Studna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17847
1.9.10 22:12

studna

Prosím máte někdo odkaz na aktuální minimální vzdálenost nové studny od komunikace? Co jsem vygooglila, uvádí se 12 m v případě nepropustného podloží, 30 m, pokud je propustné. Nicméně dnes mi úřednice stav. úřadu kompetentní přes studny a následně i úřednice odboru životního prpstředí tvrdily - prý po nahlédnutí do norem (volala jsem jim), že 30 m platí pro vzdálenost od státní komunikace, zatímco vzdálenost od místních komunikací je 12 m. Jsem opatrnický člověk, který se nerad spoléhá na něčí tvrzení - pokud by pak byl problém s kolaudací, na tvrzení někoho se odvolávat nemůžu, potřebuju to mít černé na bílém.
Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
1.9.10 23:59

Ahoj,
mevím, kolik je norma, ale buďto, ať ti řeknou podle jaký normy to je (nejlépe i odstavec…) a nebo ať ti to daj černý na bílým (s razítkem), samozřejmě nejlépe s normou, ať se máš na co odvolávat, kdybys pak měla s tím problémy.
No a nebo bych si zkusila zavolat do nějaké firmy, která se tím (vrtáním studen) zabývá. Ti by tam ty normy taky měli znát…
Pokud budeš mít číslo normy, tak po nějakém tom hledání máš šanci si to opravdu přesně na netu najít. My takhle celkem nedávno hledali šíří chodníku a stejně si to nakonec ti úředníci udělali, jaký chtěli s odkazem, že protější chodník je široký dost a blablabla… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.9.10 07:01

Ahoj,nedávno jsem náhodou četla o studnách a nestačila jsem se divit.POZOR!!Psali tam,že si nesmíš studnu vykopat svépomocí,je na to potřeba nějaké povolení vodohospodářů.Tak si to všechno raděj pozjišťuj.

• Citovat
  • Upravit
320
3.6.15 13:49

Prosím o radu. Kolik zaplatíme za novou studnu? A jak dlouho zhruba trvá realizace ( od papírů až po konečný výsledek )?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
3.6.15 14:14

@zuzkub Tak to je tedy dotaz, to je jako se zeptat, kolik vas bude stat auto. Cena zalezi na mnoha faktorech, samotna realizace je par hodin az dnu, papiry pak 2-3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.6.15 14:27

@Cuddy samozřejmě jsem myslela orientační cenu. Jestli 100 tis.nebo 200 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
3.6.15 14:35

Zalezi jestli vrt nebo kopanou a v jake hloubce mate vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.6.15 21:43

@mooch to ale asi řekne až odborník že? Takze vlastně první asi najít firmu a oni už pak zbytek řeknou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí