Studoval někdo biochemii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
25.10.19 13:39

@Elenloth A to se tyka vedy v Cesku obecne, ne jen chemie nebo prirodnich ved. Ja jsem z studovala humanitni obor a z toho sameho duvodu jsem prestala uz behem studia uvazovat o postgradualu a sla mimo vedecky sektor. Nicmene vetsina nasich znamych chemiku, co se venuji vede, jsou spokojeni. Muj muz si treba stezuje na prilisnou byrokracii spojenou s granty, ale bere to tak, ze vsude je neco.
Nicmene zakladatelka vubec nemusi delat vedu. Vcera jsme jeste s muzem premysleli, co delaji biochemici, ktere zname (ja jak nejsem z oboru, nepamatuju si presne kdo je jaky chemik) a krome tech, ktere jsem zminila v prvnim prispevku nas napadli dva, kteri delaji v laboratorich klinicke biochemie a hematologie, jeden v soukrome laborce, druha v nemocnici (resp. jsou vedouci tech laboratori) a dalsi co dela ve farmaceuticke firme, takze vyber mi neprijde uplne marny. Me prijde velmi zajimava ta genetika rostlin, kterou sice nas kamarad dela na univerzite, ale pry se jim hlasi ke spolupraci hodne soukromych firem (venuji se mimo jine vyzkumu kurovci odolnych drevin, coz bude ted dost v kurzu). Pak mozna firmy vyrabejici hnojiva (pribuzny dela distributor hnojiv a jejich firma ma svuj vyzkum a dela zemedelcum analyzy pudy na miru), kosmetiku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze