Umíte anglicky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Přesně, psala jsem tady skoro to samé, akorát tedy na ZŠ mi docela šla, ale pak na gymplu tragédie učitelky a když jsme nematurovali, tak jsme seděli v posledních lavicích a hráli piškvorky. Sice je to škoda, ale ten jazyk mi tak znechutily ty dvě profesorky na gymplu, že dobrovolně bych jen tak třeba do večerního kurzu na angličtinu nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček píše: Více
To mně taky, můj praděd dělal v koncentráku. Ale anglicky umím lépe. Němčina je ale logičtější, lze se tam víc spolehnout na pravidla, angličtina je idiomatická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NaNicemNezalezi píše: Více
Přesně tak, proto mi tolik nesedí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Umím anglicky a německy. Je mi 33… Manželovi je 47 a umí skvěle anglicky, protože má vedoucí pozici a tam s každým druhým mluví anglicky
asi kdyby byl obyč dělník, není to potřeba. Zase si všímám, že umí tu technickou a odbornou angličtinu, když na něj ale použiju hovorovy výrazy nebo volnočasový slova/věty, půlce věcí nerozumí
nebo slova který prostě v životě nepoužil ve svém oboru. To já mám naučený ze všech těch seriálů a filmů a písniček… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček píše: Více
To mě naopak jo, protože je víc hravá a intuitivní. A u němčiny musí našinec hodně přemýšlet, než mu to přejde do krve. Například u souvětí, kde se mění slovosled a spojky určují, zda se tam posune slovo na konec věty, to si musí nejdřív v hlavě připravit. Až po delší době kontaktu s němčinou to přejde do krve, ale ze začátku je to těžké. Ono to chce mít stejně talent na jazyky, protože jsou lidé, co žijí v zahraničí roky a pořád je ta jejich angličtina nebo němčina primitivní, chudá, jen na domluvení se a na složitější věty ani nedojde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Acinore píše: Více
Tak když mu řekneš, že je cool, tak chápe, že je hustej, nikoliv studenej, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ročník 82, na úrovni rodileho mluvčího (podle ofiko testu, některým lokálním přízvukům moc nerozumim
).
Měla jsem štěstí, že rodiče velice rychle pochopili, že v tom bude budoucnost, a vyslali nás s bráchou do jazykovky, začala jsem ve 4. třídě, dotáhla to do státnic - vyšlo mi to najednou s maturitou. Plus na základce od 5. třídy, pak na gymplu a na VŠ, práce pro mezinárodní korporáty a 8 let života v anglicky mluvící zemi.
Starší dítě mám bilingvni, mladší už úplně ne.
Jazyky mě opravdu baví, učila jsem se ještě francouzštinu a italštinu, akorát je moc nepoužívám, tak ta aktivní znalost zakrnuje…naopak k němčině mám odpor jak blazen ![]()
Příspěvek upraven 08.12.24 v 18:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je moje bolavé místo. Anglicky jsem se 20 let učila různými způsoby. Samostudium při dětech, soukromé hodiny, Duolingo, jazykovka…Stálo mě to opravdu hodně času, úsilí i peněz a tak jsem dlouho váhala, ale nakonec jsem to vzdala. Prostě jsem na to tupá, nemám vůbec jazykový (zároveň hudební) sluch. Gramatiku se naučím, ale větu poskládám horko-těžko a hlavně vůbec nerozumím. Ani jednoduchým pohádkám. Písemně v pohodě, testy bez problémů, ale komunikace prostě nula. Mrzí mě to, ale radši se rozvíjím v činnostech, které mě baví a vidím výsledky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím. Jsem ročník 83, v páté třídě jsem si vybrala němčinu bydlím 20km od rakouských hranic tak práce tam byla rozhodně blíž než práce s ang. Nikdy jsem se angličtinu nedoučila. Německy se domluvím dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hydra854 píše: Více
Angličtina je boj. Ja mám vystudovanou němčinu (C2) a angličtinu nejsem schopna prelezt úroveň B1. Domluvim se, rozumím určitě na vyšší úrovni, než je B1, ale nějak mi nejde mluvit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jahru píše: Více
Tak otázka nezněla, zda mluvíte jako rodilý mluvčí, ale jestli umíte, čímž chápu, zda jste schopni si přečíst originál knihy, poslouchat film bez českých titulků a rozumět komplet, přečíst si odborný text minimálně ve svém oboru. Proto absolutně nechápu, že někdo neumí a vůbec ho to netrápí. Přijde mi to jako naprostá samozřejmost, pokud nemáte základní vzdělání.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak možná měla být otázka na cizí jazyk. Protože němčina na C je přece velmi slušná. Ale neumět nic, to je úlet.
- Citovat
- Upravit
Já ročník 81 umím, ale jen kvůli práci a kvůli tomu, že jsem angličtinu potřebovala každý den a vlastně mě i bavila… jinak určitě neplatí, že všichni mladí umí perfektně anglicky, je to taková pokřivená představa… U mladých se určitě hodně promítá, jak moc je do angličtiny tlačí rodiče (nebo jaký má jejich rodina životní styl), ale ve spoustě obyčejných rodin, kde rodiče nedělají v korporátu, nejezdí se lyžovat do Alp a v létě na Bali, tyhle děti prostě anglicky moc neumí (jenom takové školní minimum)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit