Studium v 48 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium v 48 letech
Mám to přesně 50:50.
Nevím.
Má “ještě cenu” v mém věku si doplňovat vzdělání?
Pracuji jako pečovatelka ne v ČR, práci mám ráda. Cizi jazyk stále piluji už 4 roky, myslím, ze dokonalý nebude nikdy, ale výsledky vnímám.
Mohla bych rok dělat školu, posunula bych se na pozici něco jako zdravotniho asistenta.
Finančně by to bylo asi plus deset tisíc. Vetsi zodpovědnost, ale vetsi odbornost, noční služby, coz mě moc neláká.
Porad si říkám, kdyby mi bylo čtyřicet aspoň, jdu do toho, ale téměř v padesáti?
Já se teda citim na vrcholu profesního života, ale to číslo tu proste je.
Tak nevím, mám jít do toho? Co když mi učení nepůjde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na jak dlouho je to studium? Za mě je to už pozdě. Já bych do toho nešla. Nedala bych ani ty noční.
Příspěvek upraven 10.10.24 v 06:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freeport píše: Více
Tak rok je ještě v pohodě. Ale jak píšu, mě by noční zabily. 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stane se neco, kdyz neuspejes? V pripade uspechu - muzes novou pozici odmitnout? O tom bych premyslela. Jinak zastavam nazor, ze studium neuskodi cloveku zadneho veku. Takze pokud by to pro me byla moznost rozsirit si obzory, ale ne pevny zavazek, sla bych do toho
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rok nic není. Do učení se zas dostaneš, to půjde. Máš před sebou ještě minimálně 17 let pracovního života, to není málo a vyšší vzdělání se ti ještě může hodit. Já bych neváhala.
- Citovat
- Upravit
Kolegyně má 50. Příští rok plánuje, že začne pět let zase studovat. Kratší dobu nemůže. Do důchodu má daleko. Smysl to má. Dítě má dospělé, samostatně žijící. Tak proč ne. Další výplň času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem studovala dálkově, tak spolu se mnou tam byly i starší ženské, než jsi ty a daly to. Bylo to studium na tři roky. Jako určitě to nebyla procházka růžovým sadem, ale se správnou motivaci, jde vse…Rok uteče ani nebudeš vědět jak. 48 při dnešním produktivním věku není vůbec žádné číslo, jsi ještě mladá žabka
a kdo ví, co ti může život přinést a vyšší vzdělání se hodí vždy. I ty noční, pokud jsou jen dvě v měsíci, tak bys zvládla. Já bych do toho šla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka když neuspěji, zůstanu dal na pozici, na které jsem. Ale tato představa je pro mě nepřijatelná ![]()
Před dvěma lety jsem si dělala školu na nižší úrovni, pro pozici, na které teď pracuji, byl to pro mě masakr v cizím jazyce, ve kterém jsem začínala, ale obrovska vyzva, proste krok dozadu ani za nic. Zvládla jsem to velmi dobre, ale v učení jsem lezela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co nejhoršího se stane, když do toho půjdeš, a nepůjde ti to?
já jsem mladší než ty, ale naivně si zatím pořád maluju, že až bude dítě větší a bude víc času, do školy ještě půjdu. ne nutně kvůli penězům nebo kariérnímu posunu, to pro mě není ta primární motivace. teď už se třeba přes rok učím každý den španělštinu od nuly, prostě proto, že jsem chtěla, a kdo ví, třeba se to někdy bude i hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freeport Vzhledem k tomu v kolika je odchod do důchodu, budeš pracovat ještě dlouho, takže to smysl určitě má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdi do toho, mě je 53 a studuju dálkově druhou VŠ. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sakra, ženský, já chtěla slyšet, ať se na to vyprdnu a ne podporu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit