Studium v dospělosti

Anonymní
12.7.16 15:16

studium v dospělosti

Ahoj holky,
dostala jsem se do takové blbé situace. Když jsem studovala střední, musela jsem na rok přerušit studium, s tím, že jsem věřila, že se za rok vrátím a vše dokončím v pohodě. Jenže ta škola za ten rok skončila a studující studenti přešli do jiné školy a mě už nevzali. A místo přihlášky na novou, kde bych začala studovat od znova, jsme šla teda pracovat. Brzo si mě našel expřítel, se kterým jsem se ještě odstěhovala, opět našla nějakou práci v obchodě a po čase začal ex vydělávat dost, abych byla v domácnosti. Zanedlouho přišlo dítě. Po dítěti rozchod. Byla jsem na mateřské tak jsem to neřešila. Pak zase přišel nový přítel, který je báječný a prakticky hned po skončení mateřské 1. dítěte jsem naskočila na mateřskou druhého. Mateřskou budu mít ještě 2 roky, ale už teď se děsím toho co bude potom? Za tu dobu se situace hodně změnila a člověk se základním vzděláním prakticky normální práci nesežene a nějaké pomocné práce fakt dělat nechci. Máte zkušenosti s možností udělat si třeba učňák, nebo i maturitu takhle v dospělosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35029
12.7.16 15:37

Já dělala druhou střední kvůli oboru cca ve 30 lezech, pak rok pauza a pokračuji na VŠ, takže jen směle do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
12.7.16 15:38

Určitě do toho běž! bude se ti to hodit…už teď bych se začala rozhlížet co a jak, třeba něco půjde i teď na MD :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
12.7.16 16:00

Urcite jsem slysela o dedikovanych oborech s maturitou prave pro lidi v tve situaci, dela se to nejakym zpusobem „na dalku“, pohledej si a urcite se prihlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
12.7.16 16:05

Není to žádná sranda studovat při dětech, ale jde to. Sama jsem teď při dvou dětech dodělávala jeden obor učitelství a naštěstí jsem to zvládla. A být tebou do toho jdu co nejdřív, protože se základkou si fakt moc vyskakovat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
12.7.16 16:32

Moje mamka dělala ve 37 letech dalkove zdrávku a úplně v pohodě i při zaměstnání. Navíc teď má jistotu, že práci vždy sežene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.16 16:37
@ixule píše:
Já dělala druhou střední kvůli oboru cca ve 30 lezech, pak rok pauza a pokračuji na VŠ, takže jen směle do toho :palec:

A to pak studuju s tema pubertakama, nebo jak? Rada bych cukrarku a pak maturitu

• Citovat
  • Upravit
65295
12.7.16 16:47
@Anonymní píše:
A to pak studuju s tema pubertakama, nebo jak? Rada bych cukrarku a pak maturitu

studuje se dálkově. Ale samozřejmě škola to musí otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
12.7.16 17:14
@Anonymní píše:

Je to podle školy a oboru. Já jsem studovala ve 32 letech a byla jsem nejstarší. U nás to teda bylo dálkově a individuálem, takže jsem chodila do školy jen na konzultace a zkoušky a ostatní spolužáky jsem poprvé viděla na státnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
12.7.16 20:09
@Anonymní píše:

Musíš se přihlásit na dálkové studium, ne všechny školy to nabízejí, pohledej na internetu. Jinak my jsme to měli tak, že ke každému předmětu byl nárok na 1 hodinu konzultaci, profesoři jen poslali mailem požadavky ke zkouškám a zkoušky jsi si pak domlouvala s každým samostatně, klasicky z každého předmětu jedna v pololetí, druhá na konci školního roku. Některé zkoušky byly ústní, jiné písemné, jak u koho a jak který předmět. Je fakt, že párkrát jsem to psala i denními studenty a to byla celkem prča :mrgreen: Na učňáku nevím, jak by to bylo s praxí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.7.16 17:56

Můžu z vlastní zkušenosti doporučit podřípskou školu (www.podripskaskola.cz), mají supr dálkové, ve svých 27 letech jsem ve třídě snad nejmladší. Ochotní lidi, pan ředitel s tím umí docela kreativně pracovat, uznat vzdělání z jiných škol apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 11:27

Studium VŠ ve zralém věku

Vrhli jste se někdo na VŠ v době, kdy už mládí je nenávratně v prd..? Jak vám to jde (šlo)? Přihlásila jsem se na VŠ, že to jen vyzkouším, k práci by se mi to hodilo, ale mám práci i bez toho, takže jsem si říkala, že střílet se nebudu, když to nevyjde. Ono to kupodivu vyšlo a vzali mě, ale teď si říkám, jak to zvládnu. Neumím se učit (ne že bych někdy uměla), od maturity mám dvacet let a ve známkách jsem nikdy nebyla zrovna žádný šprt. Povzbuďte mě trochu, že i v pokročilém věku jde znova oprášit mozkové závity.

• Citovat
  • Upravit
412
25.5.17 11:34
@Anonymní píše:
Vrhli jste se někdo na VŠ v době, kdy už mládí je nenávratně v prd..? Jak vám to jde (šlo)? Přihlásila jsem se na VŠ, že to jen vyzkouším, k práci by se mi to hodilo, ale mám práci i bez toho, takže jsem si říkala, že střílet se nebudu, když to nevyjde. Ono to kupodivu vyšlo a vzali mě, ale teď si říkám, jak to zvládnu. Neumím se učit (ne že bych někdy uměla), od maturity mám dvacet let a ve známkách jsem nikdy nebyla zrovna žádný šprt. Povzbuďte mě trochu, že i v pokročilém věku jde znova oprášit mozkové závity.

Jde to. Je to sice záhul a dá to více práce. Krom toho to žere neskutečné množství času. Ale pokud už máš děti větší, tak je to výhoda. Moje dcera už bude mít v létě osmnáct, vařit jsem ji jakž takž naučila, také další domácí práce (prát apod.) takže víkendy, kdy jsem ve škole mne zastoupí. Ale všichni se těšíme, až za dva měsíce skončím. Hlavně já se těším a dál na magisterské už nejdu. Studovat mne nikdo nenutil, byl to můj sen mít titul, k práci ho nepotřebuju. Ale škola mi hodně pomohla rozšířit obzory a určité přednášky mne opravdu bavily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.5.17 11:38

Jasně že jde oprášit závity. Naopak je to základní předpoklad k tomu, abyste nestárla, zejména do podoby, která připomíná spíš karikaturu.

A to že doposud neměla mechanismy jak se učit nevadí, alespoň se to konečně můžete naučit efektivně. Bohužel většinou ve školách o tom studentům nic nepoví.

Základním trikem je nenaučit se panikařit - pokud je mozek ve stresu, tak se nic nového neučí.

A teda skutečně si to na začátku rozvrhnout a věnovat tomu čas průběžně po menších dávkách.

více viz třeba
http://fpe.zcu.cz/…_Svoboda.pdf
https://www.kosmas.cz/…spesne-ucit/
http://jakserychlenaucit.cz/

určitě neuškodí když začnete užívat lecitin na podporu paměti a mozkové činnosit, jen to chce teda tak 10-20g denně (tedy 1-2 polévkové lžíce). Kupujte ho u kulturistů, vyjde nejlevněji. Výhodou je, že jako vedlejší příznak taky pomůže s krevními tuky a cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 11:41

@mall1976 Starší dítě jde na SŠ, pak mám mladšího školáka. Mám podporu manžela i hlídací babičku. Podmínky teda mám, ale ta hlava.
Tobě gratuluji, že jsi už u konce a držím pěsti na poslední zkoušky, co tě čekají.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze