Studium v 48 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35721
10.10.24 08:16

Běž do toho. Vzdělání není nikdy na škodu. Moje mamka si musela v 50 dodělat Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.10.24 11:46

Určitě bych do toho šla! Do důchodu doba dlouhá ještě :D Když jsem studovala dálkově Bc., tak se mnou chodily i ženský 50+ a musím říct, že to kolikrát zvládaly líp než my 25letý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
10.10.24 12:05

Ve 48 bych ještě šla. Po padesátce jsem se začala učit další cizí jazyk a chodila na univerzitu třetího věku. Máš to jednodušší v tom, že když náhodou neuspěješ nebo tě to bude moc zatěžovat, tak se v podstatě nic nestane. Budeš holt tam, kde jsi byla předtím. Zkus to a uvidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
10.10.24 13:47
@freeport píše: Více

Ahoj, pokud tě to láká, tak bych do toho šla, my na Bc. oboru kombinované formě měli dvě paní v prváku 57 let a jednu 60 let. Jedna 57 let odpadla, ale ty dvě už jsou ve třeťáku a jde jim to skvěle. Uplatňují zde své bohaté životní zkušenosti a na praxích jsou oblíbené, kolikrát více, než holčiny po střední, které nemají s oborem zkušenost. A kdybys to nezvládala, tak se dá asi kdykoliv skončit, jsem tady pochopila z příspěvků, tak ti moc držím palce, ať se rozhodneš tak či tak. Akorát tedy noční bych nedala vůbec, ale mám psychické problémy a noční ani nesmím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.10.24 19:52
@Lollitka píše: Více

Dekuji za milý komentář

Příspěvek upraven 11.10.24 v 06:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
10.10.24 20:01

Šla bych do toho. Vidím samé výhody - dozvíš se něco nového, omládneš duchem s mladšími studenty, budeš mít víc peněz, budeš se sema se sebou líp cítit, budeš frajerka, že ses odvážila a dala to a v neposlední řadě si procvičíš mozkové bunky. Ono se to nezdá, ale je to jako se vším, co se používá, to se rozvíjí a co ne, to zakrní. Být duševně svěží i ve vyšším věku je hrozně moc. :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
80
10.10.24 20:32

Ja zacala studovat ve 47 letech, taky jsem predtim pracovala, jako pecovatelka. Nejdriv 3 lete pomaturitni studium a pak 3 lete bakalarske studium. Nocni smeny mam taky a mam je radsi, nez denni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
4.2.25 16:06

Dobrý den, když jsem studovala svou druhou vysokou školu (to už jsem byla vdaná a měla děti), v ročníku jsme měli jednu úžasnou a vitální spolužačku, která hrdě prohlašovala, že až dodělá státnice, odejde z práce do důchodu. Díky této úžasné paní vím, že nikdy není pozdě s čímkoliv novým začít. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
8.2.25 07:35

Za mě ano, máš ještě 20 let do důchodu. Teda já bych měla ve svých 48.
Jinak středoškolská sestra může dělat i v ambulancích, a nebo si domluvit směny bez nočních.
Jen je to sš, tak počítej s tím že se budeš učit matemariku, čj a plno předmětů, co nesouvisí s oborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze