Studium němčiny na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium němčiny na VŠ
Dobrý den,
hlásím se na obor němčina na filozofickou fakultu. Chtěla jsem se zeptat, jestli ji tady někdo nestudujete nebo jste nestudovali, jaké to bylo, jaká byla náročnost. (Jsem ve čtvrťáku na gymplu.)
Děkuju moc za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ono zalezi na tom, kde ji chces studovat a jaka je tvoje aktualni znalost nemciny. Ja studovala germanistiku na FFUK a i kdyz jsem mela Sprachdiplom uz pri nastupu a byla jsem prakticky nejlepsi nemcinar na nasem vyhlasenem gymplu, tak prvak byl pro me uplne meganarocny, protoze jsem se tam octnula s bilingvnimi studenty napriklad. A ti meli nemcinu samozrejme uplne nekde jinde. Vsechny predmety byly v nemcine, meli jsme kvanta povinne cetby v nemcine. Ale uz jsem slysela o tom, ze co obor presel na bakalarsky, jeho uroven se snizila. Ja statnicovala pred 11 lety. Ovsem co jsem na Erasmu potkala studentky z Ostravy, tak u nichz uz tehdy byla germanistika na urovni lepsi jazykovky a ty jenom ziraly, jake pozadavky na nas na FFUK tehdy meli a ze ony by to vubec nedavaly. Takze tak.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Díky moc za odpověď, já bych ji právě chtěla chtěla studovat v Brně (jestli budu přijatá). Sprachdiplom nemám, ale němčina mě baví a řekla bych, že mi i jde. No, tak uvidím, jako záložní plán mám NJ na ped. fakultě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@An2
Jako pro jistotu anonym ti Brno vůbec nedoporučuji. Kdejaký pedak ti dá víc než FF na Masarykově univerzitě. To, že ti jde nestačí. Předpokládají, že máš opravdu dobrou úroveň němčiny a velký zájem o literaturu a textovou analýzu. Z 50 lidí tam zůstalo asi 10 -8 na bakaláři, drtivá většina odešla kvůli naplni studia - ne protože by to nedávali studenti, požadavky se snižovaly průběžně, jinak by tam nezůstalo ani těch pár lidí. Bylo to zoufalé. Frazeologie s gramatickými předměty byly snad jediné, co dávalo na té škole smysl. Reálie, literatura i textová analýza jedna velká katastrofa.
Po skončení bakaláře se předpokládá, že budeš pokračovat dále na magistra, kde si vybereš učitelství, ten samý obor nebo překladatelství.
Tak bacha na to. Být tebou jdu na pedak
- Citovat
- Upravit
Taky děkuju moc za odpověď, tak to si teda ještě rozmyslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@An2 O Brne jsem taky neslysela nic moc pozitivniho. Naopak jsem slysela o par lidech, co tam studovali, ze po dokonceni studia odjeli do Nemecka, aby se naucili nemecky ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to je hrozné, ale taky díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit