Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, máte to někdo stejně jako já nebo jsem snad jediná?
S bývalým mám dvě děti, už jsme od sebe skoro rok, jenže se změnilo pouze to že se odstěhoval. Před soudem jsme byli domluveni že každý jeho volno bude mít holky, jenže je to zatím tak, že každé volno tráví u nás a s námi
já to toleruji jen kvůli holkám aby jsme se nehádali, jenže když mu řeknu ať si je vezme k sobě a nesedí u nás tak se naštve že chci jít za jiným chlapem, já vím že se přes rozchod ještě nepřenesl a asi čeká v nějakou naději, pořád i plánuje společný výlety.
Zajímá mě názor na to ![]()
Kdysi jsem to měla úplně stejné…
No, zkrátka doufá a věří v to, že ho vezmeš zase zpátky. Řekla bych, že mu jde hlavně o tebe, než přímo o děti…
Protože, ty jsou teď jen taková jeho záminka, proč k vám i po rozchodu chodit.
Jinými slovy řečeno, bojuje, aby všechno zase získal zpět. ![]()
PS: Stále tě miluje a nechce o tebe přijít. Nevím co bylo příčinou vašeho rozchodu, ale pokud je i přesto všechno možné mu odpustit, tak bych zvažovala, dát mu ještě druhou šanci. ![]()
@Černá Madonna důvod rozchodu byl ten, že jsem byla na vše sama, já byla jen jeho služka, měl vždy vše zařízené. Mě s ním už prostě není dobře a trpěla jsem pár let ten vztah jen kvůli holkám. Znova už bych do toho s ním nešla právě. ![]()
A do toho se mi zhnusil tím co předváděl po rozchodu, hlídál mě na každem kroku a deptal mě skrz holek
Tohle bych utnula. At si vezme holky k sobe.
Do toho mu nic neni, jestli mas chlapa nebo jestli jdes cvicit. To se muze rozcilovat jak chce.
@Kopec123 píše: Více
Hmm, tak to chápu. To by mi určitě vadilo taky a je víc než jasné, že by se ani po znovuobnovení vztahu, jeho chování, kde převládá žárlivost, pravděpodobně asi bohužel už nic nezměnilo.
V takovém případě, mu budeš muset nastavit určité meze, aby nezasahoval do tvého soukromého života a domluvit se čistě jen na tom, co se týká vašich dětí. A ani to, bohužel tak jednoduché nebude.
Přeji ti, ať se ti podaří všechno ustát, aniž by tím vším musely jakkoliv trpět vaše dcerky.
Drž se. ![]()
Taky bych to utnula.
Klidně bych si vymyslela i to, že mám nového přítele a že jemu se nelíbí, že BÝVALÝ chodí ke mně domů. Takže pokud chce holky, ať si je bere k sobě.
Tím, že k vám chodit může bere jako naději k možnému návratu. Prostě bych to utnul, ať jdou k němu a na něho poznamky bych se vykašlala.
To bych hned utla. Ať si bere děti k sobě. Vztekat se může jak chce.
Rekla bych mu, ze i kdybych chtela jit za jinym, neni to nic, do ceho může mluvit.jste od sebe, muzes si delat co chceš a nechces, aby se k tobe v kazde volne chvili kybloval.
@Kopec123 píše: Více
si z tebe udělal kavárničku nebo co?
jsou jen dvě možnosti :
a) tenhle jeho model okamžitě utnout - jestli chce děti, ok, žádný problém, ale u něj! ať si je vezme ven, do kina, co cukrárny, k němu domů! ty nejsi žádný zaopatřovací ústav
b) druhá možnost je opačná - on tě evidentně pořád miluje a stojí o vás, pak je otázka, jak moc vážný důvod byl vašeho rozchodu, zda ho stále máš ráda a nechceš tomu dát druhou šanci?
Nic mezi tím nevidím, tenhle mezi-stav je na houby, už jen kvůli tvému dalšímu životu…
Tak jestli myslíš, že ti bude líp bez něho, i dětem, tak to podruhé ukonči. Ale jestli vnímáš, že tě miluje, jako rodina spolu fungujete, tak hoď za hlavu minulost, ta už je odzita, a žij tím, co je. Tak dobře, udělal chyby, to děláme všichni. Jestli se z nich poučil, tak bych se nerozchazela kvůli tomu, že jsem mu minule dělala já nevím uklízečku třeba.
Ja si teda na rozdil od jinych nemyslim, ze te miluje, ale ze je to zarlivec a manipulator a ma postoj, ze kdyz te nemuze mit on, nebude te mit jiny. Nebere na tebe ohledy, nerespektuje tva prani a soukromi. To prece neni laska.
Mela jsem to podobne a taky by se mohlo zdat, jak me jeste miluje a nevyrovnal se s mym odchodem. U nas je to 5 let. A i pres ma upozorneni, ze mi ma dat vedet, nez sem prijde, se tu stavuje, protoze jel okolo (neni tu moznost jet kamkoli okolo, bydlime v dlouhe jednosmerce) Kdyz jsou deti tady, tak je jede pozdravit, kdyz je ma, tak si jedou pro neco. A to ma 2 roky pritelkyni, s kterou teda ale nezije. Ma pocit, ze mi porad muze do vseho mluvit, vyjadrovat se k tomu, koho k sobe zvu, kam jedu, porad se vyptava. Tezko se s tim bojuje, kdyz jsou v tom ty deti a clovek chce udrzet klidne vztahy
@KovaJana holky jsou zatím malé 2 a 4 roky, spíš si myslím že jim to plete hlavu, se mě i ptají proč táta chodí jinam když je přes den s námi ![]()