Studium na ČZU

38
3.9.14 19:24

Studium na ČZU

Zdravím, nastupuji letos na Mgr. studium na ČZU v Praze, obor reprodukční biotechnologie a chci se zeptat, jestli tu náhodou není někdo, kdo tenhle obor studuje nebo studoval, případně někoho takovýho zná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3900
3.9.14 19:28

Ahoj, to mám vystudované já. Končila jsem v r.2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 19:31

@Arumba Ahoj, mě by zajímalo hlavně, jak je to potom s uplatněním, vybrala jsem si to, protože mě to zajímá a baví, dělala jsem na čzu i bakaláře, ale mam trochu strach, abych pak našla něco v oboru, slyšela jsem, že některý lidi měli docela problémy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 19:35

No tak to se radši ani neptej. Všude na nějakých zajímavých pozicích chtějí prirodovedu. Já jsem prvně šla pracovat mimo obor, po 3 měsících jsem našla místo na kontrole krmiv ve státní správě, takže mimo obor, ale. aspoň zemědělství a teď řeším co po RD a nemůžu nic sehnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 19:39

Jinak zábavné to bylo, Rajmon je super, potom prof.Petr, na bakalari byl obávaný Vejl a na Ing.byl uzasnej, prof. Sedmikova taky perfektní, říkají to velmi zajimave, fakt mě. to bavilo, dokonce jsem. měla i červený diplom. Ale to uplatnění bohužel… Teda já bydlím v Praze, třeba někde na venkově je míst víc, ale myslím že těch vysokoskolskych taky moc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 19:56

8o No to jsem tak nějak čekala, že to bude asi bída. Já právě myslela, že v tý Praze to je o něco lepší, myslela jsem pak třeba nějaký výzkumák nebo něco takovýho :nevim: To jsou teda vyhlídky :roll: Já právě našla jen nějakou skupinu na facebooku a tam je jen pár příspěvků, někdo píše, že taky nemůže nic najít, někdo zase že našel, asi to chce mít taky trochu štěstí. No nám právě taky u zápisu řikala, že tyhle obory jsou samej červenej diplom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 20:23

No u nás mělo červený jen pár lidí, vůbec nevím jak je to teď, ale hlavně nás zbylo na magisterske velmi málo, v tomhle oboru asi jen 20. Nevím jaký vyzkumak máš na mysli, leda vuzv, tam jsou lidi z czu, pár lidí zůstalo na phd, no pár, vlastně z těch 20 vím asi o 7, takže docela dost.
Hoď mi. prosím odkaz na tu fb skupinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 20:34

No říkali nám u přijímaček, že maximum je nějakých 24 studentů. Myslela jsem třeba něco v Praze nebo Liběchov, v tom Liběchově je právě prej možnost dělat diplomku. Taky jsem si řikala, jestli se pak třeba ještě nezašít na PhD, ale nevim, jak se k tomu dá zvládat nějaká práce, protože z toho doktorskýho stipendia asi člověk moc nevyžije a nepřijde mi uplně ideální vylízt teprve někdy v 27 ze školy a teprve něco pořádně shánět 8o Nebo nevim, jestli je pak šance, že člověk pak rovnou zůstane pracovat na fakultě.

https://www.facebook.com/…23180629065/ Tady je ta skupina, někde mezi prvníma příspěvkama se nějaká slečna ptala na práci v oboru, jinak jsem tam nic moc nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 20:42

V Libechove od nás dělala jedna holka diplomku a pak tam zůstávala. Jinak kdo tam zůstával, tak normálně na plný úvazek, že učili atd. Peněz za to bylo málo, ale. pohoda a jsou k tomu peníze z grantů, na některých katedrach je grantů více, někde méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 20:55

Taky jsem slyšela, že to záleží na katedře, ale prej tak max. 9000 no. Právě v tý skupině píše nějaká holka, že si dělá někde doktorát a k tomu ještě chodí do práce, tak třeba se to dá zvládat, mně to přijde, že to musí bejt docela šílený 8o A další spolužáci, co už nešli na PhD, tak nevíš, jestli třeba jim se povedlo něco najít nebo měli taky problémy? Já dělala na bakaláři speciální chovy a to je vůbec bída, takže hůř na tom pak asi nebudu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 21:08

Já ani nevím co jsem měla na bc, ale nějaký to teoretický, protože jsem věděla ze budu pokračovat dál. Asi záleží na domluvě při tom.phd, ale moc.to nechápu jak si někdo. odskočí oducit pár hodin a zpátky do práce… Jinak bohužel nevím kdo kde skončil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 21:16

Tak to jsi nemusela dodělávat chemie, já právě budu muset :zed: No já právě koukala do toho řádu a prej vyučujou v průměru čtyři hodiny tejdně a navíc to neni během celýho studia, ale jen čtyři semestry, aspoň tak to tam píšou, tak nevim. No a do toho tam vědátorujou a dělaj si tu dizertaci. Ona je tam taky prezenční a kombinovaná forma, tak třeba ti, co už chtěj do práce, tak se přihlásí na to kombinovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 21:36

Aha, tak oni tam byli na prezencnim, pak ale nevím jak je to s platem, když je to dalkove. Musíš dělat nějaký pokus atd, no nevím…
Chemie jsme měli 3 v bc. Pro mě jednoznačně nejhorší byla biochemka. Já jsem od začátku věděla, že budu chtít jít na Ing, takze jsem podle toho vybírala bakalarske

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 21:58

No na dálkovým už to stipendium neni, ale zase asi choděj do tý práce. Já budu mít teď v 1. semestru anorganickou a organickou a v létě je biochemie, jako prej nic moc no 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
3.9.14 22:20

Na Chemii v bakalarskym skončilo dost lidí. Opravdu davej na cvičení pozor abys všechno pochopila, protože pak už to doma z knížky těžko pochopis. Pak dost lidí ještě skončilo na matice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze