Studium v dospělosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.17 11:44

@Ou U nás vedoucí lékárny mi říkal, že veškeré výrobky na podporu paměti jsou spíše placebo než cokoli jiného. Doporučil mi jíst ořechy a různá semena a paměť cvičit.

• Citovat
  • Upravit
26872
25.5.17 11:49

Anonym: ano, jde to. Pokud mas dostatek casu a podporu rodiny. Nevim, jak budes resit volno v praci. Rozhodne to neni zbytecne. Ja ukoncila Bc. ve 29 letech a Ing. ve 39 letech (s ditelem predskolniho veku) ;) Studovala jsem v dobe, kdy jsem VS vzdelani v zamestnani nepotrebovala. Dnes jsem za to rada, protoze uz ho potrebuji.
Hodne stesti :kytka:

@mall1976 Haha… to jsem si taky rikala a s odstupem 10 let si dodelala zbytek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.5.17 11:53
@Anonymní píše:
@mall1976 Starší dítě jde na SŠ, pak mám mladšího školáka. Mám podporu manžela i hlídací babičku. Podmínky teda mám, ale ta hlava.
Tobě gratuluji, že jsi už u konce a držím pěsti na poslední zkoušky, co tě čekají.

Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 11:55

Budu studovat s pěti dětmi doma, mám teď čtyři, mimčo se má narodit začátkem října. Udělala jsem si pedagogické minimum(asistent a vychovatel),teď budu studovat speciální pedagogiku. Pravděpodobně si první ročník k vůli novorozeňátku rozložím na dva roky, ještě ale nejsem plně rozhodnutá, protože i bez toho mám nárok na minimální docházku a pozdější termíny k odevzdání veškerých prací.
Začala jsem před rokem, před tím jsem byla plně v domácnosti(od 21 let, před tím po maturitě skoro dva roky v práci) a věnovala jsem dětem. Musela jsem počkat, až ty starší odrostou. Co se týče učení, už to není jako v mládí, kdy mi vše lezlo do hlavy doslova samo, navíc teď mám v popředí jiné „starosti“,nemůžu si pořád dokola opakovat učební látku. Důležité je nebýt na sebe náročná a neočekávat skvělé výsledky, což je pro mě nejtěžší, bývala jsem vždy a všude premiantka.
Upřímně, nejvíc ale bojuji s technikou, když jsem psala závěrečnou práci, tak s počítačovými programy, abych to měla podle jejich požadavků, u toho jsem se navztekala nejvíc, učit se je proti tomu prkotina. Budu si muset zvyknout, protože k vůli mimču budu na přednáškách jen chvilku, jestli vůbec a lze to nahradit pracemi navíc.
Nic na podporu paměti si kupovat nebudu, jsem permanentně těhotná nebo kojím, to raději investuji do přípravků v tomto směru.
Jsem odhodlaná to zvládnout, věřím si.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.17 11:55

@cecetka Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
412
25.5.17 11:56
@Anonymní píše:
@Ou U nás vedoucí lékárny mi říkal, že veškeré výrobky na podporu paměti jsou spíše placebo než cokoli jiného. Doporučil mi jíst ořechy a různá semena a paměť cvičit.

Mám zkonzultováno s odborníkem (profesor na VŠ ve zdravotním oboru), že ginkgo 2500mg je velmi vhodné. Takže zobu a doufám, že ty státnice zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.5.17 12:00
@Anonymní píše:
Budu studovat s pěti dětmi doma, mám teď čtyři, mimčo se má narodit začátkem října. Udělala jsem si pedagogické minimum(asistent a vychovatel),teď budu studovat speciální pedagogiku. Pravděpodobně si první ročník k vůli novorozeňátku rozložím na dva roky, ještě ale nejsem plně rozhodnutá, protože i bez toho mám nárok na minimální docházku a pozdější termíny k odevzdání veškerých prací.
Začala jsem před rokem, před tím jsem byla plně v domácnosti(od 21 let, před tím po maturitě skoro dva roky v práci) a věnovala jsem dětem. Musela jsem počkat, až ty starší odrostou. Co se týče učení, už to není jako v mládí, kdy mi vše lezlo do hlavy doslova samo, navíc teď mám v popředí jiné „starosti“,nemůžu si pořád dokola opakovat učební látku. Důležité je nebýt na sebe náročná a neočekávat skvělé výsledky, což je pro mě nejtěžší, bývala jsem vždy a všude premiantka.
Upřímně, nejvíc ale bojuji s technikou, když jsem psala závěrečnou práci, tak s počítačovými programy, abych to měla podle jejich požadavků, u toho jsem se navztekala nejvíc, učit se je proti tomu prkotina. Budu si muset zvyknout, protože k vůli mimču budu na přednáškách jen chvilku, jestli vůbec a lze to nahradit pracemi navíc.
Nic na podporu paměti si kupovat nebudu, jsem permanentně těhotná nebo kojím, to raději investuji do přípravků v tomto směru.
Jsem odhodlaná to zvládnout, věřím si.

Každopádně „specka“ je super. Akorát pozor, abys nehledala všechny diagnozy ve svých dětech :) Já jsem ji měla jen jako předmět, v prvním ročníku a ve třetím. Mám syna s ADHD, PAS, dvěma DYS a vadou řeči. Specka mne bavila ze všeho nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 12:07
@mall1976 píše:
Mám zkonzultováno s odborníkem (profesor na VŠ ve zdravotním oboru), že ginkgo 2500mg je velmi vhodné. Takže zobu a doufám, že ty státnice zvládnu.

Tak díky za tip, za zkoušku nic nedám :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.17 12:07

@mall1976 Já jsem ji měla teď v rámci toho pedagogického minima. Děti mám naštěstí zdravé, jednu dceru, kterou chceme nechat vyšetřit na autistické rysy, čehož jsem si začala všímat už než jsem začala studovat. Zatím to ale odkládáme, kdyby něco měla, byl by to jen nějaký PAS, protože nesplňuje celou triádu(socializovaná a společenská je normálně, dostala se do výběrové jazykové třídy ve školce),ale např. u Aspergerova syndromu to splňovat ani nemusí.
Mě se dobře učí všechny humanitní předměty, vždy mě to bavilo a čerpám ještě znalosti z psychologie od maturity(12 let).Největší strach mám z angličtiny, kterou budu mít ve dvou semestrech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.17 12:09
@Anonymní píše:
Jsem odhodlaná to zvládnout, věřím si.

Jsi dobrá :palec: Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.17 12:12
@Anonymní píše:
Jsi dobrá :palec: Držím pěsti.

Díky, taky držím pěsti.
A všem, co se rozhodnou pro studium v pozdějším věku. Mě bude 32 let, švagr začal znovu studovat ve 26 letech a končil vloni, krátce po třicítce. Taky začal pedagogickým minimem a potom se dostal na VŠ na obor.
Já si upřímně nedovedu představit studovat při práci, protože vůbec nejsem noční typ, když se v noci nevyspím, jsem nervozní a protivná, noční učení by nebylo nic pro mě, jsem skřivan, ponocování je proti mé přirozenosti. Vyhovuje mi učit se, když jsou starší děti ve školce a ve škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.17 12:16
@Anonymní píše:
Díky, taky držím pěsti.
A všem, co se rozhodnou pro studium v pozdějším věku. Mě bude 32 let, švagr začal znovu studovat ve 26 letech a končil vloni, krátce po třicítce. Taky začal pedagogickým minimem a potom se dostal na VŠ na obor.
Já si upřímně nedovedu představit studovat při práci, protože vůbec nejsem noční typ, když se v noci nevyspím, jsem nervozní a protivná, noční učení by nebylo nic pro mě, jsem skřivan, ponocování je proti mé přirozenosti. Vyhovuje mi učit se, když jsou starší děti ve školce a ve škole.

Kolem třiceti to je pořád v pohodě. Mně bude 40. Ale na přijímacích zkouškách jsem to kolem obhlížela a myslím, že jsem tam nejstarší dorostenka nebyla :lol:

• Citovat
  • Upravit
412
25.5.17 12:21
@Anonymní píše:
Tak díky za tip, za zkoušku nic nedám :)

Kupovala jsem to na internetu za cca 800 kč 100 tablet. Bere se jedna denně, takže na 3 měsíce. Je to nejvyšší možná koncentrace ginkgo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.5.17 13:32
@Anonymní píše:

Ano, ale placebo taky funguje a ten lecitin neuškodí a pomůže proti infarktu.

@mall1976 Toho případného ginkga rozhodně nebrat 2 a půl gramu, účinky jsou pozorovatelné v miligramových řádech! A ginkgem se dá předávkovat, zejména v dlouhodobém užívání vyšších dávek - lecitinem nikoliv.

https://examine.com/…nkgo-biloba/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 13:47

@Ou Díky za info, proštuduju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie