Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
holky moc prosím o radu. Máte něco osvědčeného na bolest v krku, co můžu užívat ve druhém trimestru? Další příznaky nemám žádný, ale polykání už je nadlidskej úkol. ![]()
Díky ![]()
Příspěvek upraven 10.05.13 v 11:42
Septisan cucaci pastilky můžeš určitě. Já mám teď hnusnou anginu, mám tu i Stopangin, tam píšou, že vlastně můžeš. Myslím že i ten bude ok, je v něm jen dost alkoholu. Já teda kojim, pro těhotný a kojící jsou ty informace stejný.
@Jackie
nic moc, mi v lekarne prodali akorat nejake bonbony a byly na prd…
ale co mi moc pomohlo - nakrajet cibuli na drobounko, zasypat cukrem, nechat vylouhovat v lednici, scedit stavu, smichat s medem, trochu ohrat a do dvou dnu bylo po problemu.
jo a kupodivu to chutna lip nez to zni ![]()
@jannda @gabriela82 Holky díky moc, zkusím.
@Ali-Ali No mě právě taky vždycky řekli tak max ať si vykloktám vodu se solí a k tomu koupím Vincentku. Jako rada je to príma, ovšem ani jedno mi ještě nezabralo. ![]()
Tenhle recept s cibulí znám, dělám ho synátorovi na kašel a vždycky to zabere… vůbec mě nenapadlo, že to je i na bolest v krku. V tom případě tím asi nic nepokazím. ![]()
Slaná voda nepomůže! Akorát jsem si podráždila sliznice a je to fakt hnus! Ale já mám teda pěkně rozjetou anginu
Znamenám si, zkusím všechno. ![]()
Úplně si to vybavuju s prvním. Byla jsem nemocná jen jednou a ne nijak dramaticky, ale i taky se léčení rovnalo šamanství.
Už chybělo jen za deště křepčit okolo ohně třikrát doleva a šestkrát doprava. ![]()
@Jackie tak to ti dnes tedy pocasi moc nepreje. U nas leje jak z konve uz od rana, takze bys ten ohen zalozila dost tezko
preji brzke uzdraveni ![]()
Nastrikat do krku Vincentku ve spreji.
Nebo dobry je caj z medu a citronu, dve lzice medu, lzici citronu, zalit horkou vodou a pit teple.
Doporučuji z vlastní zkušenosti jít k doktorce. Pokud se už polykání nedá vydržet může to být i na antibiotika a budeš se zbytečně trápit jako kolikrát já. Teď už si to vždy rovnou šupjdím k mudře ať to omrkne a pak to řeším. Neb týden se doma trápit cucat různé drahé pastilky, které stejně prd pomůžou je zbytečné
, když pak stejně skončím u antibiotik po kterých se hned uleví a nic nestojí. Neříkám že je dobré se jimi pořád cpát, ale to rozhodnutí bych nechla na lékaři. Pokud to na ně nebude, tak alespoň poradí, co se v těhu může. kolikrát v letáku je napsané, že ne a doktor je s klidem předepíše. Je to prostě na prd farmaceutické firmy se chrání a v lékárně se pak těhulím bojí dát i paralen ![]()
Bioparox- ale je to volně prodejné antibiotikum, sprej do nosu a krku.
V těhotenství se to může a je to tam výslovně napsáno.
JE to hnusné, ale pomáhá to. Mě to vždy pomohlo.
Jinak cokoliv, já jsem to řešila v lékárně a většinou se farmaceutické firmy chrání, kdyby došlo k nějakému maléru, který s lékem nesouvisí, aby je třeba žena nežalovala, že to je k vůli tomu léku.
Prý na Neoanginu bylo ještě před pár lety napsáno, že je to v těhotenství možno užívat, dnes už nedoporučeno, jen po poradě s lékařem.
A dobré jsou pastilky Hexoral- taky je tam výslovně napsáno, že je vhodný v těhotenství a kojení. Taky mi vždy pomohli.
Jiz zmineny septisan, nebo jeste tu nezaznel propolisovy sprej.
nicmene ja bych se asi nebala cucat cokoliv jineho, pusobi to spise lokalne a pokud toho nebudes cucat tuny
,je to jak pise Jana, farm. firmy se tim chrani a v lekarne ti taky nikdo nerekne, tohle muzete. Testovani na tehotnych a kojich je nemozne, tak se radsi napise, ze to pro ne neni.