Studium/prijimacky - Všeobečná sestra

1
11.12.24 08:48

studium/prijimacky - Všeobečná sestra

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je zvladatelné se dostat na všeobecnou sestru v Plzni (Bc) s dodělanou maturitou. Na zdravce jsem studovala dva roky, kde jsem pote ukoncila studium a sla jsem na odborne uciliste (jinde misto tehda nebylo) :zed:. Nyni za par mesicu maturuji na nástavbě a chtěla bych se ke zdravotnictvi zpatky vratit.
Mam sanci se naucit doma na prijimacky? Je moznost to studium zvladnout, kdyz jsem studovala absolutne odlisny obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11856
11.12.24 09:01

Ano je to zvládnutelné. Pojedou všichni od nuly a budete se učit od úplných zakladu. Je možné že si vás treba pak rozdělí na zdravkare a nezdravkare a s nezdravkari ty základy proberou důkladněji, hlavně třeba ty praktické dovednosti. Upřímně ale fakt to není nic složitého co by se nedalo natrénovat. Na figurine to zvládne fakt každý. Láme se chleba pak až hodně na praxi, že tam je třeba trochu poznat kdo už s těmi živými pacienty dělal a tolik se nebojí. Dělala jsem BC zdravotnický obor a měli jsme tam směs maturantů z různých škol…hodně byl gympl, zdravka samozřejmě ale byli tam i lidi třeba z prumky, chemické školy nebo zemědělky. Ucnak s maturitou teda neměl nikdo ale to je fuk. Hlavní je jak se naučíš na přijímačky, to z čeho máš maturitu prakticky nikdo řešit nebude. Jen za mě ti že zdravky měli výhodu že kdo maturoval z ošetřovatelství (což byl tehdy volitelný předmět) a měl za 1 tak ho měl uznane…ale to už asi dneska nebude platit.
Na přijímačky se koukni na stránky Fakulty na kterou se chceš hlásit z čeho budou…my jsme dělali z biologie člověka a všeobecný test…ale je to skoro 20 let…některé školy dělají i přípravné kurzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8592
11.12.24 09:48

Koukni se na danou školu, zda nenabízí přípravné kurzy, popř. můžeš zkusit sociální sítě a zkontaktovat nějaké studenty, kteří by ti dali info apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11059
11.12.24 12:08

Jo. Studovala jsem v Plzni sestru, maturitu jsem měla z obchodky. Bylo nás ve třídě víc, kdo zdravkou nebyl poliben, všechny jsme studium zvladly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16975
11.12.24 16:54

@Anny824

Ahoj,

vím že spoluačky, které šly na zdravku si „chrochtaly“ že celý prvák se nemusely učit, protože se brala celá zdravka od píky, v druháku si opakovaly a makat musely až ve třetáku = ano i bez zdravky se to zvládnout dá Vím, že odpadaly nejdříve holky, které zdravku neměly a gymplačky vedly - ta realita je hodně zaskočila. Mazec je i ta praxe, které je opravdu hodně a je neplacená (resp alespon před lety neplacená byla i na střední, kdy si holky z učňáků vydělávaly praxí ve škole)…

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko