Přestup z ekonomického lycea na jinou střední školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
3.11.18 07:57
@Anonymní píše:
Lyceum jí baví jen ta blbá matika. Jde mi jen o to jestli ji vezmou?

Zaplať jí doučování. To by mělo pomoci. Je přeci nesmysl přestupovat před maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15323
3.11.18 08:24
@Anonymní píše:
Chci aby byla celý třeták na lyceu. A na čtvrtak šla na zdrávku nebo tam kde není maturita z matiky

A jak dožene na zdrávce všechny odborné předměty za předchozí tři roky? Co to je za napad :roll: Raději holce zaplať doučování matematiky, to bude jednoduší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
3.11.18 08:46

Tak to vůbec nepůjde. I kdyby chtěla přestoupit na zdravku nebo střední pedagogickou, tak třeba do druhého ročníku s tím, že by udělala rozdílové zkoušky. Do čtvrťáku ji nikdo nevezme, nemá za sebou povinnou praxi. A na obou školách se učí naprosto jiné věci než na ekonomickém lyceu. Když už to doklepala skoro k maturitě, tak bych to nevzdávala. Ať chodí na doučování z matiky, to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.11.18 12:17
@s.y.p.t.a píše:
Tak to vůbec nepůjde. I kdyby chtěla přestoupit na zdravku nebo střední pedagogickou, tak třeba do druhého ročníku s tím, že by udělala rozdílové zkoušky. Do čtvrťáku ji nikdo nevezme, nemá za sebou povinnou praxi. A na obou školách se učí naprosto jiné věci než na ekonomickém lyceu. Když už to doklepala skoro k maturitě, tak bych to nevzdávala. Ať chodí na doučování z matiky, to zvládne.

Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
3.11.18 13:55
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera chodí na ekonomické lyceum. Ale nedává matiku. Není prostě matematický typ. Chce v budoucnu na pedák. Do čtvrťáku projde. Ale maturitu nedá. Myslíte, že by ji vzali na zdrávku? Kde by dala maturitu?

Jsem středoškolská kantorka matematiky a dovolím si naprostou nekorektní upřímnost. Že by byla dcera matematický antitalent a kvůli tomu nezvládla středoškolskou matiku je totální pitomost.
Nazývejme chvilku věci pravými jmény, byť se to nebude dobře poslouchat…

Tvoje dcera na to nejspíš dlabala, doteď nějak proplouvala a teď, když se začalo využívat předchozích znalosti a opakovat, se to na ni sesypalo.

Ať mákne, maximálně jí zajisti doučování. Utíkat je nejsnazší a současně nejblbější cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.11.18 14:00
@Aduš8 píše:
Uvědomuješ si, že se předpokládá, že v oboru, z kterého odmaturuje, bude pracovat. Tak jí asi těžko nechají jít do čtvrťáku na zdrávku (dokážeš si vůbec představit, co se tam učí :zed:) z nějaké ekonomky,ne? A pokud není matematický typ, tak jsi ji fakt neměla dávat na ekonomické lyceum :lol:

Ekonomická lycea jsou u nás školy pro ty, co se nedostali jinam.

Myslet na přestup do čtvrťáku na zdrávku je beze srandy totální pitomost, to fakt nikde neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.11.18 14:51

Já myslím, že jestli je teď ve třeťáku a bude maturovat 2020, tak i kdyz je v lyceu, tak z matematiky maturovat nemusí. To budou muset ty od roku 2021 :) ale nejsem si tim jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.11.18 15:24
@Evickamicka píše:
Já myslím, že jestli je teď ve třeťáku a bude maturovat 2020, tak i kdyz je v lyceu, tak z matematiky maturovat nemusí. To budou muset ty od roku 2021 :) ale nejsem si tim jistá.

jj, já mám holku ve třeťáku a ta si taky ještě může vybrat mezi matikou a angličtinou. a její bývalá spolužačka ze základky, co je na ve třeťáku na gymplu, kvůli tomu opustila myšlenku na studijní rok v zahraničí - obávala se, že by po návratu musela opakovat ročník i u nás a tím by do povinné matiky už spadla. nicméně pokud je zakladatelky dcera na ekonomickém lyceu, tak mohou mít povinnou matiku ve školní části maturity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
3.11.18 16:15
@SAJ píše:
Ekonomická lycea jsou u nás školy pro ty, co se nedostali jinam.Myslet na přestup do čtvrťáku na zdrávku je beze srandy totální pitomost, to fakt nikde neprojde.

U nás jsou to prestižní školy, chodí na ně děcka s vyznamenáním a úroveň je mezi obchodkou a gymplem. Dva cizí jazyky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.11.18 17:38
@truelly píše:
U nás jsou to prestižní školy, chodí na ně děcka s vyznamenáním a úroveň je mezi obchodkou a gymplem. Dva cizí jazyky. 8o

Může být. :) Asi to bude škola od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze