Studium tradiční čínské medicíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium Tradiční čínské medicíny
Máte prosím někdo zkušenosti, popř. kde..?
Dívala jsem se na Brno a Prahu, ale uvítala bych spíše třeba Olomouc, Ostravu apod.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, jsem z Ostravy a doktorky od nas z prace jezdi vsechny bud do Prahy nebo Hradce-Kralove. Tak hodne zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Olomouc a Ostrava nevím, ale škola tradiční čínské medicíny je kromě Prahy a Brna taky v Hradci Králové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kim.9 myslíš Šimáčka? Tam se od nového školního roku mění pedagog. Takže nemůžu ani zprostředkovaně poradit. Šéfová dodělala teď druhý ročník, byla i na stáži. Dělala to u Doris Danielové. Ale jak jsem psala, ta už ve výuce nepokračuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym proto, že jde o pro mě dost soukromou úvahu, o které nechci aby aspon zatím věděli známí a příbuzní, dost jich sem chodí ![]()
Uvažuju o studiu čínské medicíny, protože mě zajímalí „alternativní“ druhy léčby, ale zároveň se nekloním k šarlatánství atd…
Když jsem začala hledat na netu, tak na mně vypadlo hned několik škol, popravdě mě hned napadlo jestli ty desítky absolventů které ty školy každý rok musí chrlit najdou aspon trochu uplatnění? a hlavně - jak mám proboha poznat kvalitní školu od té, která se jen chce svézt na vlně popularity léčitelství?
Nevíte? neslyšely jste někdy nějaké recenze?
A všeobecně - máte vlastní zkušenost s čínskou medicínou?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Anonym proto, že jde o pro mě dost soukromou úvahu, o které nechci aby aspon zatím věděli známí a příbuzní, dost jich sem chodí![]()
Uvažuju o studiu čínské medicíny, protože mě zajímalí „alternativní“ druhy léčby, ale zároveň se nekloním k šarlatánství atd…
Když jsem začala hledat na netu, tak na mně vypadlo hned několik škol, popravdě mě hned napadlo jestli ty desítky absolventů které ty školy každý rok musí chrlit najdou aspon trochu uplatnění? a hlavně - jak mám proboha poznat kvalitní školu od té, která se jen chce svézt na vlně popularity léčitelství?
Nevíte? neslyšely jste někdy nějaké recenze?
A všeobecně - máte vlastní zkušenost s čínskou medicínou?
Za kvalitní a náročnou považuji tcm.cz 1.skolu tradicni cinske mediciny. Sama jsem tam jeden rok studovala. Studuji tam hodne lekari a lidi, co nehledaji rychlokurz, ale mají opravdu zájem. Studium je na 4 roky myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sediza
Děkuju za odpověď. Popravdě právě tahle mě podle webu moc nezaujala, ale dám na zkušenosti
Podle webu se mi asi zatím nejvíc pozdává ta škola v Hradci Králové, ale jasně že to může být jen pozlátko.
A můžu se zeptat proč jsi studovala jen jeden rok a ne dál? A využíváš ty poznatky nějak?
- Citovat
- Upravit
Já se v tu dobu rozhodovala, čím se chci v životě živit. Vystudovala jsem výživu a byla jsem třeba na kurzu čínské dietetiky a musela jsem odtamtud odejít. Slyšela jsem tam věci, které by mohly poškodit pacienta z hlediska nutrice. Prostě některé věci jsem nepřekousla, protože jsou dávno překonané a je to vědecky prokázané. Čínská dietetika ignoruje současnost. Sice je to věda založená na zkusenostech, které se dlouho nabíraly, ale od nejaké doby se to úplně přestalo vyvíjet. Lidé se mění a nemoci jsou jiné než před tisíci lety. Oproti tomu se klasická medicína vyvíjí stále. I presto, že není všemocná. Ale to ani čínská medicina. Já si myslím, že čas, který tomu ten dotyčný student vloží neodpovídá výsledku. Jsou vyjímky. Upřímně já pokud bych měla ambici být opravdu dobrá, v tom co dělám, tak jdu studovat čínskou medicinu na nějakou akreditovanou fakultu do zahraničí. Treba Belgie, Anglie. Tady v Čechách je miliarda rádoby léčitelů, lidí praktikujících čínskou medicínu a neodlišíte od sebe člověka, který si zajde na kurz na pár víkendů a člověka leta studujícího. A ani ten nemá zaručeno, že pacientovi pomůže. V klasické medicíně máte u léčiv a zdr. postupů ověřeno pri spravne indikaci vetsi jistotu. Me proste ten moment uvedomení, ze beru od lidi penize za neco, co nevim, jestli na ne bude fungovat s vetsi pravdepodobnosti, nejak nedovolil se tomu venovat dal. Rozhodla jsem se pro jinou profesi a jsem za to moc ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovení diskuze - Brno
Ahoj,
je tady někdo, kdo studoval v Brně?
Jak jste byli spokojení? Máte uplatnění? Popřípadě čemu se věnujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit