Umíte anglicky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hydra854 Je mi 47, umím anglicky tak, ze se domluvím, anglické knihy nečtu, ale na serialy koukám rada v originála a rozumím. Porozumění mi jde lepe než mluveni. Na ZŠ jsem se učila rusky, na střední anglicky, ale učitel uměl sotva základy. Chodila jsem do kurzu, něco jsem se naučila v praci, kdyz jsem po škole pracovala jako recepční v hotelu. Taky diky tetě a strýci kteri kdysi v 68 emigrovali a své děti moje bratrance nenaučili česky. Aspon jsem mela na kom trénovat angličtinu. Samozřejmě bych mohla umět mnohem lépe, ale jsem líná se učit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Umím docela dobře, před 30 lety jsem si udělala malé státnice a pořád je co zlepšovat, radím dětem, když potřebují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
40 mi bude za par let a anglicky umim tak B2-C1. Ucila jsem se anglicky na gymplu, pak jsem se rozhodla maturovat ze dvou jazyku (a nijak zavratne jsem anglicky neumela) a nakonec jsem anglictinu leta letouci prakticky nepouzila, ale zacala jsem pred par lety pracovat v korporatu a anglictinu potrebuju kazdy den.
Dalsi jazyk mam vystudovany na C1 a pak umim jeste jeden trochu raritni jazyk, ale uz jenom spis pasivne na B2. Na rozmluveni bych potrebovala tak ctvrt roku oprasovani. No a protoze jsem absovovala kdysi i zkousku z latiny, studovala jsem vyvoj jednoho ciziho jazyka, zkousela rustinu a spanelstinu a samozrejme nemam problem se slovenstinou, tak bych se zvladla asi naucit prakticky jakykoliv evropsky jazyk krome madarstiny a finstiny docela rychle, protoze uz v tech jazycich vidim jakys takys system. Az se nekdy budu nudit, dam se na spanelstinu a danstinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš mi někdo poraďte, jak se z úrovně „pokročilý začátečník“ přehoupnout dál, když jste to na škole neměli, v práci to nepotřebujete a nepoužíváte a jste závislí jen na tom, abyste se k tomu občas dokopali sami nebo v kurzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše: Více
Mluvit s někým nebo si psát, ale bez google translate a pod. Něco, co tě fakt „dokope“ se nad tím zamyslet a něco ze sebe dostat, poskládat větu, předat informaci. Já jsem taky líná, v zásadě jsem se v jazyku vždy zlepšila až jsem musela - np. někde bydlela a pod. Super je si někoho najít na konverzaci a chodit np. na pivo. Abys taky byla uvolněná a mozek nebyl brzděn strachem, co zase bude špatně. Ale jasně, klidně i bez piva. Jde mi o to, v takové uvilnĕnější neškolní atmosféře. Na mě to funguje. A pak koukání filmů v originále, ale s titulky. Moc dobré ze začátku jsou dětské pohádky.
- Citovat
- Upravit
@bigl píše: Více
Ty začátky studovat jazyk intenzivně. Ne dvakrát hodinu týdně, ale tři čtyři dny po dvou hodinách klidně a pak na to koukat doma. Prostě do toho vplout pořádně.
A pak se to učit v tom jazyce, který se chceš naučit a mluvením, když ti někdo opravuje chyby. Trošku jako hodit do vody, aby ses naučila plavat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 píše: Více
Italština je krásná.
Jednou se ji chci aspoň trošku naučit a podívat se tam. Ale jen po zemi, letadýlek se děsně bojím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leontodon píše: Více
Holky, já tomu rozumím, ale fakt nemám čas 4× týdně se tomu věnovat. Když to nutně nepotřebuješ k životu, tak tě to nenutí. A nemám nikoho, kdo by se mnou 4× týdně chodil na pivo a mluvil na mě anglicky. ![]()
Já chápu, že tě to dokope, když musíš kvůli práci. Ale jak nemusíš a děláš to jen tak, že bys měla, aby ses domluvila na dovolené na recepci v hotelu, tak je ta motivace mizerná. Jako učím se vlastně od té třicítky průběžně pořád po troškách, ale je to furt úroveň takový udržovací začátečník, no. Ono ta hodina týdně tomu až tak nedá. Trochu se to samozřejmě posunuje, ale pomalu.
Já na to nejsem blbá, kdybych měla čas a prostor, mohla vycestovat, tak si myslím, že mi to naskočí za chvilku, ale bohužel, nemám kdy.
Ty filmy- když 90% nerozumíš, tak tě to nebaví na to koukat. Tam musí být porozumění aspoň 50%, aby mě to motivovalo.
@NaNicemNezalezi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pravda, že to, co my jsme se naučili až dlouhodobějším pobytem v USA (skutečně se nebát mluvit, zvládnout různé přízvuky, odstranit bariéru), zvládá třeba náš 12letý syn už zhruba 2 roky levou zadní, prostě to ty děti dnes parádně nasávají
Moji rodiče umí jen základy (58 a 60let), ale třeba tchán jede už 5 let duolingo a ve svých pětašedesáti umí mluvit parádně. Slovní zásoba je věc druhá, tam co neosvěžujeme, časem zapomínáme, třeba odborné výrazy ze zdravotní školy už jsem povětšinou zapomněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hydra854 umím. Studovsla jsem na gxmu, tam byly 2 jazyky (u mě AJ, NJ), na VŠ taky AJ (zdravotnická, ale moc nás ucitelka nedrtila, jen mi doporučila, ze bych mohla jet pracovně do ciziny, což jsem chtěla), po škole (jež během práce) soukromé lekce AJ s rodilými mluvčími, po pár letech práce v zahraničí na několik let (ve vystudovaném oboru), samozřejmě testovali před a během příjezdu, ale nepožadovali standardizované testy. Nyní se dorozumím, výhodou je, když i posloucháš filmy v originál jazyce nebo zprávy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdim, ze jsem posledni v Evrope, co se anglicky nedomluvi. Husakovo dite. Od 3. tridy rustina, od 5. nemcina, z obojiho maturita, germanistiku jsem vystudovala, z RJ jeste zkouska na VS, v obou jazycich ctu v originale. Zaklady francouzstiny. Ale AJ bida, pres mnoho pokusu. Nejake jednoduche texty pochopim, ale jinak bohuzel.
A stejne jako bigl AJ v zivote nepotrebuju.
Ale proste dneska je to stigma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit