Autoškola: 2x neúspěšné jízdy

5
5.11.22 08:57

Autoškola- 2x neúspěšné jízdy

Ahoj holky, ve svých 30ti letech jsem se rozhodnula že si udělám řidičák protože mě nebavilo, čekat kdy pojede vlak, autobus a člověk má volnost že může jet kam chce.Na doporučení známé která dělala po 20ti letech kondiční jízdy a od řidičáku neřídila, mi doporučila jednu autoškolu s klidným instruktorem. Učitel je slušný, není sprostý, neječí… ale nabral si spoustu žáků a nemá na ně čas a nakonec řidičák dělám od září 2021.Jezdila jsem i s 2 měsíčními pauzami. Potom to bylo jako bych v tom seděla jak zase poprvé. Jako řidič se od první jízdy podle učitele řadím mezi ty lepší. A teď ke zkouškám. Mám komisaře který mi už od pohledu je nepříjemný ale samozřejmě se usmívám a nic nedám znát. První jízdu mě nenechal udělat protože cituji,,jak je možný že jsem to auto vpravo viděla když ho neviděl ani on'',při odbocování vlevo jsem si nenajela úplně k čáře a parkování mi trvalo dlouho a já tím omezila dvě jiné auto. Druhou jízdu mě nenechal udělat protože mi to chcíplo 2× v kopci a při vyjíždění z parkoviště jsem si měla najet víc doprava(v protisměru jsem nebyla) a pustila jsem auta z obou stran když jsem měla jen to zprava. A tak se ptám, jestli nemám zvážit změnu autoškoli abych dělala zkoušky s jiným komisařem? Na každé stopce stavím, přednost dávám, koukám, rychlost dodržuji, dávám blinkry včas… nepřijde mi že je tohle na vyhození. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36405
5.11.22 09:10
@Misa1188 píše:
Ahoj holky, ve svých 30ti letech jsem se rozhodnula že si udělám řidičák protože mě nebavilo, čekat kdy pojede vlak, autobus a člověk má volnost že může jet kam chce.Na doporučení známé která dělala po 20ti letech kondiční jízdy a od řidičáku neřídila, mi doporučila jednu autoškolu s klidným instruktorem. Učitel je slušný, není sprostý, neječí… ale nabral si spoustu žáků a nemá na ně čas a nakonec řidičák dělám od září 2021.Jezdila jsem i s 2 měsíčními pauzami. Potom to bylo jako bych v tom seděla jak zase poprvé. Jako řidič se od první jízdy podle učitele řadím mezi ty lepší. A teď ke zkouškám. Mám komisaře který mi už od pohledu je nepříjemný ale samozřejmě se usmívám a nic nedám znát. První jízdu mě nenechal udělat protože cituji,,jak je možný že jsem to auto vpravo viděla když ho neviděl ani on'',při odbocování vlevo jsem si nenajela úplně k čáře a parkování mi trvalo dlouho a já tím omezila dvě jiné auto. Druhou jízdu mě nenechal udělat protože mi to chcíplo 2× v kopci a při vyjíždění z parkoviště jsem si měla najet víc doprava(v protisměru jsem nebyla) a pustila jsem auta z obou stran když jsem měla jen to zprava. A tak se ptám, jestli nemám zvážit změnu autoškoli abych dělala zkoušky s jiným komisařem? Na každé stopce stavím, přednost dávám, koukám, rychlost dodržuji, dávám blinkry včas… nepřijde mi že je tohle na vyhození. :nevim:

Prostě to zkus potřetí a uvidíš. Za to, že ti auto chcípne se normálně vyhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
5.11.22 10:09

Za chcípnutí by se vyhazovat nemělo, pokud je to ojedinělé. Je to drobnost. Já jsem udělala jízdu až napotřetí a to mi ještě komisařka řádně vyčinila ale smilovala se nade mnou :lol: Držím palce u třetího pokusu ;)

• Citovat
  • Upravit
1166
5.11.22 11:27

Dokup si jízdy, ono na tobě může být znát, že se úplně necítíš a to komisaři taky nemají rádi. Zároveň prý také nemají rádi, že se mění autoškola mezi zkouškami, ale to rozhodnutí je ve výsledku na tobě. Jen počítej s tím, že tam si budeš muset dokoupit jízdy určitě, aby sis osahala jejich auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
5.11.22 19:48

@Misa1188 Takhle přesně jsem dělala autoškolu v 18. Rok a ještě jsme jezdili úplně jinde než pak byly zkoušky. No 3× jsem je neudělala a vzdala to. Ale určitě být tebou, tak před zkouškama neměním autoškolu. Máš poslední pokus a tohle auto máš osahané, jen bych si připlatila kondiční jízdy… já si teď ve 32 letech dělala konečně řidičák a instruktorka říkala, že se jí tam objevují i žáci, kteří šli ke zkouškám až po dvojnásobku jízd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
5.11.22 20:00

Tak kvůli tomu že „jsem si nenajela dost ke středové čáře při odbočování do leva“ mě vyhodili taky z prvních zkoušek, jinej důvod nebyl a já byla se sebou tak spokojená protože takhle krásně jsem za celou autoškolu nejela :nevim: někteří komisaři jsou hodně přísní, zrovna třeba v Pardubicích jsou dva takoví nekompromisní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
485
6.11.22 04:27

Pokud děláš autoškolu více jak 11 měsíců tak opravdu na cestu nepatříš. Normální je udělat ji za 1-2 měsíce. Tady bych zvažoval zda nezměnit autoškolu kde na tebe budou mít čas a budeš mít jízdy 2× - 3× do týdne. A nebo se na to vykašlat. Ze začátku je třeba jezdit, jezdit a jezdit. Pořád. Nějaké měsíční pauzy ( sakra proč měsíc pauza mezi jízdama? To žádná autoškola ani nedovolí. Tady vidím spíš že ty jsi měla překážky a důvody proč na jízdy nepřijít ). Já s instruktorem v 18 jezdil v úterý, čtvrtek a sobota + po domluvě i neděle. Vždy skupinka 3 lidí, pořád ta samá. Vždy se to bralo jako výlet, jezdilo se dál ne jen po okolí. Každý si zkusil tankovat, nějakou údržbu, vyměnit kolo. Byla sranda. Ale to byl rok 2002

https://www.autoskolsky-ombudsman.cz/…a_detail.php?…

www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-167

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.11.22 07:27

@Lykaon Na to jsi přišel kde? Ty jízdy nás dělá víc žáků už přes rok protože si nabral žáky a nemá na ně čas. Jezdí sám(dřív byli dva) a bylo pro něj nemožný mít čas od 15:30h a vikendy nejezdí. Vždycky jsem musela čekat dlouho než mě někam dá. Na testech jsem potkala i lidi, co dělali jízdy potřetí-nevím jestli uspěli ale stěžovali si na tu dlouhou dobu taky. Zkrátka to zkusím potřetí a když to nevyjdu, půjdu dělat autoškolu jinam kde na mě budou mít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
6.11.22 16:34
@Lykaon píše:
Pokud děláš autoškolu více jak 11 měsíců tak opravdu na cestu nepatříš. Normální je udělat ji za 1-2 měsíce. Tady bych zvažoval zda nezměnit autoškolu kde na tebe budou mít čas a budeš mít jízdy 2× - 3× do týdne. A nebo se na to vykašlat. Ze začátku je třeba jezdit, jezdit a jezdit. Pořád. Nějaké měsíční pauzy ( sakra proč měsíc pauza mezi jízdama? To žádná autoškola ani nedovolí. Tady vidím spíš že ty jsi měla překážky a důvody proč na jízdy nepřijít ). Já s instruktorem v 18 jezdil v úterý, čtvrtek a sobota + po domluvě i neděle. Vždy skupinka 3 lidí, pořád ta samá. Vždy se to bralo jako výlet, jezdilo se dál ne jen po okolí. Každý si zkusil tankovat, nějakou údržbu, vyměnit kolo. Byla sranda. Ale to byl rok 2002

https://www.autoskolsky-ombudsman.cz/…a_detail.php?…

www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-167

Taky jsem dělala autoškolu rok a nebyla jsem a nejsem jediná.
Co takové střední školy, kde mají autoškolu jako předmět v rozvrhu a tedy ji dělají celý rok? A je to lepší, protože člověk zažije celý průběh počasí…A spoustu lidí udělá autoškolu i tak napoprvé

• Citovat
  • Upravit
485
6.11.22 17:12

@smajlik345 Takže 28 jízd po 45 minutách za celý rok je fajn? To je 1260 minut. (hodina výcviku je 45 minut ne 60 ) Rok má 52 týdnů… to je 25 minut týdně. Za tu dobu sotva ujedete 15 km, protože nejdřív je potřeba zkontrolovat stav vozu před jízdou, seřídit sedačku, zrcátka a pak vyrazit. No já nevím ale jednou za týden na hodinu vyjet na cestu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Argument o zimě a sněhu…v průměru zimy je 25 dní se sněhem, takže 4× na 25 minut uvidíte sníh… a to se fakt vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
8.11.22 22:42

Můj manžel dělat autoškolu až ve 32 letech a jízdy dal až na potřetí. Už jsem si také říkala, jestli je rozumný, aby vůbec jezdil… Začátky byly fakt hrozný, ale za pár měsíců se krásně vyjezdil. Prostě jen asi potřeboval trochu posílit sebevědomí, v některých věcech je to s ním složitější. Ale nyní řídí úplně normálně a rád, nikdo by to nepoznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze