Studium Vš při práci a výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10885
9.2.23 12:28
@ritterqa píše:
U nás jedna takhle skončila po prvním semestru se školou a musela doplácet to volno co dostala.

Záleží, co bylo v té písemné dohodě. Ale pokud žádnou neměli, tak bych neplatila nic.
Ono v dnešní době co je psané, to je dané a není to žádná sranda.
Ono pokud to vznikne na popud zaměstnavatele, tak tam tu písemnou dohodu nikdo obcházet nebude. A ty dohody bývají poměrně velmi specifické a jasně dané.
Třeba si i podmiňují, že zaměstnanec u nich se zavazuje setrvat po studiu třeba dalších pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
9.2.23 13:22
@Tomie píše:
Pokud to je zvyšování či prohlubování kvalifikace (nap. pokud někoho naberou jako studenta a je tam podmínka toho vzdělání, které on teprve dokončuje), tak určitě jo. Para. 232, taky obecně para. 205 ZP. :think:Pokud není sepsána dohoda (s dohodou je pak zaměstnanec uvolněn i nad rámec těch zákonem stanovených dní, nebo naopak mu zaměstnavatel studium platí, třeba u MBA), tak se nic nevrací (zákonné volno), myslím. Po mně teda nikdo nic nechtěl. :think:
@Tomie píše:
Pokud to je zvyšování či prohlubování kvalifikace (nap. pokud někoho naberou jako studenta a je tam podmínka toho vzdělání, které on teprve dokončuje), tak určitě jo. Para. 232, taky obecně para. 205 ZP. :think:Pokud není sepsána dohoda (s dohodou je pak zaměstnanec uvolněn i nad rámec těch zákonem stanovených dní, nebo naopak mu zaměstnavatel studium platí, třeba u MBA), tak se nic nevrací (zákonné volno), myslím. Po mně teda nikdo nic nechtěl. :think:

Určitě jo, ale jen když to je v oboru, ve kterém zakladatelka pracuje a je to v zájmu zaměstnavatele. Což jsem pochopila, že není příklad zakladatelky, když chce jít jinam za lepšími penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat