Studium - porodní asistentka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium - porodní asistentka
Dobrý den,
letos mě čeká maturita na pedagogické škole, ale není to práce, kterou bych chtěla dělat i do budoucna a proto celkem uvažuji o studiu porodní asistentky, ale nevím na kterou univerzitu si dát přihlášku. Chtěla bych se Vás zeptat, kdo jste tento obor studoval, zda-li byste napsali, kde jste ho studovali a jak jste byli se samotným studiem na dané univerzitě spokojeni (popř. plusy a mínusy dané školy). Možná mi tím trochu usnadníte rozhodování.
Předem za odpovědi děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A jsi si jistá, že to bude práce dle tvého, že tuto práci zvládneš? Během studia musíš odrodit 100 žen, 50 x ošetření novorozence..ne všechny porody jdou hladce…velká zodpovědnost za 2 životy. Náš primář nám říká, nejhorší je resuscitace dospělého a porod, nikdy nevíš, jak to dopadne. Tak to pořádně zvaž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emillia Take uvazuji o studiu toho oboru. V Praze ho nabizi Karlova Universita a pak nejaka soukroma vysoka skola a i ceny za studium jsou prijatelne, ale tezko rict, sama jeste nevim.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mikuš píše:
@Emillia Take uvazuji o studiu toho oboru. V Praze ho nabizi Karlova Universita a pak nejaka soukroma vysoka skola a i ceny za studium jsou prijatelne, ale tezko rict, sama jeste nevim..
Jé, dík za info. Pořád jsem brblala, že v Praze není jiná než ta „podezřelá“ soukromá, slyšela jsem od přednášejících na 1LF, že se to někdo snažil prosadit, ale pořád to něco blokovalo. A letos byly konečně první přijímačky a od října první ročník, zajímavé. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Porodní asistentka - kombinované studium
Nemá někdo náhodou zkušenosti z kombinovaného studia na Masarykově un. v Brně? Hlavně organizace studia, jak často a kdy jsou přednášky u kombi studia a zda se na praxi musí v Brně nebo je možné si ji domluvit v místě bydliště?
Popřípadě uvítám i zkušenosti z prezenčního studia v Praze na UK i na V3 zdravotnické (Duškova), zajímá mě hlavně ta organizace - jak jsou přednášky a jak praxe. Potřebovala bych kombinovanou formu, ale když to jinak nepůjde, tak si budu muset počkat až budou obě děti ve škole a školce a jít na prezenční. Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, moc prosím o informaci kdo jste studoval ci studujete na PA(nejlepe Pardubice, ale i kdekoli jinde) jak vypada rozvrh hodin u prezencniho studia.Jen pro predstavu.Vim, ze je to pokazde jinak, ale ja nemam vubec zadnou predstavu. Prosim byla byste nektera ochotna mi ukazat nejaky vzor rozvrhurozvrhu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj našla jsem tento studijní plán, je to u UTB ve Zlíně, ale jinde to bude asi vesměs to samé. http://ects.utb.cz/plan/8125?…
Zkušenost nemám, ale co jsem se bavila kdysi s doktorem, tam tento obor nemá moc uplatnění, pokud zrovna v porodnici někoho neshánějí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Ukončila jsem studium v r. 2009 na UJEPu ale prezencni studium bylo fakt 5× v tydnu do dvou, tri, čtyř…jako na střední škole. U nás byly klasicky přednášky dobrovolný semináře povinný…takže se dalo někdy vyšetřit volno nebo kratší den. To ale záleží na rozvrhu, my ho měli jasně daný a nedalo se dělat příliš úprav. Je ale pravda, že to byl teprve 2. Rok co se to takto studovalo a bylo to součástí budovy střední a vyšší školy… Jak tady bylo psané…velká zodpovědnost, takže to stejně nakonec nedělám. Studium mě nebavilo hlavně kvůli mnoha měsícům praxe na všech možných oddělení a pro náročnost splnění požadavků na splnění počtu porodů…takže jsem jezdila do nemocnice i na zavolání ve volném čase. A to nemluvim o povinne praxi o prazdninách v létě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prtulak Dekuji za informace a mohla jsi si vybrat praxi kde jsi chtela nebo maji s nekym domluvene kam se chodi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sevila mohly jsme si vybrat nemocnici
a na nich absolvovat předepsané týdny na daných odděleních. Pak byla třeba oddělení, která nejsou ve všech nemocnicích, takže pak to bylo zase vybrat si jinou nemocnici/porodnici. Myslím, že ale nějakou smlouvu jsme jako studentky na ředitelství nesly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit