Studium botaniky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.5.21 21:10
@Trombosska píše:
Já vám všem mockrát děkuji! :hug: Hodně jste mi pomohli!
Já chci hlavně pomáhat přírodě, proto mě to takhle nalákalo. Samozřejmě jsem uvažovala i o ekologii, ale tam jsem si četla dost negativních zkušeností..

No, nepleť si ekologii a ochranu životního prostředí, to jsou dvě úplně odlišné věci.

Studium oboru ekologie je v podstatě podobné, jako třeba ta botanika nebo zoologie, ale více se zaměřuje na vztahy v přírodních společenstvech, je taková rozkročenější, než poměrně úzké obory botaniky/zoologie. U nás (UK) je katedra ekologie v rámci fakulty celkem prestižní a učí na ní některá poměrně velká jména současné české přírodovědy.

Zato ochrana ŽP je přímo obor zaměřující se na různé aspekty problematiky ochrany prostředí, včetně třeba ochrany ovzduší, toxinů v prostředí, odpadové problematiky… Co se týče uplatnění ale nemám přehled, nestudovala jsem to.

• Citovat
  • Upravit
20.5.21 06:14
@Anonymní píše:
No, nepleť si ekologii a ochranu životního prostředí, to jsou dvě úplně odlišné věci.

Studium oboru ekologie je v podstatě podobné, jako třeba ta botanika nebo zoologie, ale více se zaměřuje na vztahy v přírodních společenstvech, je taková rozkročenější, než poměrně úzké obory botaniky/zoologie. U nás (UK) je katedra ekologie v rámci fakulty celkem prestižní a učí na ní některá poměrně velká jména současné české přírodovědy.

Zato ochrana ŽP je přímo obor zaměřující se na různé aspekty problematiky ochrany prostředí, včetně třeba ochrany ovzduší, toxinů v prostředí, odpadové problematiky… Co se týče uplatnění ale nemám přehled, nestudovala jsem to.

Dekuji, nejak mam v hlave ekologii spojenou s ochranou zp. Tak dekuji za upresneni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
20.5.21 06:21

A co třeba obor odpadové hospodářství? :think: to je pro přírodu důležité, dá se s tím dělat věda i jít do praxe…jen nápad b ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 12:19

Mám blízkého člověka s vystudovanou biologií a zaměřením na botaniku a s uplatněním je to hodně špatné zvláště pak na malém městě, jiné je to asi v Praze. Dlouho pracoval na správě chko, což vnímal ale dlouhodobě jako dost zničují, protože na ochranu přírody se v téhle zemi kašle…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze