Studium na MUNI nebo UPol?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jako negymplačka..si myslím, že matika bude na tebe docela těžká. Viděla a někdy, co se učí na gymplu v matice ti, co z ní dobrovolně maturují?Abys nebyla překvapená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V Brně jsem na MU měla na Pdf pár předmětů. Bylo to tam jak na ZŠ ne o SŠ. Psalo se na tabuli, vyvolávalo se před tabuli, hromadně se zdravilo, dostávali jsme úkoly, které se příští hodinu hromadne kontrolovaly, předčítaly.. připadala jsem si jak malý děcko. Na mé fakultě jsme taky měli úkoly, psali testy, ale bylo to všechno takovou dospelejsi formou. Něco nám řekli a počítali s tím, že to tedy víme. Na pajdaku se vše opakovalo desetkrát, připomínalo, vysvetlovaly se i ty nejzákladnější blbosti. A stzdenti se rozcilovali, ze se mani na zkoušku naučit 20 stránek, ještě ke všemu otázek. Měla jsem sto chutí jim omlatit o hlavu moje skripta a atlasy do anatomie. Ale někomu toto může vyhovovat, jsou lidi, kteří potřebují nebo chtěli stále vodit za ručičku. Mě to odradilo, ačkoliv teď trochu lituju, mohla jsem to překonat a nemusela bych teď řešit pedagogické minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly negymplačka sice jsem, ale z matiky taky maturuji
vím, že se neučíme všechno, ale i tak mě to neodrazuje, když to nevyjde, tak to nevyjde.. Řídím se heslem Nedovol strachu zahnat tě
tak vyzkouším a uvidíme ![]()
@chaela díky, taky by mě to asi časem začalo rozčilovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem studovala Bc. studium na MUNI v Brne, sice cestinu a anglictinu, ale jak psala @chaela, ucili jsme se v podstate jako na SŠ (ja jsem teda chodila na gympl), ale hlavne jsme dostavali domaci ukoly
ale jako porad, v podstate na kazdej predmet krome prednasek
a taky samej referat a podobne… a taky mi to celkove na MUNI prislo vsechno takovy zmateny, neprehledny
byt tebou, zkusim ten UPOL, tam jsem mela pokracovat v navazujicim Mgr. studiu, coz nakonec nenastalo, ted mam doma 11m holcicku ![]()
Edit: ale asi taky zalezi na konkretni specializaci, za me ta cestina a anglictina teda zadnej med nebyla, hodne taky,zalezi, kdo uci, protoze kazdej ucitel muze mit dost odlisny naroky.. pro me teda docela zahul, ten stres pred zkouskama, hnus! Ja uz na to prdim, vystacim si s Bc., stejne sw pedagogice venovat nebudu, stacilo mi delat 2 roky asistentku na 1. stupni ZS! Uz tam je to peknej zahul ![]()
Příspěvek upraven 22.01.19 v 20:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darekp Nepsala bych to o celé MU. Studovala jsem na jiní fakultě, na pajdáku jsem měla jen několik předmětů, které mě zajímaly. U nás to bylo o 100 % lepší, byla tam alespoň nějaká úroveň, rozdíl oproti gymplu obrovský. Důraz na samostatnost někdy až moc velký. Možná to je jen tím, že jsme malý obor, nastoupilo nás okolo 30, Bc. dodělalo 17, Mgr. asi 5 a na doktorátu jsou 2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela vsak zakladatelka se pta na pedagogickou fakultu a o ty taky pisu
samozrejme ze kazda fakulta na tom bude jinak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darekp Ostrava, němčina a dějepis. Makačka jako prase, úkoly a referáty furt. Filozofická fakulta.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@darekp Ostrava, němčina a dějepis. Makačka jako prase, úkoly a referáty furt. Filozofická fakulta.
A co ja s tim? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@darekp že to není jen na MUNI.
To taky netvrdim, jen jsem popsala svoje zkusenosti na MUNI, zakladatelka se rozhoduje mezi UPOLEM a MUNI, tak me nejaka Ostrava nezajima, pardon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuju na MUNI. Sice jiný obor, ale celkově ti můžu doporučit to prostředí. Vážně bych neměnila. Bezva studovny, profesoři jsou celkem vstřícní a na studijním vždycky poradí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Dostala jsem se na UPOL i MUNI učitelství pro první stupeň v kombinované formě. Máte nějaké zkušenosti kde je to lepší?
Moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
:)
@kackakocka očividně ne
ale já už se rozhodla pro Olomouc, tak snad to bude fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit