař je mi uplně k ničemu. Během studia jsem zjistil že mě baví výživové poradenství atd ale tenkrát jsem nevěděl že bych se tím mohl živit. Nedávno jsem oslovil jednu kariérní poradkyni která mi řekla že bych si měl dodělat maturitu ale bohužel obory které jsem našel nelze studovat dálkově. Já bych si strašně moc přál stát se výživovým poradcem se specializací na léčbu anorexie a bulimie a nebo pracovat v jiném odvětví zdravotnictví. Nevěděl by někdo o nějaké možnosti jak se k něčemu takovému dostat? Já bych ještě chtěl studovat ale musím dálkově protože mám práci ve které bych z finančních důvodů nerad končil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dodělej si jakoukoliv maturitu.
A pak začni dálkově studovat nutriční poradenství na VŠ. Pokud se chceš věnovat lidem se závažnými psychickými obtížemi, tak opravdu nechceš mít jen rekvalifikaci na nutričního poradce. Tím bys jen ublížil. Jako vážně.
Je zatracený rozdíl mezi někým kdo prodává něco na záladně toho co mu řekl výrobce produktů co prodává a toho co si přečetl na internetu a někým, kdo se naučil jak reálně lidské tělo funguje, rozumí vědecké metodologii a prostě nenaskoční na šaraltánské techniky. A to jen při obyčejné práci s lidm, co mají jen obtíže se životosprávou.
A pokud chceš dělat s lidmi s poruchami příjmu potravy a dalšími zvávažnějšími obtížemi (kam spadá obezita), tak k tomu ještě chceš psychoterapeutický výcvik.
Jestli to je tvůj sen, tak holt začni příštích sedm až deset let na tom systematicky pracovat. Reálně budeš moci mít nějaké jednoduché poradenství daleko dřív, ale bez toho, aby si zamakal na svém vzdělání, budeš jen další v zástupu lidí co moc neví co dělají, ale berou prachy za to, že prodávají lidem nefunkční doplňky a rady co nefungujou. A pokud to chceš dělat s lidmi co se perou se zlými démony, tak budeš bez vzdělání a výcviku víc škodit, než pomáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak tedy pokud máš výučák na pekaře, tak si normálně udělej návstavbu na podnikání - stejně pak chceš podnikat, ne? Tedy mít nějakou tu poradnu. To je podnikání.
V brně, bez školného - takže na Jílovou. Na dva roky denní, na tři roky dálkové.
https://www.jilova.cz/…e/podnikani/
Posléze se tedy přihlaš na nutričního terapeuta na LF MUNI.
Ale tedy - primárně se srovnej sám v sobě. Začít pomáhat lidem má smysl až poté, co se se svými vlastními démony smíříš.
A nejsníze to uděláš v rámci psychoterapie - to že ti to nesedlo dřív, neznamená že to nefuguje. Ono jde hodně o tvoje vlastní nastavení..
Zkus, jestli nemají volný termín třeba tady - všichni jsou tam hodně dobří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou
Já se všechny informace učím sám z učebnic, internetu, vědeckých publikací atd. protože rád zkoumám nejnovější vědecké metody to co se učí ve školách jsou často zastaralé metody takže mi jde pouze o ten papír že mám školu. Děkuji za tip na tu jílovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit