Studium islamistiky

Anonymní
13.3.14 20:32

Studium Islamistiky

Ahoj holky,
poprosim o anonymitu.
Od září bych ráda znovu do školy. Ukončila jsem maturitou svoje studia :D a ráda bych pokračovala na Bc.
Jsem z Jihočeského kraje, a hledám nějakou školu, kde vyučují Islám.
Nechci se tady obhajovat, apod. ani se tu hádat o Al-Kájdě a Talibanu :D :)
Mám vybranou schůdnější variantu a to je Sociální a charitativní práce, ale studium Islámu by byl můj sen.
Nemohu nic najít, kde tohle vyučují :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
13.3.14 20:36

Blízkovýchodní studia na Západočeské univerzitě v Plzni, předměty se týkají i islámu: http://ff.zcu.cz/kbs/applicants/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
13.3.14 20:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.14 20:54

Taky jsem našla Prahu a Plzeň.
Jenže mám tříletou dcerku.. nemohu takhle studovat daleko :(

• Citovat
  • Upravit
6538
13.3.14 21:00
@Anonymní píše:
Taky jsem našla Prahu a Plzeň.
Jenže mám tříletou dcerku.. nemohu takhle studovat daleko :(

no tak studium islamistiky v místě bydliště asi nenajdeš, to leda soukromé lekce arabštiny nebo něco takového. Takový obor se u nás studuje jen na větších univerzitách, není tady úplně obvyklý. Studovat se dá i s dítkem, můžeš zkusit individuální plán u prezenčního studia anebo kombinovanou formu studia, kdy se jezdí většinou jen 1× za měsíc, často o víkendu. Ale liší se to škola od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.14 21:08

Jasně jasne no. Z praktických důvodů se hlásím na Sociální a charitativní práci, ale ani tady v ČB nemohu sehnat skoro nikoho na lekce arabštiny :-/ je to hrůůůůza. :)

• Citovat
  • Upravit
6538
13.3.14 21:12
@Anonymní píše:
Jasně jasne no. Z praktických důvodů se hlásím na Sociální a charitativní práci, ale ani tady v ČB nemohu sehnat skoro nikoho na lekce arabštiny :-/ je to hrůůůůza. :)

tenhle obor lépe využiješ. Arabštinu můžeš mít jako koníček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.3.14 08:02

Studovat přímo islamistiku co vím, jde taky jen v Praze a Plzni, ale myslím, že pro začátek ti bude stačit studovat jazyk. Jestli nemáš nikoho v okolí, jak říkáš, tak zkus pohledat nějaké online kurzy (budou sice v angličtině, ale budou :-)). Jinak asi samouk a až dcerka povyroste, tak můžeš zkusit tu islamistiku. Jak říkám ale, základ je vždycky jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze