Umíte anglicky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Umíte anglicky
Mám dotaz hlavně na lidi starší 40 let. Umíte anglicky? Mladí umí, ale vy starší jste na tom jak s angličtinou? A na jaké úrovni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moji rodiče se na škole učili rusky. V průběhu života však angličtinu “pochytali” hlavně když se s námi učili do školy a teď ve věku 50+ nemají problém se základními frázemi domluvit v cizině. Lítají i bez cestovky na víkendy a vždy si vše zařídí.
Jsem na ně za to neskutečně pyšná. A jak sami říkají, ruce a nohy kolikrát stačí ![]()
- Citovat
- Upravit
Anglický umíme všichni, řekla bych, že mamka i líp než já..nebyla totiž líná a hned po revoluci se začala učit.
- Citovat
- Upravit
Ja umim, ale to jen diky tomu, ze ziju v anglicky mluvici zemi. Muj strejda kolem 55 let odjel do Anglie, bez anglictiny a za 3 roky se domluvil. Ono je to tezky se ucit v CR jazyk, je potreba konverzace, zahodit stud a mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hydra854 píše: Více
Ahoj, čtyřicítka se mi pomalu blíží a s angličtinou jsem na tom dost bídně. Ale může za to i výuka u nás na 4letém gymplu. První 2 roky profesorka, která byla úplně k ničemu, nenaučila nic, vůbec jsme netrénovali mluvení… tak jsme si stěžovali, ale moc jsme si nepomohli, nová angličtinářka ještě horší. Pak už se věnovala jen těm, kteří chtěli z angličtiny maturovat a my ostatní jsme seděli vzadu a hráli piškvorky.
Na základce byla sice angličtina dobrá, chodila jsem na jazykovku, ale do 8. třídy jsem odešla na 6ti letý gympl, kde angličtina 2 roky vůbec nebyla.
Jako trošku něco řeknu, ale stydím se, gramatiku neumím téměř vůbec. Ale asi ani nemám ambice s tím něco dělat, tenhle jazyk se mi nelíbí a nemám ho ráda. Miluji francouzštinu, takže když nějaký kurz, tak bych se vrátila k ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluvím se, rozumím jim, protože jsem nějakou do v Anglii byla. Stíhám/stíhala jsem děckám překládat film. Ale nejsem a nikdy nebudu rod. mluvčí. Můj muž pracuje různě ve světě. Dělá zkoušky v zahraničí co dva roky. On umí mnohem líp. Naučil se to díky práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
48, umim, musela jsem se doucit kvuli zamestnani, ve skole jsem anglictinu nikdy nemela. Zvladam B2-C1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi 48 a umím dobře. Úroveň C1, nejvíc mi pomohl korporát a denní komunikace v AJ a pak zahraniční projekty a téměř 4 roky v Kanadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu, jak někdo ve věku do 50 může neumět anglicky. To snad musí být nějaký speciální umění.
- Citovat
- Upravit
Ano, pracovně jezdím do zahraničí, pracuji s anglickými texty. Takže AJ není problém. Děti teda umí lépe. Já mám k tomu teda ještě základy němčiny a francouzštiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše: Více
Ne, fakt za to nemůže v našem věku výuka na gymplu. od té doby jsi měla cca 20 let, aby ses učila.
- Citovat
- Upravit