Studium VŠ - praxe?

Anonymní
5.10.24 13:04

Studium VŠ - praxe?

Ahoj, studuji na VŠ na Laboranta, nyní v druhém ročníku. Ráda bych se Vás zeptala, jak získat nějakou praxi, je možné, že by mě někam vzali na pár hodin týdně se rozkoukat po laboratoři, něco si vyzkoušet? Jaké pracoviště oslovit? Ráda bych někam takhle chodila, aby mi to třeba i usnadnilo studium, že bych měla nějaké zkušenosti i z praxe.
Sice jsem teď v tom nejtěžším ročníku - máme hematologii, která je prý opravdu nejtěžší a nejhorší, mikrobiologii, biochemii, patologii, ale ráda bych nějaké zkušenosti z praxe, než jen sedět v knížkách. Děkuji moc! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
5.10.24 14:21

Zkus oslovit soukromé laboratoře v okolí, mě se takhle při studiu podařilo sehnat na léto brigádu. Sice jsem doslova myla sklo a ředila roztoky, ale člověk k něčemu pričuchne. Ve státních nemocnicích je problém pojištění, pokud to není oficiální praxe ze školy a jen tak na čumendu (ani na brigádu) tě vesměs nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 15:03

Určitě něco zkusím, nebyly by třeba fajn i nějaké kurzy nebo tak? Vím, že u jiných oborů normálně na nějaké kurzy chodí, tak jestli nemáte zkušenosti? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1908
5.10.24 21:46

Spíš než kurzy bych sehnala nějakého dobrého školitele na bakalářku, co má čas a studentům se věnuje. Pak je šance se v rámci bakalářky udělat smysluplnou praktickou část a tak získat praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze