Vyplatí se rekvalifikační masérský kurz?

5
5.11.22 11:35

Rekvalifikační masérský kurz-vyplatí se?

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, které z vás máte tento kurz, vyplatilo se vám to? Popř. jak kurz probíhal, bylo to náročné..? Už hodně dlouho uvažuji nad tím, že bych si tento kurz udělala, a časem si i udělala další kurzy, ale zase je pravda, že v dnešní době má už tento kurz hodně lidí a nevím, jestli by se mi to vyplatilo. Nepočítám s tím, že by mě to uživilo, chtěla bych to mít pouze jako přivýdělek. Budu ráda, když napíšete své vlastní zkušenosti, názor.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.11.22 11:54

Těžko říct… Jen se základním kurzem se neuživíš, potřebuješ toho víc, aby sis natáhla klienty. Musíš platit nájem prostor a v dnešní době začínat se službou, není úplně dobrej nápad. Pokud to budeš dělat doma nebo jezdit po lidech, tak možná…..

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
5.11.22 11:58

Musela byste být hodně dobrá, protože takových je pořád málo. A kdo by chtěl jít a platit průměrnou masáž, že?

• Citovat
  • Upravit
36404
5.11.22 12:05
@Leonan2 píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, které z vás máte tento kurz, vyplatilo se vám to? Popř. jak kurz probíhal, bylo to náročné..? Už hodně dlouho uvažuji nad tím, že bych si tento kurz udělala, a časem si i udělala další kurzy, ale zase je pravda, že v dnešní době má už tento kurz hodně lidí a nevím, jestli by se mi to vyplatilo. Nepočítám s tím, že by mě to uživilo, chtěla bych to mít pouze jako přivýdělek. Budu ráda, když napíšete své vlastní zkušenosti, názor.. :D

To si musíš zjistit hlavně ve svým okolí jaká by byla poptávka. Těžko můžeš srovnávat maserku z Prahy a někde z horni dolní.
Jinak nemám nic proti kurzům, sama jeden mám. Ale zrovna na masáže bych šla jedině k fyzioterapeutovi, nebo chiropraktikovi. Jednou sem byla u nějaké paní, byl to dárek a tak mi hnula se zády, že sem myslela že ji zabiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
5.11.22 12:15
@JancaS84 píše:
To si musíš zjistit hlavně ve svým okolí jaká by byla poptávka. Těžko můžeš srovnávat maserku z Prahy a někde z horni dolní.
Jinak nemám nic proti kurzům, sama jeden mám. Ale zrovna na masáže bych šla jedině k fyzioterapeutovi, nebo chiropraktikovi. Jednou sem byla u nějaké paní, byl to dárek a tak mi hnula se zády, že sem myslela že ji zabiju.

V nějakém lázeňském městě bys asi uplatnění našla. V Praze je již také plno masérů, moje známá s tím skončila, neuživila se, jsou zde i drahé nájmy a velká konkurence. Všude samý fyzioterapeut, fitnessy s masážemi, Nevidomí maséři. A lidé na těchto službách šetří. U nás skončila i kosmetička a kadeřnice paběrkuje, a to je Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
5.11.22 12:18

Nevyplatí. Po kurzu budeš mít základy a co dál? Kde seženeš praxi? A co pronájem a klientela?
Lidí přemýšlí, co koupí k jídlu…kolik lidí půjde na masáž k začínající maserce po kurzu?
To bys musela masírovat jen za náklady, takže by to nesplňovalo podmínku přivýdělku…
V dnešní době jen jako koníček s tím, že koníčky vyžadují investice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
5.11.22 12:29

Zakladatelko,
Za mě se vyplatí
No a co, ze je to základ
Základ je klasika, na kterou všichni chodí
A praxe
Buď to v sobě máš nebo nemáš

Namasiruješ lidi, ti ti dají zpětnou vazbu
A až se zajedeš, tak podle toho upravíš ceny

A záleží, kde bydlíš
Tady u nás jsou pořad kavárny, restaurace i jiné zařízení včetně služeb plné.

Není to tak jako “neděj to, lidi v okolí nemají co do huby”
To teda fakt nevím, jak se to muže stát…

A pozor já jsem tzv “osamělý rodič”, takže nežiji v žádné nereálné bublině

Nenech se odradit

Můžeš masírovat i doma
Všechno jde když se chce

Držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.22 13:41

Za mě asi nevyplatí a kurz ti ke nestačí, význam to má, pokud se budeš dál vzdělávat. Já se tedy raději svěřuji fyzioterapeutovi, protože mám problém s páteří. Studium fyzioterapie a kurz rozhodně nejsou to samé. Vzhledem k tomu, že jsem zdravotník tak vím, že špatně provedená masáž bez znalostí anatomie může i ublížit…A jestli najdeš dost klientů, kteří chtějí jen např. relaxační masáž, nevím…

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
5.11.22 14:02

Já jsem také zdravotnik

A zakladatelka nepíše nic o fyzioterapii
Ale o masáži

A ano se zdravotními potížemi nepůjdete na např. masáž lávovými kameny

Nepletla bych tady do toho fyzioterapii a zdravotní problémy.

• Citovat
  • Upravit
4705
5.11.22 14:07

Relaxační masáže? Možná ano, když máš dostatek financí do základů, prvních nájmů, prvních výplat pro sebe a dalšího studia.
Jinak, když vidím vytíženost zdejší masérky, její prostory a ceny, tak jsem ráda, že má toho bohatýho manžela, díky němuž se už roky drží, protože jí on platí koníček.
Zkoušela to tu ještě jedna, vydržela dva měsíce, pak zkrachovala.
Město s toereticky stovkami obyvatel, kteří by mohli přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.11.22 14:08

Za mne to je třeba něco, co by se mělo podporovat, protože kdybychom na masáž chodili stejně jako pro housky do krámu, hodně zdravotních problémů by ubylo.
Bohužel je to luxus nejen pro lidi, ale hlavně pro ty maséry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
5.11.22 14:46

Tak ono kdyby lidé pravidelně každý den správně cvičili, tak by těch problémů s pohybovým aparátem taky měli míň… Nehledě na to, že je tam teda jen ta vstupní investice naučit se to dobře, pak už je to zadarmo…
No a pokud masérka bere 800 - 1000 Kč za hodinu, tak i kdyby jí zůstalo 400 - 500 Kč, tak která profese to má? :think: Po kurzu…
Teď se řeší energie, ale ještě žádná zima nebyla, tak si myslím, že těch klientů ubyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
5.11.22 14:59

Ahoj, mam a vyplatilo se. Teda takhle, už mám zaplaceno vse co jsem do toho vrazila (včetně jízdenek na kurz, vybavení…) A teď je vše jen navíc. Baví mě to a ráda se tomu věnují. Učím se tedy dost sama. Nějaký další kurz jsem dodělávala ale vyloženě už od fyzio a co se týče anatomie a reflexní terapie. Na kameny a čokoládu mě neužije a navíc to mam v hlavě nastaveno jako blbost :) Měla jsem spousty cvičících přátel. Takže na základ na naučení jsem měla hodně materiálu. Na otevření salónu jsem to ale neviděla od začátku. Mě to dost unavuje a přestava, že mám 8 lidí denně mě děsí. Nedělala bych to pak ráda a asi ani tak kvalitně. Takže to mám jako koníček,
a dělá mi radost, že mohu někomu pomoct. Trochu přivýdělek a vypadnu taky ze stereotypní práce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.11.22 20:24
@Da12 píše:
V nějakém lázeňském městě bys asi uplatnění našla. V Praze je již také plno masérů, moje známá s tím skončila, neuživila se, jsou zde i drahé nájmy a velká konkurence. Všude samý fyzioterapeut, fitnessy s masážemi, Nevidomí maséři. A lidé na těchto službách šetří. U nás skončila i kosmetička a kadeřnice paběrkuje, a to je Praha.

A to čumím, masáž dneska za 800 hodina a lidi se ti pohrne, stačí ti tři ručníky a ten přenosný stůl. Kadeřnice wtf? Jdu do Klieru čekám hodinu, střih za 1000,jsem tam 20 minut. Někde do druhého dne? Ani nápad, objednáváme za 14 dní nejdřív :nevim: je to zkrátka zvláštní :think: to chce vytipovat lokalitu, klidně si volat ohledně termínů a v místě, kde mají plno něco nabídnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze