Návrat na střední

1
3.11.22 09:13

návrat na střední

Když mi bylo 16 let tak jsem odešel ze střední školy a uz nikam jinam nenastoupil. ted mi je 20 a chtel bych nastoupit na SŠ, protože jsem si uvědomil, že bych chtěl na VŠ, a to bez maturity samozřejmě nemohu.
Myslíte si, že mě na střední vezmou?
Nevíte někdo jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36405
3.11.22 09:19
@Rudolff píše:
Když mi bylo 16 let tak jsem odešel ze střední školy a uz nikam jinam nenastoupil. ted mi je 20 a chtel bych nastoupit na SŠ, protože jsem si uvědomil, že bych chtěl na VŠ, a to bez maturity samozřejmě nemohu.
Myslíte si, že mě na střední vezmou?
Nevíte někdo jak to funguje?

Když uděláš přijímačky tak tě vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
3.11.22 09:43

Pokud bys měl aspoň výuční list, můžeš dodělat střední dálkově. Jen se základkou to bude složité. Musíš se zeptat na škole kam chceš, jestli to vůbec umožňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
3.11.22 10:08
@truelly píše:
Pokud bys měl aspoň výuční list, můžeš dodělat střední dálkově. Jen se základkou to bude složité. Musíš se zeptat na škole kam chceš, jestli to vůbec umožňují.

Ne kazda stredni umoznuje dalkove studium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
3.11.22 10:39

@lilith1 no právě…
Až teď začne zjišťovat, jak velký průser si udělal, když ze školy odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
3.11.22 10:50

Můžeš na nějakou soukromou, tam se myslím studuje 2 roky, budeš tam s podobnýma lidma, co se na to jako ty vyprdli a dohánějí to později. Bývá to dálkově, jednou za týden nebo tak. Většinou to je nejschůdnější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
3.11.22 11:15
@deniiina píše:
Můžeš na nějakou soukromou, tam se myslím studuje 2 roky, budeš tam s podobnýma lidma, co se na to jako ty vyprdli a dohánějí to později. Bývá to dálkově, jednou za týden nebo tak. Většinou to je nejschůdnější řešení.

To si možná pleteš s nástavbou. To by ale musel mít výuční list, který nejspíš nemá. O střední škole za dva roky nevím. :think: Každopádně pokud je, ráda si rozšířím rozhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
3.11.22 11:23
@Černá dáma píše:
To si možná pleteš s nástavbou. To by ale musel mít výuční list, který nejspíš nemá. O střední škole za dva roky nevím. :think: Každopádně pokud je, ráda si rozšířím rozhled.

Ano, pletu, teď mi to došlo :lol: děkuji. Pár takových znám, ale dělali naprosto mimo obor, tak mi nedošlo, že ten učňák mají. Tím pádem nezbývá asi nic jiného, než nastoupit normálně někam na střední na 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
3.11.22 12:37

Můžeš si dovolit soukromou střední dálkově?
Na soukromé jsou volnější podminky.
Předchozí studium by uznali (odstudovane roky na střední je možné uznat 10 let zpětně).
Jiný obor - rozdilove zkoušky.
Máš alespoň hotový prvák, abys nemusel začínat úplně znova?

Dálkove studium s maturitou je na čtyři až pět let.

Dálkově studium nástavby po vyučení je 2-3 roky dálkově (musel bys mít vyučení list, který nemáš).

Vyučení je taky možné dálkově na 3 roky, výběr oboru je omezen, potom ještě nástavba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze