Subklinická hypothyreoza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2106
31.5.13 10:14

Holky zase otravuju :mrgreen:.Kdyz vam delali Sono taky jste meli cystu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
8.12.14 14:46

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jsme po dvou nevydařených těhu a zjistily mi právě Subklinická hypothyreozu. Mám zvýšený hormon TSH (4,89) ostatní v pořádku. Jsem objednaná na endokronologii, ale až v lednu. TAkže by by zajímalo jestli můžu přípravky s jodem nebo je lepší přípravek bez jodu? Jde mi o femibion. JInak mi doktoři tvrdí, že takhle zvýšená hodnota nemá vliv na potraty? Nemáte s tím nekdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
10.7.15 17:52

Holky neni tu ekdo, komu by bylo po euthyroxu/letroxu spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.25 14:45

hypotyreóza na podkladě autoimunitní tyreotitidy a neplodnost

Dobrý den, holky. Předem chtěla bych se omluvit za moji češtinu jelikož jsem cizinka a zatím pořád dělám chyby….Každopádně jdu pro Vaši radu a chtěla bych vědět vaši zkušenosti.
Je mi 35 let a s manželem již přes rok se snažíme o druhé dítě. První společně dítě se nám narodilo v roce 2020. Otěhotnění a celé těhotenství bylo bez veškerých problém. V roce 2024 jsem otěhotněla po 2 měsících zkoušení, ale v termínu 5+7 MUDr. mně diagnostikovala zamlkle těhotenství, a musela jsem podstoupit farmakologickému přerušení těhotenství a následné revizi. Po uplynutí 3 měsíců začali jsme se snažit dál…ale… pořád nám to nejde. Objednali jsme se s do Care abychom zjistili příčinu našeho neúspěchu. Diagnostikovali mi subklinickou hypothyreozu (TSH 7.4, fT4 v normě) na podkladě autoimunitní tyreoiditidy (anti–TPO kolem 500 ) a k tomu všemu nízký AMH 0.4 (rezerva vaječníku). Zároveň MUDr. v Care na sonu uvidela 2 dominantní folikuly a řekla že možná něco z toho vyjde, napsala Rp na Ovitrelle (ale také v mém případě bylo to ni k čemu). Následující den jsem letěla k endokrinoložce, která mi nasadila Euthyrox 50 ug 1× denně, s protilátkami se nedá dělat nic, kontrolu mám až 07/2025, mezí tím půjdu na sono ŠŽ.
Chápu že, pravděpodobně, příčina mé neplodnosti je má hypotyreóza se kterou již se léčím ( již 20 dní), že díky ní jsem před rokem potratila a ona rozhodila můj cykl (předpokládám že mám nekvalitní ovulaci a/nebo mám problém s uhnízděním vajíčka). Manžela spermiogram je vzorový.
V čem je můj dotaz: má/měl někdo z Vás pobodnou situaci a za jak dlouho jste otěhotněly? Neměli jste náhodou komplikace v těhotenství? Mám zcela nízkou zásobárnu vaječníku a mám strach že moje štítnice rozhodila menstruační cyklus a již se to nespraví. Při tom MC mám pravidelně, ani bych neřekla že mam nějaký problém. V Caru mi řekli že moc žasu nemám, jinak se dopracujeme k darovaným vajíčkům, a to nechci. Že u mně je to pravděpodobně na embryotransfer, teda když se podaří získat vajíčka.. Já se tomu nebráním, ale mám obavu, že díky mé ŠŽ nedokážu otěhotnět přirozeně/či metodám asistované reprodukce a vynosit zdravé dítě. Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
5.5.25 14:51

7,4 není žádná smrtelná hodnota. Jasně, je více než vhodné, zvlášť pri snaze o otěhotnění, to léčit, ale jak bude kompenzována, není důvod, aby jakkoliv ovlivňovala otěhotnění, jen je nutné to pečlivě hlídat i během těhotenství. Ale tenhle problém má s nadsázkou každá druhá. AMH je nízké dost. I když to není hodnota, při které by se nedalo přirozeně otěhotnět, tak v kombinaci s věkem a klesající kvalitou vajíček bych nečekala dlouho. Stanovila bych si třeba půl roku přirozeného snažení, to už bude Štítná žláza zcela srovnána, a pak bych zvážila to IVF - s vlastními vajíčky, na darovaná je ještě času spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
5.5.25 14:57

@Margotka91_01 Jsem jen laik, ale při nynější hodnotě TSH 7,4 bych hypotyreoze neházela vinu za potrat před rokem.
V raném těhotenství je to hop nebo trop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.25 15:14

@ugluk děkuji za odpověď, právě jsem si říkala, když moje hladina TSH klesne pod doporučenou hodnotu dle otěhotnění ( pod 2.0), tak bych si nechala vajíčka odebrat, oplodnit a schovat na ten případ když se nepovede otěhotnět přirozeně. Ale nevím jak se to respektuje v IVF centrech a právě na to se zeptat když půjdu tam na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí