Stydlivost a pláč

38
20.10.16 06:59

Stydlivost a pláč

Mam skoro dvouletou holčičku. Nikdy se nestyděla, vždy byla velmi společenská, s každým se kamarádila, ale od malička se bála hluku ve větší společnosti (př: byli u nas na navsteve kamaradi a koukalo se na hokej, padnul gol a zacalo se tleskat a kricet gol… mala se lekla a strasny plac. Nebo na svatbe kamaradu matrikarka predstavila novomanzele, lide zacali tleskat a nase mala strasne plakat. Je to ale cim dal horsi, uz neplace jen ve velkem kolektivu, ale i doma kdyz se s manzelem spolecne necemu nahlas smejeme, nebo mala udela neco pekneho nebo vtipneho a nemuzu se zasmat (kolikrat to musim hodne kocirovat, abych se udrzela), protoze se strasne rozbreci. Kdyz jsem s kamaradkami i jejich detmi a necemu se smejeme, tak dostava doslova hystericke zachvaty a pak se me drzi jak kliste. Snazim se ji vzdy vysvetlit, ze se nic nedeje, ze se nesmejeme ji, ze se nemusi bat. Zacala se take hodne stydet, ale to jsem vypozorovala, ze se to deje jen doma, kdyz k nam nekdo prijde na navstevu, ale je to i pred babickama, ktere doslova miluje… Kdyz je nekde v cizim prostredi, tak se nestydi prakticky vubec. Chodi
dvakrat tydne na dopoledne do zvykaci skolky a moc se tam tesi. Vychovatelky takove chovani nevypozorovaly. Tak ta stydlivost, to chapu, zacina si uvedomovat sama sebe, ale ten plac, kdyz se lidi zasmeji… Nemate nekdo podobnounzkusenist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
20.10.16 07:48

Ahoj, mala taky kolem 18mes podobne reagovala. Nemusela cizi chlapy i strejdy, tety ji nevadily a deti taky ne.Kdyz jsme se smali, taky plakala, kdyz udelala sama neco vtipneho, take rev…Trvalo to cca 3mesice a za mesic ji budou dva roky a drzi ji uz jen cizi panove i na strejdy si zvykla. Dokola jsme vysvetlovali, ze se nesmejeme ji, musi se stim srovnat sama a pochopit, ze se lide smeji a raduji. Neustupovala bych ji, prejde ji to driv nebo pozdeji urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.10.16 08:44

Doporučila bych Bachovy esence ♥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.10.16 20:28

Jojo na karnevalu jsme byli jednou a jakmile prasknul prvni balonek (coz bylo behem prvnich peti minut) mohli jsme jit domu…
A tedy doufam, ze to prejde… Dnes jsem s ni byla po delsi dobe na plavani a z myho „vodoucha“ co milovala vodu a skakala pomalu po hlave je ustrasena holcicka, ktera se me drzela jak kliste, div ze plavky mi nesundala :( A byla taky s babickou ve velke herne a asi tam byl hluk a sedela celou dobu vedle ni a ani si nechtela hrat…
A tety a deti ji taky nevadi… Strycku se stydi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí