Host v hotelu nezaplatil za pobyt

Anonymní
7.2.23 20:59

Host v hotelu nezaplatil za pobyt

Ahoj. Pracuji v hotelu jako recepční. Bohužel se mi stalo, že mi odjel host bez zaplacení. Hosté u nás byli přes booking, tudíž mám potvrzení od bookingu, kolik měli zaplatit. Při odjezdu jsem si omylem označila pouze paní a vybrala tedy jen polovinu peněz. Okamžitě po jejich odjezdu jsem si to uvědomila. Volala jsem jim, slíbili, že peníze pošlou. Už je to víc než týden od jejich odjezdu a peníze bohužel neposlali. Mám jejich adresu v systému i email i telefon. Telefon už nezvedají. Na email neodpovídají. Jedná se o 250€. Mrzí mě to hlavně lidsky. Máme hlavně německou klientelu a doteď jsem s nimi měla jen ty nejlepší zkušenosti. Psala jsem jim i zprávu přes booking, že máme potvrzení o tom kolik měli zaplatit, i potvrzení, kolik skutečně zaplatili. Uvažuji, že si zaplatím v Německu právníka, protože si myslím, že by jim to nemělo projít, ačkoli je to samozřejmě i má vina. Myslíte a případně nemáte někdo zkušenost, zda by to mělo smysl? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
7.2.23 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj. Pracuji v hotelu jako recepční. Bohužel se mi stalo, že mi odjel host bez zaplacení. Hosté u nás byli přes booking, tudíž mám potvrzení od bookingu, kolik měli zaplatit. Při odjezdu jsem si omylem označila pouze paní a vybrala tedy jen polovinu peněz. Okamžitě po jejich odjezdu jsem si to uvědomila. Volala jsem jim, slíbili, že peníze pošlou. Už je to víc než týden od jejich odjezdu a peníze bohužel neposlali. Mám jejich adresu v systému i email i telefon. Telefon už nezvedají. Na email neodpovídají. Jedná se o 250€. Mrzí mě to hlavně lidsky. Máme hlavně německou klientelu a doteď jsem s nimi měla jen ty nejlepší zkušenosti. Psala jsem jim i zprávu přes booking, že máme potvrzení o tom kolik měli zaplatit, i potvrzení, kolik skutečně zaplatili. Uvažuji, že si zaplatím v Německu právníka, protože si myslím, že by jim to nemělo projít, ačkoli je to samozřejmě i má vina. Myslíte a případně nemáte někdo zkušenost, zda by to mělo smysl? Moc děkuji

Je to lidsky blby, ze te ignoruji, ale pokud jsi jim udelala check-out a ucet uzavrela, nevim, jestli je na ne paka, jak to z nich dostat. Chyba je bohuzel zrejme na tve strane. :nevim: Na pravnika bych to nevidela - zbytecne vyhodis dalsi penize, a dost mozna to nedopadne ve tvuj prospech. Spis se teptej zamestnavatele, co s tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 21:09

@J_Doe jj,zaměstnavatel ví. Jsou fajn. Prý se nemusím bát. Paní manažerka je na horách a vrací se zítra a bude kontaktovat booking, ale nevím, nevím, no. I tak moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
22566
7.2.23 21:18
@Anonymní píše:
Ahoj. Pracuji v hotelu jako recepční. Bohužel se mi stalo, že mi odjel host bez zaplacení. Hosté u nás byli přes booking, tudíž mám potvrzení od bookingu, kolik měli zaplatit. Při odjezdu jsem si omylem označila pouze paní a vybrala tedy jen polovinu peněz. Okamžitě po jejich odjezdu jsem si to uvědomila. Volala jsem jim, slíbili, že peníze pošlou. Už je to víc než týden od jejich odjezdu a peníze bohužel neposlali. Mám jejich adresu v systému i email i telefon. Telefon už nezvedají. Na email neodpovídají. Jedná se o 250€. Mrzí mě to hlavně lidsky. Máme hlavně německou klientelu a doteď jsem s nimi měla jen ty nejlepší zkušenosti. Psala jsem jim i zprávu přes booking, že máme potvrzení o tom kolik měli zaplatit, i potvrzení, kolik skutečně zaplatili. Uvažuji, že si zaplatím v Německu právníka, protože si myslím, že by jim to nemělo projít, ačkoli je to samozřejmě i má vina. Myslíte a případně nemáte někdo zkušenost, zda by to mělo smysl? Moc děkuji
:?

Předpokládám, že jste si při check-in vzali kartu, tak bych to doúčtovala. Jinak přes booking se to určitě vyřeší. Ale hloupost je to tvoje, tvoje manko a, právník to fakt řešit nejspíš nebude. Prodělala bys na tom ještě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 21:21
@Kockazvysocan píše: :?Předpokládám, že jste si při check-in vzali kartu, tak bych to doúčtovala. Jinak přes booking se to určitě vyřeší. Ale hloupost je to tvoje, tvoje manko a, právník to fakt řešit nejspíš nebude. Prodělala bys na tom ještě víc
Šéf mi také říkal, ať se nebojím, že se to přes booking vyřeší. U nás paní manažerka nastavila přes booking podmínky, že není potřeba karta. Klienti platí až po příjezdu v recepci kartou, či hotově.
  • Citovat
  • Upravit
22566
7.2.23 21:26
@Anonymní píše: Šéf mi také říkal, ať se nebojím, že se to přes booking vyřeší. U nás paní manažerka nastavila přes booking podmínky, že není potřeba karta. Klienti platí až po příjezdu v recepci kartou, či hotově.

Kartu byste si přece měli brát na extrasy a v případě úhrady za ubytování na místě udělat předautorizaci.
V případě platby hotově se platí předem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 21:29
@Kockazvysocan píše:
Kartu byste si přece měli brát na extrasy a v případě úhrady za ubytování na místě udělat předautorizaci.
V případě platby hotově se platí předem. :nevim:

U nás to právě takhle nastavené není. Karta není vyžadována. Pobyt se neplatí předem, ale až po příjezdu. V podmínkách bookingu nastavila manažerka, že karta není vyžadována.

• Citovat
  • Upravit
22566
7.2.23 21:31
@Anonymní píše:
U nás to právě takhle nastavené není. Karta není vyžadována. Pobyt se neplatí předem, ale až po příjezdu. V podmínkách bookingu nastavila manažerka, že karta není vyžadována.

Nemluvím o bookingu, ale o tom, co se děje na místě.
Každý host přes booking nechával deposit :nevim:

Zajímavé nastavení hotelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 21:37
@Kockazvysocan píše:
Nemluvím o bookingu, ale o tom, co se děje na místě.
Každý host přes booking nechával deposit :nevim:Zajímavé nastavení hotelu

Bohužel nevím, co znamená v hotelnictví deposit, ani extrasy. Jsme lázeňský hotel. Jsem pouze zaměstnanec. Nevadí, i tak děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Eustress
7.2.23 21:39
@Anonymní píše:

Proč tedy nezaplatil po příjezdu?

• Citovat
  • Upravit
22566
7.2.23 21:52
@Anonymní píše:
Bohužel nevím, co znamená v hotelnictví deposit, ani extrasy. Jsme lázeňský hotel. Jsem pouze zaměstnanec. Nevadí, i tak děkuji.

Aha.
Já byla taky zaměstnanec.
Deposit je záloha na případnou útratu nad rámec ubytka. Minibar, bar, restaurace, masáže. Tohle všechno navíc jsou ty extrasy… Ze slova extra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.2.23 22:42

To, že jsi udělala chybu (jak jsem pochopil), to rozhodně nezakládá právo hosta nezaplatit. Normálně jste jako hotel měli uzavřenou smlouvu, kde jste měli upravené vzájemně práva a povinnosti a kde host měl uvedenou povinnost zaplatit za poskytnutou službu. Pokud nezaplatí dobrovolně, rozhodně to předejte právníkovi, protože nemůžete neuspět. Samozřejmě něco jiného by bylo, pokud by mu vaší chybou vznikla nějaká škoda, což se ale nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.2.23 19:52
@easydrink
@easydrink píše:
To, že jsi udělala chybu (jak jsem pochopil), to rozhodně nezakládá právo hosta nezaplatit. Normálně jste jako hotel měli uzavřenou smlouvu, kde jste měli upravené vzájemně práva a povinnosti a kde host měl uvedenou povinnost zaplatit za poskytnutou službu. Pokud nezaplatí dobrovolně, rozhodně to předejte právníkovi, protože nemůžete neuspět. Samozřejmě něco jiného by bylo, pokud by mu vaší chybou vznikla nějaká škoda, což se ale nestalo.

Mockrát děkuji. Už jsem si jednoho právníka našla a řekl mi to, co Vy. Booking dnes vyzval hosta k zaplacení. Dám mu týden na uhrazení a pak to předám právníkovi. Mockrát Vám děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
8.2.23 20:01

Nemyslím si, že by to mělo smysl. Holt ses spletla. Snažila ses to napravit, ale vyfuckovali tě. Tak to holt zaplať a příště si dáš větší pozor. A navíc, je lepší, když to hosti zaplatí hned při příjezdu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.2.23 20:04
@Taktinevím píše:
Nemyslím si, že by to mělo smysl. Holt ses spletla. Snažila ses to napravit, ale vyfuckovali tě. Tak to holt zaplať a příště si dáš větší pozor. A navíc, je lepší, když to hosti zaplatí hned při příjezdu. ;)
@Taktinevím píše:
Nemyslím si, že by to mělo smysl. Holt ses spletla. Snažila ses to napravit, ale vyfuckovali tě. Tak to holt zaplať a příště si dáš větší pozor. A navíc, je lepší, když to hosti zaplatí hned při příjezdu. ;)

Na tohle jsem se neptala a platit to rozhodně nemíním, ale i tak děkuji. Německý právník mi řekl, že se nemusím bát, že by host peníze neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat