Umíte anglicky?

17
8.12.24 15:53

Umíte anglicky

Mám dotaz hlavně na lidi starší 40 let. Umíte anglicky? Mladí umí, ale vy starší jste na tom jak s angličtinou? A na jaké úrovni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
8.12.24 15:56

Moji rodiče se na škole učili rusky. V průběhu života však angličtinu “pochytali” hlavně když se s námi učili do školy a teď ve věku 50+ nemají problém se základními frázemi domluvit v cizině. Lítají i bez cestovky na víkendy a vždy si vše zařídí.
Jsem na ně za to neskutečně pyšná. A jak sami říkají, ruce a nohy kolikrát stačí :lol:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
8.12.24 16:00

Anglický umíme všichni, řekla bych, že mamka i líp než já..nebyla totiž líná a hned po revoluci se začala učit.

• Citovat
  • Upravit
459
8.12.24 16:02

Ja umim, ale to jen diky tomu, ze ziju v anglicky mluvici zemi. Muj strejda kolem 55 let odjel do Anglie, bez anglictiny a za 3 roky se domluvil. Ono je to tezky se ucit v CR jazyk, je potreba konverzace, zahodit stud a mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
8.12.24 16:04
@Hydra854 píše: Více

Ahoj, čtyřicítka se mi pomalu blíží a s angličtinou jsem na tom dost bídně. Ale může za to i výuka u nás na 4letém gymplu. První 2 roky profesorka, která byla úplně k ničemu, nenaučila nic, vůbec jsme netrénovali mluvení… tak jsme si stěžovali, ale moc jsme si nepomohli, nová angličtinářka ještě horší. Pak už se věnovala jen těm, kteří chtěli z angličtiny maturovat a my ostatní jsme seděli vzadu a hráli piškvorky.

Na základce byla sice angličtina dobrá, chodila jsem na jazykovku, ale do 8. třídy jsem odešla na 6ti letý gympl, kde angličtina 2 roky vůbec nebyla.

Jako trošku něco řeknu, ale stydím se, gramatiku neumím téměř vůbec. Ale asi ani nemám ambice s tím něco dělat, tenhle jazyk se mi nelíbí a nemám ho ráda. Miluji francouzštinu, takže když nějaký kurz, tak bych se vrátila k ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
8.12.24 16:05

Domluvím se, rozumím jim, protože jsem nějakou do v Anglii byla. Stíhám/stíhala jsem děckám překládat film. Ale nejsem a nikdy nebudu rod. mluvčí. Můj muž pracuje různě ve světě. Dělá zkoušky v zahraničí co dva roky. On umí mnohem líp. Naučil se to díky práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
8.12.24 16:06

48, umim, musela jsem se doucit kvuli zamestnani, ve skole jsem anglictinu nikdy nemela. Zvladam B2-C1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
8.12.24 16:08

Anglicky, německy, malinko španělsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
8.12.24 16:09

Ne

• Citovat
  • Upravit
6381
8.12.24 16:11

Je mi 48 a umím dobře. Úroveň C1, nejvíc mi pomohl korporát a denní komunikace v AJ a pak zahraniční projekty a téměř 4 roky v Kanadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ematka
8.12.24 16:11

A dalsi tvuj prispevek bude Spolecna anglictina?  8)

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
8.12.24 16:12

Nechápu, jak někdo ve věku do 50 může neumět anglicky. To snad musí být nějaký speciální umění.

• Citovat
  • Upravit
21650
8.12.24 16:13

Ano, pracovně jezdím do zahraničí, pracuji s anglickými texty. Takže AJ není problém. Děti teda umí lépe. Já mám k tomu teda ještě základy němčiny a francouzštiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
8.12.24 16:14
@Lollitka píše: Více

Ne, fakt za to nemůže v našem věku výuka na gymplu. od té doby jsi měla cca 20 let, aby ses učila.

• Citovat
  • Upravit
645
8.12.24 16:14

Umím na úrovni C1-C2, stejně tak partner (45 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze