Studium botaniky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, nepleť si ekologii a ochranu životního prostředí, to jsou dvě úplně odlišné věci.Studium oboru ekologie je v podstatě podobné, jako třeba ta botanika nebo zoologie, ale více se zaměřuje na vztahy v přírodních společenstvech, je taková rozkročenější, než poměrně úzké obory botaniky/zoologie. U nás (UK) je katedra ekologie v rámci fakulty celkem prestižní a učí na ní některá poměrně velká jména současné české přírodovědy.
Zato ochrana ŽP je přímo obor zaměřující se na různé aspekty problematiky ochrany prostředí, včetně třeba ochrany ovzduší, toxinů v prostředí, odpadové problematiky… Co se týče uplatnění ale nemám přehled, nestudovala jsem to.
Dekuji, nejak mam v hlave ekologii spojenou s ochranou zp. Tak dekuji za upresneni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co třeba obor odpadové hospodářství?
to je pro přírodu důležité, dá se s tím dělat věda i jít do praxe…jen nápad b ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám blízkého člověka s vystudovanou biologií a zaměřením na botaniku a s uplatněním je to hodně špatné zvláště pak na malém městě, jiné je to asi v Praze. Dlouho pracoval na správě chko, což vnímal ale dlouhodobě jako dost zničují, protože na ochranu přírody se v téhle zemi kašle…
- Citovat
- Upravit
No, nepleť si ekologii a ochranu životního prostředí, to jsou dvě úplně odlišné věci.
Studium oboru ekologie je v podstatě podobné, jako třeba ta botanika nebo zoologie, ale více se zaměřuje na vztahy v přírodních společenstvech, je taková rozkročenější, než poměrně úzké obory botaniky/zoologie. U nás (UK) je katedra ekologie v rámci fakulty celkem prestižní a učí na ní některá poměrně velká jména současné české přírodovědy.
Zato ochrana ŽP je přímo obor zaměřující se na různé aspekty problematiky ochrany prostředí, včetně třeba ochrany ovzduší, toxinů v prostředí, odpadové problematiky… Co se týče uplatnění ale nemám přehled, nestudovala jsem to.