Subseptum dělohy a těhotenství

3
2.5.24 17:41

Subseptum delohy a těhotenství

Zdravím, prosím o zkušenosti ať už dobré či špatné, jestli některá z vás má subseptum dělohy (srdcovity tvar) a podařilo se v pořádku donosit miminko? Usadilo se i některé u septa, v septu a bylo to nakonec v pořádku nebo vždy končilo potratem? Rodily jste prirozene nebo cisarem? Může umělé oplodnění pomoci usadit vajíčko na správné místo, aby mohlo být donošeno? Děkuji za rady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
295
2.5.24 17:48
@Baru Baru píše: Více

Spousta žen s touto vadou dítě v pohodě donosila. Není to žádná velká vada. Některé se o ní dříve ani nedověděly.

Na usazení pomocí ivf bych nesazela, jelikož i po ivf může vzniknout mimodelozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.5.24 17:55
@Petram123 píše: Více

Jojo presne tak, u ivf je naopak vetsi sance na mimodelozni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
2.5.24 18:12

Ja ji mam a zatim se nam nedari. Mam za sebou tri potraty. Jeden 17tt, druhy 7tt a treti 5tt. Vzdy krvaceni 5tt. Pritom jednou odeslo samo, jednou zamlklo a jednou odtekla plodova voda. Vsechny testy mame v poradku… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 18:36

Mám zkušenost takovou, že dvě děti jsem měla, aniž bych věděla, že tento problém mám. Donosila jsem obě přesně do termínu a měly porodní váhu 3,5 kg. Ale u obou porodů jsem měla problém s odlučování placenty.
Ve třetím těhotenství jsme o miminko přišli v 15. týdnu (miminko bylo zcela zdravé a do poslední chvíle živé). Jelikož jsem pak měla neustálé problémy s krvácením po revizi, chodila jsem neustále na UTZ, kde to lékařka odhalila.
Podstoupila jsem operační hysteroskopii a subsetum mi odstranili.
Zakrátko jsem po čtvrté otěhotněla a v pořádku donosila třetí dítě.

• Citovat
  • Upravit
299
3.5.24 10:31

Taky mam a podařilo se mi donosit dvě zdravé dcery, a až do termínu porodu, i když někdy to byl boj. Především první těhotenství mi v prvnim trimu hrozil potrat a později zase předčasný porod z důvodu přílišné děložní činnosti. Rodila jsem obě plánovaným CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí