Studium učitelství pro MŠ na VŠ bez SPGŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium učitelství pro MŠ na VŠ bez SPGŠ
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně studia na vysoké škole, konkrétně v Ústí n. L. oboru Učitelství pro mateřské školy. Před třemi roky jsem maturovala na Obchodní akademii a tudíž mám střední vzdělání ekonomické. Má někdo zkušenosti, zda mám šanci bez předchozího středního vzdělání pedagogického směru vůbec složit přijímačky a hlavně tento obor úspěšně dokončit (studovala bych kombinovaně)? Vím, že to budu mít nejspíš složitější než ti, co již mají spgš, ale zajímá mě zda to má vůbec cenu zkoušet a jestki tu někdo takový je, kdo úspěšně tuto školu vystudoval i bez přeschozího učitelského vzdělání na SŠ. Zkušenosti s prací s dětmi mám bohaté i nějakou literaturu přečtenou, jen aby to stačilo ![]()
A ještě jedna otázka: vzhledem k tomu, že nehraji na žádný hudební nástroj, pochopila jsem ze stránek školy správně, že si mohu vybrat z několika modulů (výtvarka, dramaťák, hudebka, tělák) nehudební zaměření a nebudu muset tedy ani na žádný nástroj umět hrát? Nebo jak to s tímto v Ústí funguje?
předem děkuji za všechny odpovědi.
Hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zalezi koho chytnes v komisi u prijimacek, ale kdyz se na ne pripravis alespon tou cetbou tak mas urcite plus, plus se teda ptaji na nejake tema k oboru, at uz aktualni problemy nebo pedagogika a psychologie, tak na to bych se taky podivala mozna a prijimacky zkus, ikdyz hned neprijmou skoro pulka naseho rocniku byly po odvolani prijaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na prijimackach asi hrát nebudeš, ale během studia se to budes muset naučit, alespoň na klavír. A věř mi, hudební nástroj je v Ms potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně že tě na peďák vezmou když tam jdeš z jiné školy, než se středního peďáku. Pokud zvládneš komisi přesvědčit že chceš pracovat s dětmi v MŠ, ideálně máš nějakou praxi třeba z dětského oddílu a jsi schopné přečíst, pochopit a pohovořit o literatuře z oboru.
Ale teda pochopení požadavkům k přijímačkám je takové první kolo přijímaček.
To se ti zatím úplně nedaří.
1. moduly jsou záležitost až poté, co tě přijmou.
2. na přijímací zkoušky na učitelství v MŠ na UJEP neděláš zkoušku z hudebního nástroje.
Přijímací zkouška probíhá formou ústního pohovoru, jeho náplní je zjištění
základní orientace v daném oboru (základní znalosti v pedagogice a psychologii
na úrovni středoškolského učiva), zájem o studium daného oboru (podložený
získanými osvědčeními).
Hodnoceny budou:
Komunikační schopnosti uchazeče (úroveň mluveného projevu, schopnost adekvátní prezentace zájmu o studovaný obor) – max. 25 bodů;
Základní znalosti pedagogiky a psychologie (na úrovnistřední školy) – max. 25 bodů;
Zájem o studovaný obor (doložený certifikáty absolvovaných kurzů, seminářů, doklady o pravidelné a dlouhodobější práci s dětmi ve volném čase) – max. 25 bodů;
Doložená absolvovaná praxe – max. 15 bodů;
Schopnost hovořit o odborném tématu na základě prostudované literatury – max. 10 bodů.
Uchazeč předkládá seznam prostudované odborné literatury z oboru.
Potvrzení praktického lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu.
Potvrzení logopeda o schopnosti projevu bezřečové vady.
Ke studiu je dále nutný hudební sluch, plavání, tělesná zdatnost. Uchazeč musí být plavec a musí být schopen plnit zápočtové požadavky pro tělesnou výchovu bez
omezení po celou dobu studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Jasně že tě na peďák vezmou když tam jdeš z jiné školy, než se středního peďáku. Pokud zvládneš komisi přesvědčit že chceš pracovat s dětmi v MŠ, ideálně máš nějakou praxi třeba z dětského oddílu a jsi schopné přečíst, pochopit a pohovořit o literatuře z oboru.Ale teda pochopení požadavkům k přijímačkám je takové první kolo přijímaček.
To se ti zatím úplně nedaří.
1. moduly jsou záležitost až poté, co tě přijmou.
2. na přijímací zkoušky na učitelství v MŠ na UJEP neděláš zkoušku z hudebního nástroje.Přijímací zkouška probíhá formou ústního pohovoru, jeho náplní je zjištění
základní orientace v daném oboru (základní znalosti v pedagogice a psychologii
na úrovni středoškolského učiva), zájem o studium daného oboru (podložený
získanými osvědčeními).Hodnoceny budou:
Komunikační schopnosti uchazeče (úroveň mluveného projevu, schopnost adekvátní prezentace zájmu o studovaný obor) – max. 25 bodů;
Základní znalosti pedagogiky a psychologie (na úrovnistřední školy) – max. 25 bodů;
Zájem o studovaný obor (doložený certifikáty absolvovaných kurzů, seminářů, doklady o pravidelné a dlouhodobější práci s dětmi ve volném čase) – max. 25 bodů;
Doložená absolvovaná praxe – max. 15 bodů;
Schopnost hovořit o odborném tématu na základě prostudované literatury – max. 10 bodů.
Uchazeč předkládá seznam prostudované odborné literatury z oboru.Potvrzení praktického lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu.
Potvrzení logopeda o schopnosti projevu bezřečové vady.Ke studiu je dále nutný hudební sluch, plavání, tělesná zdatnost. Uchazeč musí být plavec a musí být schopen plnit zápočtové požadavky pro tělesnou výchovu bez
https://www.pf.ujep.cz/…020_2021.pdf
omezení po celou dobu studia.
Ano, to jsem pochopila, že u přijímaček na nic hrát nebudu muset. O přijímačky v této otázce nešlo, ale asi jsem to špatně formulovala a vyznělo to tak, to se omlouvám. Počítala jsem s tím, že během studia se budu muset naučit na nějaký nástroj hrát tak jako tak, ale jak jsem četla o těch modulech, tak mi to vyznělo, že vlastně ani během studia to nutné není, pokud si nevyberu tu hudebku
což mě zarazilo, jelikož jsem myslela, že to bude během studia povinné, tak jsem se zeptala jak to tedy je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám gympl a na ujepu mám učitelství pro mš dálkově a v pohodě. Končila jsem 2018 bez problémů.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všichni,
mám zájem studovat VOŠ obor předškolní a mimoškolní pedagogika zkráceně učitelka MŠ- dálková forma studia. Má někdo zkušenost? Omlouvám se nenavazuji na předešlou diskuzi.
Zajímají mě informace ohledně tohoto oboru, zda je to časově náročný obor. Zda je nutná k přijetí ke studiu praxe - mám max. 80 hodin praxe s dětmi. Jak je to s hudební výchovou - mají velké nároky?
Jsem Ing. ekonomie a chtěla bych si doplnit vzdělání, jelikož mě mnohem víc láká práce s dětmi než sedět v korporátu.
Velké díky za odpověď. ![]()
Mějte se hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit